"Песен за огън и лед" - 17

• 34 829
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Вестерос
Ох този от Forever  Heart Eyes много е як.

Относно книгата

Скрит текст:
Oulander е книгата има сега сериал по нея, т.е. не са много, че едните от там

# 121
  • Варна
Ха-ха не мога да се спра; Това по темата от вчера:
Скрит текст:

Сега отивам на празник на майките. а после ще ви помоля да разнищим едно убийство от книгите. Mr. Green

# 122
  • Вестерос
А бе кой е този филм, че и с Кийра  Joy Айде приятно  Crazy

# 123
  • Варна
Скрит текст:
А бе кой е този филм, че и с Кийра  Joy Айде приятно  Crazy
Ако не си го гледала, го гледай непременно. Казва се "Крал Артур"  от 2004 година. http://www.imdb.com/title/tt0349683/
Няма нищо общо със всички крале Артур досега   Naughty: Аз лично хич не му харесвам историите.
 В този филм Артур и рицарите му са римски войници (той лично е наборник взет някъде от българските степи Wink).  И тези войници трябва да пазят Вала (Адриановия) от диваците (добре, де саксонците, но те са си диваци).
Звучи познато нали? Laughing
Даже имат и Ледена битка, която бях поствала в предната тема:
https://www.youtube.com/watch?v=VsU33pKZ_N0&feature=share&fb_ref=share
На мен много ми хареса, има си всичко филма. И дори изглежда достоверен. Grinning
Ако някой очаква филм в стил НВО (цици и мъжка любов) ще остане разочарован.
Междудругото в ролята на Мерлин участва познато лице от Игра на тронове - самия лорд Станис. Joy Току-що го открих.
Скрит текст:

Сега за убийството. Понеже днес обсъждахме Планината, се сетих, че той уби сър Хю от Долината. (Ако някой  не се сеща кой по дяволите е този Хю да припомня, че той е скуайърът на Джон Арин, който след смъртта му е бил произведен рицар от Робърт.) Според Варис Хю е отровил Джон Арин.
По времето когато четох книгата всичко си беше на мястото. Кат беше казала, че Ланистърите са отровили Джон Арин и си пасваше Планината да е действал по заповед на Тивин или Церсей, които искат да се отърват от машата си Хю.
 Обаче в трета  книга разбираме, че не Ланистърите  са отровили Арин, а Лиза (под влиянието на Кутрето)
И вече не мога да схвана защо Планината убива Хю. Някакси много голямо съвпадение изглежда. Невъзможно направо.
Да припомня събитията. Варис намеква на Нед, че скуайърът Хю има общо с отравянето на Джон Арин. Нед иска да говори с него, но Кутрето го съветва да не ходи лично, а да прати Джори (печели време? Thinking) Съответно Хю не желае да разговаря с Джори, но се съгласява да говори лично с Нед.
Докато се проведе този разговор обаче Хю е убит.
Въпреки, че Планината е физическият убиец, не виждам ланистърите да са замесени тук.
Та  се чудя Кутрето ли е човекът накарал Планината да убие Хю, Варис ли е или това е просто някакво супер съвпадение?

Ха-ха надявам се да не съм го написала много объркано. Просто се чудех..

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 21:19 от Хексе

# 124
Хексе, мен ме порази разказа на Варис, защото той уж говореше за сър Хю, но след като започнах поредицата отново се усетих, че той говори за Кутрето с недомлъвки.
Варис е знаел през цялото време, но не му е изнасяло да се намеси.

На Планината не му трябва много за да убие някой. Дали съвпадение, или някой му е намекнал нещо...Не бих се учудила, ако е Кутрето, за да подведе Нед.

# 125
  • Варна
Има смисъл Кутрето да накара Планината да убие Хю за да насочи вниманието на Нед към Ланистърите. Чудех се каква е ролята на Варис, защото той го насочва към следата, но сега като каза... може би Варис е искал Нед да разпита Хю и да разбере за Кутрето и Лиза, но пък каква полза би имал от това?
Сега ще ме караш да чета пак главата, не ми е минавало през ум, че Варис може да говори за Хю и да намеква за Кутрето. Laughing
И в крайна сметка ми беше чудно какво влияние би могъл да има Кутрето над Планината, но като се замисля, той и над Джофри нямаше влияние, но го накара да обезглави Нед. Явно Кутрето успява да прецени добре хората и как да ги манипулира.

