С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 989
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Боряна ми напомня на моята майка, вкарва се в драматични филми и си ги играе. Има си някакви представи, как трябва да се стече живота ми, и щом съм се отклонила от тези представи, то той (животът ми) не струва. Обича да има драма, сълзи и оплакване от мен колко съм неблагодарна. Еми, мерси, аз в такова филми не участвам. Боряна, с най-добри чувства, намеци, драми, разиграване на етюди и вменяване на вина няма да те сближат със семейството на сина ти, напротив. Аз, като снаха, бих била благодарна свеки да ми каже- на линия съм за помощ, ако имате нужда от нещо, кажете. И това е, никой не е длъжен да запълва празнините в нечий друг живот и да сбъдва представите на друг, за това как да се случват нещата.

# 691
Ми, много си права, никой не е длъжен да запълва празнините в живота на другия.  Peace
Тук разпознах и моята свекърва, все да се намеси, да изкаже мнение, мм и дъщеря и не я отразяват и тя дава "акъл" на мен! Така ми е писнало, че грях ми е на душата, но е имало моменти в които като звънне на вратата и ми иде да се скрия. Да избягам надалече, да не казвам колко време ми трябваше да и обясни,че това как ще си подреждам къщата си е мой проблем.
Също много пъти е злоупотребявала, че има ключ за у нас. Дойде присади ми цветята на терасата, без да съм я молила и направи всичко в кал и прахоляк и си отишла. Друг път проснала си прането на терасата,а аз моето няма къде. Затова махнах простора, може да ме линчувате, ама не може аз да очаквам С всеки момент да дойде и да си просне дрехите.  ooooh! Още много може да изпиша, но не ми се хабят нерви, че направо сама си пиша и се навивам!

# 692
  • София
Ми, много си права, никой не е длъжен да запълва празнините в живота на другия.  Peace
Тук разпознах и моята свекърва, все да се намеси, да изкаже мнение, мм и дъщеря и не я отразяват и тя дава "акъл" на мен! Така ми е писнало, че грях ми е на душата, но е имало моменти в които като звънне на вратата и ми иде да се скрия. Да избягам надалече, да не казвам колко време ми трябваше да и обясни,че това как ще си подреждам къщата си е мой проблем.
Също много пъти е злоупотребявала, че има ключ за у нас. Дойде присади ми цветята на терасата, без да съм я молила и направи всичко в кал и прахоляк и си отишла. Друг път проснала си прането на терасата,а аз моето няма къде. Затова махнах простора, може да ме линчувате, ама не може аз да очаквам С всеки момент да дойде и да си просне дрехите.  ooooh! Още много може да изпиша, но не ми се хабят нерви, че направо сама си пиша и се навивам!

Аз ще те "линчувам"  Simple Smile
Защо даваш ключ на човек, който очевидно злоупотребява с него? На твое място бих намерила начин да го взема (дали бравата ще се "счупи" или ще го поискам директно е без значение) и ще давам ключ само когато заминаваме някъде, на човек, който няма да прекалява. Ние правим точно така и няма изненади. Като се приберем, го искаме и въпросът е приключен.

# 693
  • Бургас
Да избягам надалече, да не казвам колко време ми трябваше да и обясни,че това как ще си подреждам къщата си е мой проблем.

Ами след гореизброеното е трябвало да й направиш /меко казано/ забележка и да я помолиш да ти върне ключа. Честно казано ми е много чудно как давате ключове на такива хора, като знаете какво представляват. Не искам да зачеквам пак темата за ключовете, но ми е странно как се раздават на поразия ключове и то на хората, за които се знае на  100%, че ще злоупотребят с оказаното им доверие. Има ситуации, в които се налага да се даде ключ за известно време, но като отмине нуждата, този ключ е нормално да се върне. Още по-чудно ми е как тези хора вилнеят в домовете ви зад гърба ви и вие не смеете да си поискате ключовете обратно.

# 694
Щото съм си патица, и друг път съм го казвала. Mr. Green С губи ключа два пъти и оттогава като ме пита кога ще и дам ключ, просто не я отразявам. НА моята С и трябва ключ, за да любопитства , откровено Ви казвам. Случвало се ние с детето вечерта сме на разходка, мм на работа, а тя в 9:30 ни чака на терасата да види детето.  ooooh! Затова сега оставям ключ само когато ни няма за по-дълго време.

