С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 961
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
МИленака, да вечерта се прибираме и тя ни чака на терасата, защото искала да види детето. Друг път си седнала в хола и гледа телевизия.  ooooh!
Джулка, не ми е най-доверения човек разбира се, та майка ми няма ключ за вкъщи и никога не е имала. Сега съм дала ключ на сестра ми.  Peace Ако С разбере ще ми е обидена за цял живот.  Blush

Мисля си, че гвоята С живее в илюзия. Сигурно на всичси се хвали как добре се разбира със снахата и са приятелки, как и помага, а снахата кипи от благодарност. Не е нужно да се карате, но щом ти е неприятно просто и кажи. Моята С вярно ми изми банята, но поне ни нямаше. Не си представям да се прибера и тя да ме чака в дома ми. Често идва до блока ни, пазарува в съседен магазин, но в къщи не се качва. Каним ги по повод и само тогава идва. Свекърите ми имат ключ по мое настояване. Те са искали да го върнат след лятно наглеждане на дома, но аз държа да имат ключ.  Досега не са злоупотребявали. Дали роднина или приятел, вярвам че трябва да има резервен вариант за достъп до дома.
като чета тук започвам много да ги оценявам  моите С Joy

# 706
  • Бургас
Джулка, не ми е най-доверения човек разбира се, та майка ми няма ключ за вкъщи и никога не е имала. Сега съм дала ключ на сестра ми.  Peace Ако С разбере ще ми е обидена за цял живот.  Blush

Ами какво по-хубаво  Laughing Голям праз, че щяла да се обиди. Обиди се и ти.

Да, да мнооу съм лоша!  Mr. Green

С поведението си /или по-скоро с липсата на такова/ благоприятстващ да ти се качват на главата. Защо някой да не си прави каквото си иска, като знае, че няма да има последици и че никой нищо няма да му каже или направи. И твоята свеки си е отпуснала душичката и си вършее навред. Когато човек не поставя граници е нормално да очаква подобно отношение от околните. На мен защо не ми искат ключове и като са ми в къщата не смеят да пипнат нищо освен стола и масата, на която съм ги поканила!?

# 707
Моята свека е обратна на вашите. Лятото беше на някакъв курс и спа у нас около седмица. Вечер аз се прибирах от работа, тя седи пред входа. Казвам ѝ да се качим, но тя отказва. И така си седи пред входа до 21-22, докато мъжа ми не се прибере от работа. Как да го тълкувам, а кажете  Laughing

# 708
Абе има хора дебели глави дето колкото и да им говориш не възприемат и си правят каквото си искат.Аз вече съм писала за моя свекър ,който живее в дома ни и ползва уж една спалня и изрично му казах,че не искам да се влиза в нашата спалня.Не Искам! EmbarassedИ съм си заключила(макар ,че всеки път той върти очи в знак на неодобрение как така аз заключвам стая-нямам ли му доверие) и оставих ключа по негово настояване в секцията само уж да проверява отвреме навреме дали радиатора не е прокапал...ама йок.Човека си влиза и си слага някви работи там и това всеки път и последния път даже мебелите бяха изподрани,а в гардероба намерих чужди дрехи и в раклата чужд чаршаф....Скарах му се здраво-той стои и гледа кат' насран.Казах ми,че тая стая не само ще я заключвам и ще си взимам ключа с мен ами ще закова и вратата,да го видя как ще влиза-няма работа в чужда спалня.Пффффф!!!!Толкова мразя да ми се навират в личното пространство,че няма накъде.Казал на мъжа ми,че съм му се карала и съм го направила на 2 стотинки -ами какво заслужава тоя дебил.Ама ха! #2gunfire #Cussing out Embarassed

Ама има прости и елементарни хора на които колкото и да им говориш не вдяват,не може да разчиташ на съзнание,етика и т.н.- трябва да действаш по-строго.Да ти имат страха -иначе не става....да го оставя аз да си развява коня-няма да стане. #2gunfire

# 709
  • Бургас
Моята свека е обратна на вашите. Лятото беше на някакъв курс и спа у нас около седмица. Вечер аз се прибирах от работа, тя седи пред входа. Казвам ѝ да се качим, но тя отказва. И така си седи пред входа до 21-22, докато мъжа ми не се прибере от работа. Как да го тълкувам, а кажете  Laughing

А какво прави пред входа? Говори ли с някого, прави ли нещо пред входа или просто прави тъпи демонстрации. Ако е второто, бих я оставила да си виси долу и въобще нямаше да я отразявам.
zhani , ужасно просто. Звучи ми като някой много възрастен и изкуфял дядо, а там няма оправия. Налага ли се да живеете заедно? Това си е абсолютен тормоз.

# 710
  • Оптимист по принуда
Многостродалната Геновева, виж ме, синко, навън ме държи, не смея да вляза. Pagane, не се мъчи да тълкуваш, в главата на актрисите от Болшой театър е вечен сценарий.
Моята се прави, че действа само по инструктаж на децата си, каквото те кажат, а всъщност е невероятна клюкарка и я хванах да ги плете едни с моите роднини. Няма да и' го простя.

# 711
Ние не живеем постоянно в това жилище.Пребираме се за за няколко седмици в него.А иначе човека си е нормален и не е изкуфял-поне не толкова ,че да не разбира какво му се говори,но е инат и иска винаги той да се налага кое как да е и не слуша какво му се говори.Такъв си е бил винаги...Не знам при следващото ни ходене какво ще намеря...просто не ми се мисли. EmbarassedАз вече си прибрах ключа в мен(на сестра ми дадох един да има там -за всеки случай,но свекъра не знае).
И понеже вече не знам как да се разбирам с него като си дойдохме тук се обадих и на съпругата му,която е много свестен и разбран човек за ситуацията.Обясних и ,че въпреки заключванията ,всеки път откривам да е влизано в спалнята.Тя каза,че му била казвала да не влиза и т.н,НО.....Вероятно и стана неудобно на жената,аз до тоя момент не я занимавах с това,но аз повече не знаех с кой да споделя ,за да се промени ситуацията...

След месец/два време разбрахме,че са се разделили със свекъра и тя си е събрала багажа и е напуснала дома....И сега той сам си кукува там.

# 712
Седи на бетона пред самия вход. Не си говори с никого, то и няма и с кого, пред нашия вход само случайни минувачи, не се правят седенки.

Същата седмица излизаме аз и тя, аз за работа, тя за курс. Пред колата ми ме чака една колега, с която пътувахме заедно /тя живееше в съседния вход/. Колегата казва "Добро утро", достатъчно ясно и високо, а и тя принципно си е гръмогласна  Laughing Свека само я погледна изпод вежди и си продължи  Laughing Качихме се аз и колегата в колата, спогледахме се и прихнахме да се смеем.

Не мога да си тровя живота с глупости, честно ви казвам.

Това със свекъра е пълна лудост, изобщо не бих му дала ключа, а заваря ли го да рови, лошо му се пише!

# 713
Това със свекъра си е голяма лудост, добре че не живеете заедно постоянно. Живота ни е толкова сложен , та и някой друг да го усложнява.

Относно поздравяването, това е въпрос на възпитание, моята С така и не свикна. По различни поводи като се видим, казвам и примерно Добро утро, тя ме поглежда и това е , не може да и се откачи от езика и това си е.  ooooh! Може и да не чува, ама само когато не и изнася.
Миналата седмица ми звъни,че ще гледа племенницата в неделя и ако искам да забере и щерката. Да но аз и казах, че вече имам уговорка с приятелка. Такааа, звъни се в неделя в 10 сутринта, пристига С с племенницата, ако излизаме по късно да си поиграят децата. Разбирате ,че съм се разхвърляла, чистя, пера и тн, казвам и нали я предупредих, че ще излизаме. Тя ми отговаря, Да бе ама може после да излезете.  ooooh! Как да се разбереш с такъв човек!?

# 714
Относно драмата на Боряна, мисля като Кака Сийка, Бронте, Янтра, да не изброявам всички. Боряна, прекалено много драматизираш и очакваш всичко и всичко да се съобразяват с теб. Предполагам синът ти и снахата не знаят, че си си намерила приятелка в техния град, защото ако ти ми беше свекърва, живееща на 200 км от дома ни, едва ли щеше да ми се иска да те каня на изписването (защото това автоматично означава, че тр да ти осигуря нощувка, легло, чисти чаршафи, съобразяване и с теб).
Мен лично мн ме дразни застояването на свекърите, когато идват на гости. Пример, на изписването си пристигнахме около 14.30ч, изкъпахме госпожицата в 21.30 (погледнах си снимките и съм 100% сигурна), те бяха все още вкъщи. Ние, тримата, се качихме горе, аз накърмих човечето, то заспа, на мен ми се спеше зверски, 5 нощи не бях спала почти, те продължаваха да стоят долу и да нямат нииииикакво намерение да си тръгват. Накарах ММ да слезне при тях и да ги подкани, все пак бях мн изморена, исках да се наспя като белите хора, той само си стоял и гък не казвал #Cussing out. Към 22:30 някъде се сетили, че е време да си ходят, ММ се прибра след 23ч, т. к. той ги превозва винаги. И така още доста пъти Tired. Дори скандали сме имали, свекърът се прави на ощипана мома и вдига патардия, че едва ли не не го искаме, видиш ли негово кралско величество няма повече да ни удостои с присъствието си, а аз исках просто да се съобразяват с режима на госпожицата и да си тръгват преди да започнем процедурите по къпане, мазане, кърмене, приспиване. Изключително натоварващо ми действаха посещенията им, а ММ никога не застана на моя страна и да им каже, че детето си изгради режим, който си спазва стриктно и който аз не смятам да променям, защото те изобщо не се сещат да си ходят ooooh!. Накрая се научиха, но мн нерви изхабих и още си спомням с горчилка за тези гостувания.

