С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 149
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Ако им кажете кое  е лицемерно,ще се съглася...най .малко съм такава. И за това ми е чудно. А моята снаха още нищо не е казала. Ама и дума.

За мен, липсата на покана говори достатъчно, но, за всеки случай, може да питаш какви са им плановете. Ще приемеш ли отказ без да се обиждаш?

значи още в началото казах ,че ще постъпя както поискат ,написах го и  го има. Винаги е така ,винаги се съобразявам ,дори да не ми е по сърце.Не е задължително да ИМ харесва каквото искам аз. Вече съм се съобразявала ,първо казаха ела ,бях със всичкия  багаж на вратите да тръгвам ,казаха недей и  се върнах. боли ме не крия ,но не настоях . Не отидох и  пак няма ,но сега вече знам да питам предварително . Надявам се на това да не повторят ела и  недей-обидно е. Но се приема. Промяна в остоятелствата винаги може да възникне.

# 601
Боряна,най-добре е да говориш със сина ти ...да попиташ какво плануват и как искат да бъде.Кажи и ти какво мислиш да направиш,но внимателно,без да се натрапваш.И така ще решите как е най-добре.
Едни не обичат народ на изписването и искат да се върнат в тих и спокоен дом,за да си починат,отспят и т.н.Други пък обичат да има  роднини и нямат против да има шум и навалица от хора....Хората са различни...Просто говорете и се разберете-тук са излишни всякакви емоции от типа "те не ме поканиха,значи не ме искат".Просто може жената да е уморена и да иска да си почине и да са сами с мъжа си и да не и е до хора в тоя момент.Ако е така не се сърди,а прояви разбиране.
Ще отидеш по-късно в по-подходящ за тях момент.Мисли си хубави неща и не се поддавай на черни мисли.... Laughing

# 602
  • Пловдив
значи още в началото казах ,че ще постъпя както поискат ,написах го и  го има. Винаги е така ,винаги се съобразявам ,дори да не ми е по сърце.Не е задължително да ИМ харесва каквото искам аз. Вече съм се съобразявала ,първо казаха ела ,бях със всичкия  багаж на вратите да тръгвам ,казаха недей и  се върнах. боли ме не крия ,но не настоях . Не отидох и  пак няма ,но сега вече знам да питам предварително . Надявам се на това да не повторят ела и  недей-обидно е. Но се приема. Промяна в остоятелствата винаги може да възникне.
Да де, ама си обидена и засегната както приемаш уж всичко. Мхм. Това е лицемерно. Уж приемаш, ама се обиждаш. Друго лицемерно е да намираш нещо за грешка и да очакваш снаха ти да го прави - ти сама каза, че намираш съобразяването с другите за грешка, а очакваш снаха ти да се съобразява с теб.

# 603
Вече мисля отговорих ,а това което Миленака е взела за лицемерно има причина да кажа- имаше случай ,от теб не се иска нищо и после реплика-ти какво направи ,нищо...та така ,аз на децата си няма да се разсърдя ,има поне месец време да питам ,те от сега не знаят. Но написаното тук породи  умен нещо ревливо. Аз не съм толкова конкретна като някои  тук. Реших ,че моите по тази логика тук разсъждават.

# 604
  • Canada
Боряна, много драматизираш.

# 605
Ятра ,нямаше да ти отговоря ,но не ме сдържа- аз не съм някаква клошарка,аз съм близък човек. Не да се съобразява ,а все пак малко да ме уважава ,за да мога аз нея много да уважавам. Не съм елементарна да мисля както ти ми предлагаш.

Не драматизирам ,разсъждавам си във форум ,и не го пренасям в семейството.Споря с вас ,не с някой  друг.

# 606
  • В полите на Пирин планина
Бор_яна, не знам за какви толкова големи разлики в поколенията говорим / пишем. Не ми се вярва да си повече от колко? Да кажем да си най-много на 50 и няколко години  Thinking
Тук има много жени, които са на 40+ и едва ли са толкова далеч от теб или от 25-30 годишните бъдещи майки ...
Не виждам защо толкова драматизираш ситуацията. Логично и нормално е да се съобразиш с желанието на родителите. Пък и не е много тактично да се въртиш около току-що родила жена, ако не са те поканили. Това, че се сърдиш е по-скоро себично, отколкото логично.

Напълно съм съгласна с разсъжденията на Янтра.

# 607
Ти как точно го виждаш това свое отиване? От постовете ти разбирам, че не сте заедно, не сте в един град/село. Сама казваш - на 200 км. Шофираш ли? Ако не, значи отиването ти предполага и преспиване, престой няколко дни? Разбирам те, иска ти се да си там, да видиш бебчетата, ще ти е хубаво. Със сигурност и помощ ще имат от теб, с две новородени надали ще им е лесно сами да се оправят! Особено ако и нейните родители са далече! Но наистина добре разпитай преди появата си с питката, тортата и бъклицата на вратата Sunglasses, да няма лошо изненадани и грозни изпълнения!

# 608
Точно защото си близък човек се очаква да проявиш разбиране,а не да не се цупиш и фръцкаш.Приеми ,че в тоя случай комфорта на майката и бебетата е на първо място......а не нещо друго.Вероятно жената ще се прибере от родилния дом уморена,жадна за сън, изнервена с две бебета на ръце...Точно за това ти казвам говори със сина ти и виж кога ще е най-доброто време за посещение (вероятно поне с едно преспиване).Няма място за сръдни в случая и не го тълкувай като липса на уважение.....Ама ,че си и ти ,нали досега проявяваше разбиране към младите снахи-сега го прояви и на практика. Laughing

# 609
Вече се разсмях. Никъде не казвам ,че ще правя напук. Напротив ,навсякъде е че ще се съобразя.
Имам къде да преспя цял месец ако трябва. И не при тях. Скоро открих място да отсядам. Ще бъда там след дни. Няма да досаждам ,сега пък да не кажете да питам сина дали да ходя...на новото място  у приятелка ,..уточнявам
Аз ще се справя с нещата си по най-добрия  начин. А до възрастта,близките до мен вярвам ме разбират. Днес не се работело ,спирам.

# 610
Един месец у приятелка Crazy

# 611
  • Оптимист по принуда
Хващам се, че звуча заядливо, извинявам се, Боряна, симпатична си ми по принцип. Но не се сдържах - значи ти вече си планирала да си там предварително. Преди да са се родили децата. И ще чакаш да те потърсят. Изобщо няма да се почувстват неудобно, като разберат, че си до тях, но не си у тях. От 200км ще си дошла да чакаш. Поправи ме, ако не съм разбрала правилно.  Предпочитам свекърва ми просто да застане на вратата, без да съм я канила, от това да знам, че ще е 'на изчакване' у приятелка. Заради злата мен. Чисти демонстрации.

# 612
  • София
Боряна, при такива намеци, ако съм на мястото на снаха ти, ще ти пожелая приятно прекарване при приятелката ти. И ще поставя една много сериозна дистанция между теб и себе си. Вбесявам се от такива игрички.

# 613
  • ЯМБОЛ
                     Момичета,Боряна е самотен човек с изострена чувствителност.Чака бебетата със същото нетърпение,както вероятно и майка им.И ужасно много  и се иска да бъде с цялото им увеличено семейство и да им е в помощ.Проявете разбиране...И дано надеждите на бъдещата баба се оправдаят,да се порадва и да им помогне докогато трябва.

# 614
  • София
                     Момичета,Боряна е самотен човек с изострена чувствителност.Чака бебетата със същото нетърпение,както вероятно и майка им.И ужасно много  и се иска да бъде с цялото им увеличено семейство и да им е в помощ.Проявете разбиране...И дано надеждите на бъдещата баба се оправдаят,да се порадва и да им помогне докогато трябва.

А родилката може би е дебил с нулева чувствителност, която няма право да определи кой и кога да ходи в тях.

Общи условия

Активация на акаунт