# 695
  • София
Ами... бъркаш човека, на когото да оставяш ключ. Просто не го давай на нея.

ПП В началото реших, че не може да е така, но все пак да попитам: Като се прибирате от някъде, я намирате във вас да ви чака, така ли?

# 696
  • Бургас
Щото съм си патица, и друг път съм го казвала. Mr. Green С губи ключа два пъти и оттогава като ме пита кога ще и дам ключ, просто не я отразявам. НА моята С и трябва ключ, за да любопитства , откровено Ви казвам. Случвало се ние с детето вечерта сме на разходка, мм на работа, а тя в 9:30 ни чака на терасата да види детето.  ooooh! Затова сега оставям ключ само когато ни няма за по-дълго време.

От целия град тя ли е най-доверения човек, на който можеш да оставиш ключ, когато се налага  Rolling Eyes Няма ли някой друг, на който да дадеш ключ при нужда. Когато ние отсъстваме, давам ключ на близка приятелка, която живее също в квартала.

# 697
При мен майка ми достойно замества липсата на свеки. Когато идва на гости, задължително и казвам, да не ми подрежда. Пропусна ли да го кажа и после не мога да си позная дома. Подредено е, ок, но аз просто не мога да си намеря нещата. Все се заричам, следващия път като и гостуваме, аз да и подредя по мое усмотрение, подредено ще е, но няма да знае кое къде и е, белким разбере какво имам предвид, като я моля да не го прави у нас. Добре, че няма да става свекърва, щеше да е класика в жанра.

# 698
МИленака, да вечерта се прибираме и тя ни чака на терасата, защото искала да види детето. Друг път си седнала в хола и гледа телевизия.  ooooh!
Джулка, не ми е най-доверения човек разбира се, та майка ми няма ключ за вкъщи и никога не е имала. Сега съм дала ключ на сестра ми.  Peace Ако С разбере ще ми е обидена за цял живот.  Blush

# 699
А защо въобще се налага притежването на ключ от чужда къща? Дори и когато сте на почивка, защо трябва да има в някого ключ? Това не мога да разбера.

# 700
  • София
Деската, в случай на наводнение, пожар... Нещо такова. Довереният съсед е най-практичният вариант, за мен - хем няма да се натриса, хем ще реагира бързо.

# 701
milenaka, да права си. Дано не се случват такива неща де. Но ако е за катива ситуации наистина проверен съсед е най-добрия вариант, защото е най-близко.

Ако стане наводнение в блока /например на комшията отгоре се спука тръба докато ни няма/ кога свеки през 2-3-5 квартала ще разбере, че да дойде точно навреме?

# 702
Разказът на biborana за изписването ме утрепа... Crazy Но ако не искам да ми се изтръскат 100 човека вкъщи (а аз не искам, защото съм егоист Mr. Green) ще трябва да има повечко на изписването. Така като ги броя, абсолютният минимум ще е 7 човека, без мен и ММ.

За ключовете... Още от времето, когато с ММ не сме се познавали, майка му и сестра му имат ключове за къщата. Често му се е налагало да пътува извън града по работа и са им били оставени с цел да наглеждат мястото, докато го няма, да поливат цветята, да хранят кучето... И това ме ужасява! Не защото ще направят нещо или защото идват, когато си поискат (поне не в повечето случаи), а защото това е НАШИЯТ ДОМ и не смятам, че трябва някой да има неограничено право да влиза и излиза, когато му е се иска. С огромно нетърпение чакам да построим къщата и да имаме други ключове. И определено не смятам да позволявам да се раздават.

# 703
  • Бургас
Джулка, не ми е най-доверения човек разбира се, та майка ми няма ключ за вкъщи и никога не е имала. Сега съм дала ключ на сестра ми.  Peace Ако С разбере ще ми е обидена за цял живот.  Blush

Ами какво по-хубаво  Laughing Голям праз, че щяла да се обиди. Обиди се и ти.

# 704

Ами какво по-хубаво  Laughing Голям праз, че щяла да се обиди. Обиди се и ти.

Да, да мнооу съм лоша!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт