С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 048
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
 miss july моята свекърва си реши,че може да ни се меси,така както прави с големия си син ,но там ги спонсорираше стабилно и те не и се противяха.Но на нас нито стотинка не са ни дали,даже когато имахме най -голяма нужда от пари ги помолихме да ни заемат,срещу връщане,но отказаха.Малко след това разбрахме ,че са обзавели напълно спалнята на девера и са му купили и направили парно с камина.
 Cyberspace все едно говориш за свекървата,гледала е децата броени пъти,макар че ги вижда веднъж в годината за 1 седмица.
 Миналата година ,като се прибрахме малката беше на 2 месеца ,е как не я гушна веднъж,а да не говорим,че като баба ,която вижда новороденото си внуче за първи път не му подариха нищо.А и на каката и баткото един сладолед не се сети да купи,напротив,караше ме да и купувам аз  Shocked

# 226

Май е общо взето вярно. Поне ако съдя по моята свеки. А пък да ви се похваля - аз ще съм свекърва-мечта Mr. Green

# 227

Cyberspace, това което описваш, е отвратително. Но може да те успокоява мисълта, че ти си още млада и най-трудното е минало. В крайна сметка, чрез действията си въпросната персона те е освободила от какъвто и да било ангажимент спрямо нея. Тя не става по-млада и един ден самата тя ще има нужда от помощ и грижи. Тогава ти можеш да и кажеш "не".

# 228
Cyberspace,определено не си попаднала на свекърва. Или моята се е клонирала и клонингът е при теб,или има прекалено много от техния вид на тази възраст( съдейки по големината на детето ти предполагам,че сме горе долу набори). Когато ние правихме ремонт нито един път не дойде да пита с какво може да помогне и до ден днешен не е идвала нито веднъж,дори вече готово(живеем от септември в нова къща). Бях бременна и до последно идвах да помагам на ММ да крепя гипсокартон,да подавам видии или каквото мога. Бях вече на краяна 9тия месец.Видяхме,че няма да успеем да се преместим за раждането на бебето,решихме да освежим стаята ,в която бяхме в къщата на свеки. Сменихме мокета с ламинат и боядисахме(аз и ММ), на нея й ставало лошо от мириса на боя.. После сами вкарахме цялото обзавеждане и багажи( тя не можела да вдига тежко,че я болят костите). Аз се катерих да закачам пердета и да мия прозорци,тя не обичала .. Върха на наглостта й беше ,когато каза,че много й харесвали наборите на завесите и да отида да закача и нейните така  #Crazy.За 2 дни прихлючихме от-до ,на 3тия родих

# 229
Cyberspace,определено не си попаднала на свекърва. Или моята се е клонирала и клонингът е при теб,или има прекалено много от техния вид на тази възраст( съдейки по големината на детето ти предполагам,че сме горе долу набори). Когато ние правихме ремонт нито един път не дойде да пита с какво може да помогне и до ден днешен не е идвала нито веднъж,дори вече готово(живеем от септември в нова къща). Бях бременна и до последно идвах да помагам на ММ да крепя гипсокартон,да подавам видии или каквото мога. Бях вече на краяна 9тия месец.Видяхме,че няма да успеем да се преместим за раждането на бебето,решихме да освежим стаята ,в която бяхме в къщата на свеки. Сменихме мокета с ламинат и боядисахме(аз и ММ), на нея й ставало лошо от мириса на боя.. После сами вкарахме цялото обзавеждане и багажи( тя не можела да вдига тежко,че я болят костите). Аз се катерих да закачам пердета и да мия прозорци,тя не обичала .. Върха на наглостта й беше ,когато каза,че много й харесвали наборите на завесите и да отида да закача и нейните така  #Crazy.За 2 дни прихлючихме от-до ,на 3тия родих
С риск да не харесаш коментара ми, мисля, че не е нейна работа да ти прави ремонтите в къщата, както и освежаването на вашата стая, може би наистина жената не е в кондиция. Което не значи, че ти бременна в деветия месец трябва да го правиш - а нейният синковец да се понапъне. В моя дом свекърва ми /и майка ми/ не са пипнали нищо, не смятам и че трябва да го правят, всичко аз или хора, наети от мен са го извършвали. И до ден днешен аз съм на гости в нейния дом, тя - на гости в моя. Така смятам е най-добре.

# 230
  • София
С риск да не харесаш коментара ми, мисля, че не е нейна работа да ти прави ремонтите в къщата...
То че не е длъжна, не е. Но поне да не си прави устата да вика снаха си да й зачаква пердетата вкъщи, щото видиш ли, много хубаво си била закачила нейните. Аз тази бих я провесила барабар с пердето.
Най-елементарното нещо е да проявиш човещина и да подадеш ръка за помощ на децата си. В случая дори да отиде да измете веднъж, пак щеше да е от полза. А като одъртеят съвсем почват да реват, че не им се обръща достатъчно внимание.

# 231
С риск да не харесаш коментара ми, мисля, че не е нейна работа да ти прави ремонтите в къщата...
То че не е длъжна, не е. Но поне да не си прави устата да вика снаха си да й зачаква пердетата вкъщи, щото видиш ли, много хубаво си била закачила нейните. Аз тази бих я провесила барабар с пердето.
Аааа, това съм го пропуснала, сори. Аз го прочетох буквално "отиде да си закача така нейните пердета", пък то било нагла покана на бременната жена да и закача пердетата. Да, това е прекалено наистина. Абе колкото повече дистанция, толкова повече мир и любов. Това е моята рецепта.

# 232
  • Бургас
С риск да не харесаш коментара ми, мисля, че не е нейна работа да ти прави ремонтите в къщата, както и освежаването на вашата стая, може би наистина жената не е в кондиция. Което не значи, че ти бременна в деветия месец трябва да го правиш - а нейният синковец да се понапъне. В моя дом свекърва ми /и майка ми/ не са пипнали нищо, не смятам и че трябва да го правят, всичко аз или хора, наети от мен са го извършвали. И до ден днешен аз съм на гости в нейния дом, тя - на гости в моя. Така смятам е най-добре.

Свекървата не е длъжна да ти помага за ремонта. При добра воля може да го направи, но иначе..... Мен дори няма да ми мине през ума да викам свеки. Има си хора за тази работа - викат им майстори. На мен пък друго ми е интересно - свекървата е гадна, защото не помага, а мъжа ти е китка росна, че вместо да викне някой, кара бременната си жена да диша мръсотията и да върши физически труд.

# 233
  Миналата година ,като се прибрахме малката беше на 2 месеца ,е как не я гушна веднъж,а да не говорим,че като баба ,която вижда новороденото си внуче за първи път не му подариха нищо.А и на каката и баткото един сладолед не се сети да купи,напротив,караше ме да и купувам аз  Shocked

Скоро имаше оплакване,  че свекървата гушкала малкото.  И да си свекърва не е лесно.

# 234
Съгласна съм с milittana и miss July по отношение на ремонта. Аз също бях бременна, но не съм крепила нищо, нито съм провесвала пердета. Мъжът ми свърши цялата работа с майстори и познати.

За окачването на пердетата - не е правилно от нейна страна, но ти сама си се поставила така - окачила си вашите и тя е решила да се пробва. Естествено номерът и  няма да мине.
Ама, щадете се сами бе хора. Как очаквате някой друг да ви пощади, като ви е сами не го правите!

# 235
  • Cyberspace
Вижте сега, аз не смятам, че някой е длъжен да ми прави ремонт или да ми гледа детето и вече го подчертах по-назад, ама като си предлагаш толкова помощта, трябва да ти е ясно, че някой, някога ще се възползва от тази оферта, ще изпадне в нужда и т.н... В крайна сметка като се водите "семейство" и гледаш да разчиташ на тях, както те разчитат на сина си. Процеса трябва да е двустранен, все пак... Да, не е длъжна, много ясно, не съм го и очаквала от нея. Купихме апартамента с обясненията от агенцията, че "съвсем малко му трябва, за да се стегне", така и беше на пръв поглед, но като се започна, започнаха да изникват всевъзможни проблеми, парите се стопиха поради тази причина и имахме нужда от помощ, защото накрая и майсторите бяха непосилни за положението в което се намирахме. Първоначално всеки ден имаше приятели тук да помагат, но накрая ти става неудобно да ги експлоатираш непрекъснато. Заем не можехме да теглим, понеже ММ е теглил голям заем на родителите си преди няколко години и сега не му даваха втори. Ако можехме, нямаше и да опра до тях, но просто... Няма ли да помогнеш, ако детето ти изпадне в затруднена ситуация, след като нямаш абсолютно никаква друга работа? Е, помощта не я видях досега, предлага ми я само на улицата на висок тон и изглежда така, сякаш тя ми се натиска, а аз не я искам. Явно за нея е важно да изглежда така пред познатите й, а какво е в действителност - нЕма значение. Справихме се, оцеляхме, изплувахме и без нея, това си отмина, предстои ни втори ремонт на останалата част, вече знам, че добрите й намерения са само за показност и ще ми бъде като обеца на ухото. Peace Пак казвам - не съм си и помисляла, че тя е ДЛЪЖНА за нещо! Не ми се понрави самата ситуация, в която винаги ми предлага помощ, виждаше колко зле бях, колко ми беше трудно постоянно сама с детето - рев, безсъние, цял ден друсане на ръце или обикаляне по улиците... но в действителност всичко беше само показност.

# 236
. В крайна сметка като се водите "семейство" и гледаш да разчиташ на тях, както те разчитат на сина си. 

Ако се освободиш от този начин на мислене, ще видиш колко по - леко ще ти стане. Сигурна съм, че не ви е било лесно, но я си представи другата крайност. Една супер загрижена свекърва, която непрестанно си вре носа във вашето семейство, едва ли не изземва функциите ти на майка и постоянно те наставлява за всичко.
Ако помислиш от тази гледна точка, ще разбереш каква невероятна късметлийка си с твоята свекърва Laughing

# 237
Тогава не се ядосвай и толкова. Когато ти е предлагала помощ, ти приемала ли си? Тя тогава отказва ли? В смисъл - сега не мога и др. подобни.

# 238
  • Бургас

Разбирам те. И моите свекъри са такива. И аз се дразних, но в един момент си казах, че ние сме си виновни и в частност мъжа ми. Просто се примиряваш, че са такива. В ситуация, в която те ще са в нужда, не се отзоваваш и това е. Така няма ощетени. Всеки си гледа семейството и се справя сам с проблемите си. Свекъра беше свикнал за всичко да търси мъжа ми и той като типична мека Мара винаги се отзоваваше, а когато мъжа ми имаше проблем, баща му никога не беше насреща. Мина доста време докато ММ се научи да отказва. Баща му не беше особено очарован, когато синчето-касичка изведнъж спря да го отразява. Даже го играеше обиден. Та мисълта ми е - не може да промениш хората, но може да промениш своето отношение и поведение към тях.

# 239

Разбирам те. И моите свекъри са такива. И аз се дразних, но в един момент си казах, че ние сме си виновни и в частност мъжа ми. Просто се примиряваш, че са такива. В ситуация, в която те ще са в нужда, не се отзоваваш и това е. Така няма ощетени. Всеки си гледа семейството и се справя сам с проблемите си. Свекъра беше свикнал за всичко да търси мъжа ми и той като типична мека Мара винаги се отзоваваше, а когато мъжа ми имаше проблем, баща му никога не беше насреща. Мина доста време докато ММ се научи да отказва. Баща му не беше особено очарован, когато синчето-касичка изведнъж спря да го отразява. Даже го играеше обиден. Та мисълта ми е - не може да промениш хората, но може да промениш своето отношение и поведение към тях.

+1 Като се опитат няколко пъти да те юркат и видят, че не става сами ще спрат.

Общи условия

Активация на акаунт