# 715
Раждането и изписването ни беше един от най-интимните моменти в живота ми. Не бих допуснала никой в тези моменти. Бях леко изплашена от къпането, но и майка ми и свекървами казаха, че са забравили и братовчетката ми, която вече имаше две деца предложи да дойде с мъжът си и да ни покажат. Приех, но тя ги роди и двете над 4,500, а моето беше 2,900. Та те и двамата казаха, че такова малко бебе не могат да къпят  Joy. Аз го метнах във ваната и се получи Simple Smile.
Не съм отказвала достъп на нито една баба или дядо, но не исках организирани тържества и те бяха ОК с това. (Синът ми е на 14, та не съм много млада).
Кака Сийка го е казала много добре.
Важна е комуникацията и ако младите не искат присъствие, няма защо да се сърдите/сърдиме.
Просто моментът наистина не е подходящ за софри и гости.
Ако Боряна не се цупи, че не спи при синът си не виждам драма да спи при познати. Аз не бих имала нищо против.

# 716
  • sofia
Ако ви кажа, че имам само откъслечни спомени от изписванията. Добре, че са снимките, та да видя кой е бил там.
Като родих първото отидох при майка ми за 2-3 седмици, че в нас бяхме в ремонт (подрани дзверът с три седмици).
Спомен за софри имам от "питката" и първата година на големия. Тогава направихме първото и последно събиране на родата.
И да е имало някой недоволен, не е споделил.

# 717
  • Бургас
Тогава направихме първото и последно събиране на родата.

В тази връзка, моя свекър като се видим често пуска тънък намек да съм ги събирала с моите родители, т.е да готвя цял ден, да слагам и вдигам, за да може да седнат четиримата на маса. Толкова са се затъжили за нашите. Да се бяха затъжили майка ми като беше в болница. Да, ама на тях не им е гот да ходят по болници, като може да отидат на някое кафенце. Баща ми също иска да ги събирам, но аз упорито се правя на глуха и сменям темата. Майка ми е единствената, на която не са й приятни тези събирания. Може би и тя като мен не й се слуша как свекъра ревнува свекървата, както и извратените им мисли и разсъждения за живота и хората. От последните им гостувания нямам добри спомени, така че нямам намерение да си създавам нови такива.

# 718
Има я и другата гледна точка, обаче. Моята майка например не е участвала в грижите за децата- къпане, хранене, който си има деца си ги върши тези неща. Когато се роди племеника, а после и дъщеря ни - тя идва на гости като на гости. Всички сме доволни. Никой не очаква от нея да се втурне в обгрижване на децата. Обаче нейните колежки все още й се чудят как може тя да не си отглежда внуците. Как може да не си пуска дълги отпуски, да не излиза в дълги болнични и да търчи да гледа деца. Майка редовно отговаря - възпитала съм си децата да са отговорни и да се справят с живота  Stop

Свекърва ми също смяташе, че е длъжна да дойде поне месец след изписването у нас, защото нали така е прието, така трябва, какво ще кажат хората. Е не дойде де. Сега мисля, че ми е благодарна, че не я ангажирам с нищо. Дори на скоро подметна на девера, че ако смята да има още едно дете, въобще да не я закачат за помощ. И е права жената, не е длъжна.

# 719
Не се цупя на никого ,знам че тук има такива ,които пишат ,но признават,че само тук говорят. В къщи не казват тези неща. Мислех,че може така. Не говоря за нас ,рано е ,има време. ще бъде както искат. Грозно ми става тук ,за тези дето не искат поне за минути близки,а това е според мен липса на уважение. Ако няма причина- след родилна депресия ,болки ,недоносено дете ,грипна епидемия. Не разбирам все още здраво ,нормално родено дете и  майка да не могат да изтърпят двайсет минути максимум роднините.За последно обяснявам ,че аз имам сериозен проблем ,и отивам заради него и  комбинирам виждане с хора ,които вече познавам и са ми помогнали. Ако не бяха възможностите ,щях да съм в хотел. Пи никакъв начин няма да притеснявам бременна и родилка. Дори ако някой го прави ,ще си има проблем.най-малкото ще Бъде плют.Не ми се иска даже да присъствам ,мечтах си,пренесох вашите чувства и ми стана болно,ако към мен така се отнасят. Полезно е де ,чакам наследство ,да не го пилея,да си имам да се издържам.Моето е лесно,не знам вашето как ще бъде с тези разбирания да сте много далеч от всички. Същевременно някои искат ,мечтаят точно като мен да им се помага ,да ги уважават. Става да получаваме каквото даваме. Нищо лично,беше ми забавно. Научих нови неща. Скоро няма да имам Интернет в този вид ,ще е ограничен ,флашка. Като свърши ще си почивам от тук . Има животи  навън. Пък дали ще ходя ,дали няма ,наистина синовете ми знаят всичко ,могат да ми кажат всичко. И да разбера и се подчиня. Вече разбирам много неща. По-добре съм от вашите свекърви със сигурност,а нататък животът ще покаже. За който още не е разбрах ,представих си вас за снахи.Вас  мислех ...

Общи условия

Активация на акаунт