# 126
  • София
Записвам се и аз, сега гледам наново сериала и чета Рицарят на 7-те кралства.
Иначе, по дискусията по-назад....освен Грегър и Раамзи, гаден ми е и Кибърн.

# 127
  • Сидни
Аз имам пресни спомени за убийството на сир Хю, скоро прочетох първата книга, но  не съм останала с впечатление, че Петир е замесен , но сега като споменавате...най-вероятно е така. Петир е дъ бест! Mr. Green

# 128
  • Вестерос
Нищо не помня за Хю  Confused 2011 ги четох  Blush

Хексе, мерси. Факт, не съм го гледала филма, хем беше доста популярен.

# 129
но като се замисля, той и над Джофри нямаше влияние, но го накара да обезглави Нед.
Това не е ли просто теория? И то, макар да звучи логично, все пак голословна. Ако не се лъжа, няма нищо в текста по този въпрос.

Малко офф за филма за крал Артур.
В този филм Артур и рицарите му са римски войници (той лично е наборник взет някъде от българските степи Wink).  
Рицарите му бяха взети от черноморските степи и бяха сармати (прабългарите са със сарматски произход, между другото), но самият Артур не - той беше римлянин с британски произход. Филмът няма общо с познатите ни легенди, а се базира на една от теориите за реалната личност Артур (ако въобще е имало такава), а именно, че е бил от сарматите на римска служба, които са пребивавали в Британия по онова време.

# 130
  • Варна
Скрит текст:
vvv9 , вярно че гледах крал Артур отдавна, но добре помня, как семейството му го изпрати да служи 15 години..  Thinking Т.е. и Артур си беше от степите, а не британец. (Хм, то имаше ли изобщо британци във филма) Thinking

Относно Джофри, теория е , да, но аз съм доста сигурна в нея. Надявам се да се потвърди и в  текста от следващите книги.  Blush
За убийството на Хю, оставам с впечатление, че Мартин първоначално искал Ланистърите да са извършителите, а после си е сменил мнението.
 А може би е искал да ни заблуди, за да намразим още повече Ланистърите и Планината е червената херинга.

Не съм убедена, че Джофри е пратил убиеца на Бран. Някой чел ли е теории кой друг може да е?

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 07:34 от Хексе

# 131
  • Варна
Намирисва пак на Кутрето, но е твърде преувеличено да смятам, че е пратил човек в ЗХ, който да дебне да направи някоя поразия и да скара Старк-Ланистър. Освен това камата беше от личната оръжейна на Робърт. Джофрето е най-логичния заподозрян, въпреки че не се казва в прав текст. Може преди това Кутрето да му е пълнил кухата главичка с нещо, но не вярвам.
Писмото от Лиза беше катализатора на събитията, а случилото се с Бран - до голяма степен случайност. Не отричам, че Кутрето се възползва максимално от ситуацията. Но първоначалните му цели - да докара Нед в КЧ и да го постави в уязвима позиция - постигна с убийството на Джон Арин.
Кутрето досега си пази ръчичките чисти, като изключим рецидива с мятането на Лиза през Лунната порта. Не е убил никого лично (поне пред свидетели), все с чужди ръце.
Колкото до Хю... хм, Хексе, накара ме да се замисля. И мисля...  Mr. Green

# 132
  • Варна
Джофри е най-логичния заподозрян, но не мога да схвана мотивите му. Защо?

# 133
За сър Хю си спомням, че Мартин изрично подчерта - сложил си е бронята сам, не е имал пари за скуаяр. Планината го убива точно целейки се в тази част, която не е поставена правилно.
Според мен, не е необходимо да манипулират планината. Достатъчно е да го сложат на турнира с/у планината.

# 134
  • Варна
За сър Хю си спомням, че Мартин изрично подчерта - сложил си е бронята сам, не е имал пари за скуаяр. Планината го убива точно целейки се в тази част, която не е поставена правилно.
Според мен, не е необходимо да манипулират планината. Достатъчно е да го сложат на турнира с/у планината.

Мислих го това. Планината стига почти до финала, имал е и други съперници, но не друг, а точно сър Хю е убит преди да говори с Нед. Твърде голямо съвпадение, няма как да не е умишлено.

Общи условия

Активация на акаунт