"Песен за огън и лед" - 17

• 34 852
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Партизанска война с ограничение в блатата, те са добри на лодки, не на коне.
Не стават за основна сила, само за поддържаща

# 511
Преди малко прочетох спойлер за това кой умира в сериала, а все още е жив. Не знам откъде е дошла информацията, дали е истина, не съм чела и никакви описания, спрях се веднага след като прочетох името, което беше
Скрит текст:
Тормунд

Ако това е героят, за когото говореха, че в книгите е все още жив, не виждам как би повлияло като цяло на историята. Не е чак толкова непростимо.

# 512
 Ами то май Мартин е казал че оттук нататък само ще съкращава сюжетни линии. и ще премахва  герои.

# 513
  • Варна
За Тормунд и аз знам, но вероятно Манс и Баристан също ще умрат.

# 514
  • Сидни
Нееее...Тормунд....нееее обичам го  Heart Eyes Praynig

# 515
 и аз си го обичам......
За Кутрето съм сигурен, че ще умре във Ветровете, може би и Бриен, лорас и Лансел.
Стига де то ако умре Баристан, кой ще оцелее? нали някой трябва да представи Тирион на Денерис, не вярвам това да е Джора  мормон или Бен Плум

# 516
  • Варна
и аз си го обичам......
За Кутрето съм сигурен, че ще умре във Ветровете, може би и Бриен, лорас и Лансел.
Стига де то ако умре Баристан, кой ще оцелее? нали някой трябва да представи Тирион на Денерис, не вярвам това да е Джора  мормон или Бен Плум
Чакай сега, говорим за сериала.
Баристан може да умре след като представи Тирион на Дани, а може и преди това и Тирион да бъде представен от Варис или Илирио (ако има изобщо Илирио), това не е проблем за сериала). Може даже Тирион сам да се представи. Joy

# 517
 За сери ала - може. Аз преди два радена говерех за мартин. На мартин не му позволявам да убива Баристан.

# 518
  • Варна
За сери ала - може. Аз преди два радена говерех за мартин. На мартин не му позволявам да убива Баристан.

Защо? Какво още може да даде Баристан на историята?

# 519
  • Варна
Още спомени за Регар, Елия, Ерис, Ашара, Харънхил, Нед и т.н.? Баристан е живял дълго, сигурно е познавал и Дънкан Високия, може да знае или да е чувал какво е станало в Летен замък... ще ми е мъчно, ако Мартин му удари балтията.

# 520
  • Варна
Още спомени за Регар, Елия, Ерис, Ашара, Харънхил, Нед и т.н.? Баристан е живял дълго, сигурно е познавал и Дънкан Високия, може да знае или да е чувал какво е станало в Летен замък... ще ми е мъчно, ако Мартин му удари балтията.

Баристан може и да е живял дълго но не се показва като много наблюдателен за много неща. Твърде праволинеен
И не е много словоохотлив - не казва на Дани нищо за Регар и Лияна.
В света на Мартин умират тези, които не могат да се адаптират. (май като в реала)

Освен това Баристан напълно си е заслужил героична смърт " с меч в ръка и проклятие на уста". Това е което той иска:
Скрит текст:
Цитат
— Станете, сир Баристан — разпореди се Церсей Ланистър. — Можете да махнете шлема си.
— Милейди? — Старият рицар стана и свали белия шлем, макар да не разбираше защо.
— Вие служихте на кралството дълго и вярно, добри ни сир, и всеки мъж и жена в Седемте кралства ви дължат благодарност. Но се боя, че срокът на вашата служба вече изтече. По волята на краля и съвета трябва да оставите това тежко бреме.
— Моето… бреме? Боя се, че… че не…
Новопровъзгласеният лорд Джанос Слинт заговори тежко и грубо:
— Нейна милост се опитва да ви обясни, че сте освободен като лорд-командир на Кралската гвардия.
Високият белокос рицар сякаш се сви на мястото си и дъхът му секна.
— Ваша милост — най-сетне промълви Баристан. — Кралската гвардия е Заклето братство. Нашите клетви са за цял живот. Само смъртта може да освободи лорд-командира от поверения му дълг.
.......
 Пред смаяните очи на Санса старият рицар вдигна глава към новия си крал. Никога не бе го виждала да изглежда на годините си. Сега го видя.
— Ваша милост — каза той. — Аз бях избран за Белите мечове на двадесет и третата си година. Това бе всичко, за което бях мечтал от мига, в който за пръв път хванах меч. Отказах се от всички свои права над Цитаделата на моите предци. Момичето, за което трябваше да се венчая, се омъжи за моя братовчед. Нямах нужда нито от владения, нито от синове, животът ми трябваше да изтече в служба на кралството. Лично сир Грегър Хайтауър чу клетвените ми слова… да браня своя крал с всички сили… кръвта си да дам за неговия… сражавах се редом с Белия бик и с принц Левин Дорнски… редом до Артър Дейн, Меча на утрото. Преди да служа на вашия баща, защитавах крал Ерис и преди него баща му Джерис… трима крале
— И всички те са мъртви — подхвърли Кутрето.
— Времето ви изтече — обяви Церсей Ланистър. — Джофри се нуждае от обкръжение от млади и силни мъже. Съветът е определил вашето място като командир на Заклетите братя на Белите мечове да се заеме от сир Джайм Ланистър.
........
 Лорд Варис заговори по-кротко от останалите.
— Не подценяваме доблестната ви служба, сир. Лорд Тивин Ланистър щедро се съгласи да ви отстъпи хубав участък земя на север от Ланиспорт до морето, с достатъчно злато и хора, за да си вдигнете яка цитадела и слуги, които да задоволят всички ваши потребности.
Сир Баристан го изгледа рязко.
— Зала, в която да издъхна, и хора, които да ме погребат. Благодаря, благородни господа… но плюя на вашето съжаление. — Вдигна ръка и откопча токите, държащи плаща му на раменете, и тежката бяла одежда се свлече на купчина на пода. Шлемът му падна върху плочите и издрънча. — Аз съм рицар. — Откопча стегите на сребърния си нагръдник и той също отекна върху камъка. — И ще умра като рицар.

# 521
# 522
Коронис благодаря,   bouquet
Сомниатор и Хексе, вече ме поздравиха в Сериалната тема   Hug Hug

Joy Joy Joy

# 523
О, песента е супер! Вече я научих наизуст!  Joy

# 524
 Пиша от компа вкъщи, че този в работата - аха-аха да се скапе съвсем.

Хексе, Баристан може да даде много, стига да бъде насочван правилно (да речем от Тирион, Джон или някой друг) той има бавна мисъл и е праволинеен, но знае доста неща и е верен на Денерис, поради което тя му има доверие, а това не е без значение.

Той може да я убеди да приеме Тирион (нещо което никой друг не може), той може да я насочи че Старките и Ланистърите не трябва да се гледат от едно мерило, ( засега не успя, но просто не е дръпнал вярната струна на Д.) ;Той може да се сети че Нед е спасил племенника си и че синът на Регар е жив; Той може да ни даде подробности около смъртта на Регар или Ашара Дейн.
Най-накрая Баристан може просто да остане като стюард от името на Денерис в Мийрин, за да налага нейните закони, докато тя се отправя на пътешествие с тирион (и евентуално - Виктарион или Юрон) към Вестерос.
В Баристан има още доста хляб.
Интересни ще са срещите Баристан - Тирион, Баристан - Джора и Баристан - Бен Плум.

Общи условия

Активация на акаунт