С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 959
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
Какви са тези предразсъдъци кой къде живее? Град,село ,какво значение има? Че като си живял в сешо да не си теикрак или д 2 глави. И рам хляб ядат ,и там вода пият  ooooh!

# 361
И да ми подвиква-внимавай мамо,настъпваш си циците! Mr. Green
hahaha
Скрит текст:
Баба завежда внучето си на море.По едно време на плажа малчугана я попитал:
-Бабо,може ли да си поиграя с циците ти?
-Да миличък,но не се отдалечавай много!
Търсейки тоя виц видях, че има оферти от турагенции за баба и внуче на море.
Естесвено, че проверих и за "Мама и син на море". НЯМА! 
Дано някой предприемчив турагент не заеме тая ниша! bishop
Мили съпруги, просто не се предлагат такива почивки и ако свекървичките ви искат да ходят със синчетата си на почивка - направете им  smile3533

# 362
Има санаториуми ,с такива  баби като всяка от нас ,може би жената както и  аз ще се радва да я  поканят , да и  предложат почивка ,но не отиваме и няма и аз да отида                       .То не било в прясното ,та в киселото казват тук.Тоест не било когато трябва .Но пък някакво едно двудневно пътуване ,ако може да издържим ,може да  изядем на снахата порцията.Колко му е.
Ами  расла ,не расла ,щом мога,ще си садя пиперо...аз не се обиждам,че съм селянка.Не мога да си представя да съм затворена на нам кой  етаж и да зяпам от терасата.Животът ми е минал да ровя пръстта,и не това ме прави селянка.Пък свеки като са и счупени ръцете и две кавала не може да си направи ,та се моли  да не е гражданка.
Нищо не ми се опираше-и се напъвах да покажа че мога ,то за това от сега съм скапана и скоро ще садим райграс из двора ,да е зелено поне.
Бе нищо няма да реагирам ,само ще гледам умно както съм правила...

# 363
И аз не бих реагирала,за коментара,че съм селянка.Все пак всеки е свободен да се излага на воля.Няма лошо да знаеш кое как се прави!Не като мен и щерка ми-изявихме желение сега преди 3-4 седмици да си засадим двете лук за зелени пера.Да ама аз понеже знам само как се садят картофи го засадихме като картофи-изкопахме вади и го заровихме културно на дълбоко.Па кога ще пробие,та да излезе не е ясно,ние както стана ясно сме деятели,не мислители Mr. Green Моята С веднага позна кой е майстора на лука.У дома мъжа ми е с познанията за зеленчуци,плодове и овощни дръвчета-аз и аз седя накрая и гледам умно.Аз правя сладка,конфитюри и подобни зимнини.Най-много да ми даде да вържа някой домат,след като една година се престарах и оплевих пъпешите които беше засял ММ не дава и тревички да скубя Rolling Eyes

# 364
Тя и свеки си прави на устата да идва на почивка с нас. Но ММ казва - "Да не съм луд да слушам нон стоп командване. Стига ми, че съм ходил с нея на почивка като дете". Предлагаме да й платим почивка, ама тя няма приятелки и не иска да ходи сама.

Я да ви питам, как ще реагирате, ако свекървата ви нарича селянка, защото сте отраснали в къща с двор и знаете "как се сади пиперО"?

Ти сериозно ли?!  #Crazy  А свекървата къде е расла? В дворец? Като ходи до тоалетната златни ли ги ръси? Където и да е живяла, явно някой е пропуснал да я възпита - не мисля, че на възпитан човек ще му мине подобна простотия през главата.
Аз пък не съм расла на село (като изключим 2 седмици през летните ваканции), ама пак знам как се сади пиперО. И домати, и краставици, и тиквички... Миналата година се научих, 'щото с ММ живеем в къщичка във вилна зона и ни е гот през лятото да ядем хубави, пресни салати. Сигурно и аз съм селянка в такъв случай ooooh!
Рибозом, и аз не различавам тревите от "полезните" растения още. Ама пък съм много старателна в плевенето Mr. Green

# 365
Така е, това са предразсъдъци. Питам коя е правилната реакция.

Иначе нашето село е с трамвай - краен софийски квартал, непрестижен според всеобщото мнение.
На мене не ми пречи, даже ми помага.  
Но свеки смяташе, че съм недостойна. Тя е отрасла у центърО и после е живяла в южните квартали. А аз съм непрестижна. Според свеки това е краят на света,  краят на унижението, че мамин златен е взел булка от там.  И о ужас - единствената й внучка също се роди там - месеци наред отказваше да дойде, защото това е безкрайно далече (на 10 км. от тях и имаше директен трамвай).

Обаче на мене не ми пука - аз съм селинджър. Факт, на 6 години сама пасях овце.  Учех и помагах, когато се налага. После се издържахме от земеделие (аз и брат успяхме да завършим по "2 висши", наричахме го агро-фитнес).  Друг е въпросът, че единият ми дядо пеша стигал за 1 час до СУ - искал е да учи. А пък баща ми, лека му пръст, беше професор. Образованието ми - завършила съм това, което искам, най-доброто/престижно към онзи момент.
Но според свеки, аз и майка ми, си оставаме селянки.
Всъщност на мене не ми пука, какво мисли тя за мене. Но все се чудя дали трябва да защитя майка ми и дъщеря ми - според Свеки ние 3-те  (мама, аз и внучката) сме селянки. (Нищо че като образование и професионална реализация сме на светлинни години от нея). Чудя се дали трябва да й обясня нещата от живота или да я оставя да се изживява като "Гранде дама"? Какво мислите?

# 366
Абе няма смисъл да й се връзваш.То някои толкова си могат.Хич не ти трябва да ти идва дома това чудо.Да седи на центъра и да зяпа от терасата останалата висша класа.Да се оправя!

# 367
Купи й червило с пожелание да си понаклепа устицата, от която излизат грозните думи, когато излиза на разходки у центърО. 
Ай сиктир, селянки ще нарича майка ми, дъщеря ми и мен! Веднага ще й предложа да я заведа на дълга почивка далеч на Изток, да си гледа слънцето откъде изгрява и как всъщност грее навсякъде - и в града, и на село  ooooh!

# 368
Аз бих и казала точно какво мисля - няма право да обижда теб, майка ти, а най-малко пък дъщеря ти. Ти и майка ти можете да и теглите една мислено и да не и обръщате внимание, но върху детето ще има кофти ефект. Ако си твърда, рязка и груба (ако се наложи), може да "фане дикиш". Или поне да не приказва наляво-надясно, така че да стига до вашите уши. А мъжа ти къде е в тази ситуация - той не дава ли отпор на майка си?
Мога да дам пример с едната ми баба - години наред смяташе, че хората без висше са простаци, разведените са простаци, пушачите са простаци... Тя е учител от старата генерация (пенсионер от доста време) и смяташе, че всички са някъде под нея. Особено трите горепосочени категории. Не знам какво и промени мнението, но най пресният пример ми е с ММ - той е разведен и има дете от брака си, а тя като разбра и думичка не каза. Чак ме учуди колко спокойно го прие. Или с годините и е дошъл акъла или някой яко и е начукал канчето.

# 369
Пускай  я да пасе,но обясни на детето,че който е със счупени ръце-жаргон на нищо не му излиза от ръцете ,с две леви е-не  е нещо важно.Човек може да направи всичко,което поиска.И аз не различавах до скоро  плевелите особено при цветята от семенца,но  става леко полека. Не можех и да доя ,нашите не са ме карали.Но като се отели първата крава ,извикаха съсед кравар ,нищо не успя ,тя подивя,че непознат.Седнах и почнах ,неуверено и  никак  по правилата но с времето се научих.Кравата ми даде баща им ,чудно мъжа им как е мислел да се справя ,явно се е надявал на мен. После и той помагаше  с една ръка ,с агрегат се научи.Не бях плела  у мама ,и това мога ,още сто неща не съм правила и още хиляда никога няма да мога.Защото не са ми били цел.

# 370
biborana, stana mi любопитно тя с какво образование и как се е реализирала?

# 371
Рибозим, благодаря за отговора.

На мене и за мен не ми пука - да плюе против мене, вече ми  е все едно. Но тя намесва майка ми е детето.
Наистина не знам кое е най-добро за  детето.
Едната баба ( свекървата) обижда другата баба (мама). Ако се изкажа откровено - ставам злобната снаха,. Ако не взема отношение - пак е гадно -  не защитавам мама, себе си и дори самото дете.
Наистина се чудя кое е вярното решение - за 3 минути мога да поставя свеки на мястото й, но ще скъсаме дипломатическите отношения. Или  да я оставя на принципа "пей си глупости, не ми пречиш". Обаче детето разбира, че свеки обижда моята майка и пита - ти защо не я защитаваш баба, нали ти е майка, не я ли обичаш.
Гадно е, но май се налага да нариатм свеки.  

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 20:53 от biborana

# 372
  • където ми харесва
Купи й червило с пожелание да си понаклепа устицата, от която излизат грозните думи, когато излиза на разходки у центърО. 
Ай сиктир, селянки ще нарича майка ми, дъщеря ми и мен! Веднага ще й предложа да я заведа на дълга почивка далеч на Изток, да си гледа слънцето откъде изгрява и как всъщност грее навсякъде - и в града, и на село  ooooh!

Бившата ми свеки-типична Карнобатска...гранд дама, ме обвини мен, че съм селянче, "щоту вий у Софята сте сичкити сиеляни"...
Та, дреме ти  Mr. Green

# 373
Biborana, аз не бих търпяла подобно отношение.  Peace
Ако аз съм на твое място и "съм си събрала достатъчно акъла", бих й казала какво ме пита детето и дали поне малко не й е неудобно и не се чувства гадно от това, че внучката й ( вероятно на не много зряла възраст) я смята за такъв човек , който напада семейството.
Спокойно, уединено и ненападателно бих й задала този въпрос, пък ако тя почне да ми философства пак по същия начин, бих  я навряла на кучето...

Adelle, сигурно още й е кофти на жената, че центърът на възприятието й се простира до центъра( мейби) на Карнобат.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 21:01 от My All

# 374
  • София
Биборана Hug
И аз като една видна селянка, да се изкажа Mr. Green

Години наред и аз се терзаех от подхвърлянията за моя селски произход, и после един ден ми дойде музата и на едно семейно събиране ПРЕД ЦЯЛАТА ТЯХНА рода изплясках уж "на шега" :

Лелеее, добре че съм проста и от село, та се стеснявам като селско чедо да ти отвръщам на простотиите дето ги дрънкаш ... някоя гражданка досега да те е отцепила завинаги, и ще виждаш синчето си само на рождения му ден, ако му позволи да те покани!

Еми, млъкна цялата рода .... гледаха умно десетина минути  (а тя като прасната с мокър парцал Shocked) ... па уж се засмяха Laughing, ама повече приказки за село не чух Joy

А пък мъжът ми, гражданинът Wink, стана такъв привърженик на селската идилия, че с топ не мож го мръдна, ама той ... от снобизъм! Всички "баровци" живеели извън града hahaha

Общи условия

Активация на акаунт