Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 34

• 64 259
  • 788
  •   1
Отговори
# 420
Dandiela Hug благодаря ти, мила.
След раждането (2011та) имаме една лека стимулация, която не стигна до трансфер и една бременност, която прекъсна в 8ма седмица.. Все крива работа. Мисля повече на стимулации да не се подлагам. Все пак тази ми беше 8ма и последна по фонда.
Вие кога предвиждате трансфер?! Хайде,че да стискаме много палци!

ivankaka,  Благодаря! Замразени са на 5ти ден. Значи няма да разберем предварително дали са добри..

# 421
  • Благоевград
Може ли някой да ми каже колко струва ЗЕТ.Благодаря предварително.  bouquet
ЗЕТ е 600 лв. (350 трансфер + 250 лв. размразяване)
Успех Simple Smile
Много ти благодаря  newsm51

# 422
  • Sofia, Bulgaria
Как няма да разбереш , ще разбереш разбира се .
Те ги размразяват няколко часа преди трансфера , за да се види развитието им , а ако случайно си при Стаменов , трансфер преди 22 часа едвали ще видиш  Peace

# 423
ivetinka,    thumbsup, точно това ме интересуваше!
При Стаменов съм. Последния трансфер излязох в 23:15 Wink

# 424
Момичета,
Допуснала съм грешка, фоликулите вдясно са три,отляво са 2 по-големи и три по-малки. Незнам това малко ли са или не.
Като бройка добре. Естрадиола не е ли нисък за 6-ти ден стимулация ?
Да каже някоя жена била по дълъг протокол.

# 425
  • на морето
Kelson, как си, изгуби се.
Как се развиват нещата при теб?
  bouquet

gerda,  Hug чета ви от време на време, но след неуспешния трансфер декември на единствените ми двечки замразени ембриончета, малко си починахме, докато се вредя зя хистеро и живот и здраве се надявам утре да стартираме стимулация.
Момичета, споделете моля, какви парички да подготвя за стартиране на стимулация за 2-рия ден? До сега бях все на ЕЦ и се чудя как протича и каква сума ще ми е необходима. Или всичка се плаща накрая преди пункцията?

# 426
kelson, миличка, много те мислих, как си. Стискам ти палци, ноо имам усещането, че ще успееш и ще донесеш късмет на всички ни тук.
Ако знаеш при мен какъв мармалад е. Laughing Още не съм имала, нито стимулация, нито трансфер.
И съм на етап -  чакам си биопсията.
И мога да гадая само какво е качеството на яйцеклетките, защото съм с НЯР и много слаба лигавица, а не съм била на ЕЦ, за да се види какво е положението там.
И малко отслабвам, бавничко, че се очертава малко по-силна или сложна стимулация, че може да ми се отрази на външния вид, та реших малко да се повталя, за да има накъде да ми се отразява Two Hearts

Планирам в най-скоро време профилактичен преглед при мамолог. Съветвам всички момичета преди стумилации да си правят цитонамазки и мамографии. В профилактиката няма нищо лошо.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 21:51 от Анонимен

# 427
  • на морето
Благодаря за прекрасните пожелания, gerda! Hug Нека всяка от нас успее в най- скоро време!
Добре е според мен да се елиминират повече неща преди да се стигне до транс ер, но всичко е толкова индивидуално, че не знам някой има ли идея каква е успешната формула.
Не се притеснявай от стимулацията. Имала съм две и не наддадох и с грам. А след последния трансфер дори отслабнах, въпреки че лежах до теста.
а относно профилактиката си много права. Трябва да се грижим.
кога се очертава да стартираш стимулацията?

# 428
Август - септември.
Пиши на лични, ако имаш нужда. Ще помагам с каквото мога.
Ти давидиш, колко добра станах да ходя сама до клиниката, и да се прибирам.
Като Мики-Факира съм. Неволята учи! Като ми се приспи на прибиране, пея с все сила.
Но софиянци са доста лоши, като те видят, че не си със софийска регистрация, и че шофираш според знаците, много притискат, бибиткат...
  bouquet

# 429
Здравейте, пациентка съм на клиниката от 2013 година. След неуспешно инвитро започнах пак процедура. Но в работата ми искат да ме съкратят незаконно без предизвестие. Шокът е доста голям, защото аз им бях съобщила, че провеждам тези процедури.(писмено с болничен лист) Аз не подписах по взаимно съгласие. И сега нещата отиват в инспекцията по труда. Моля ви кажете ми какви са ми правата, могат ли да ме уволнят, ако съм в инвитро процедури? Заради цялото напрежение пак ми се върнаха паническите атаки и си провалих процедурата. Имам ли право на обезщетение за нанесени морални щети? Дайте контакти за адвокат в подобен случай. Много съм отчаяна, защото разчитам на тази работа, за да си плащам процедурите. Не мога да се включа във фонда, защото причината за безплодието е неустановена и трябва да имам 4 процедури, за да ме включат към фонда. какво да правя?

# 430
  • София
Здравейте, пациентка съм на клиниката от 2013 година. След неуспешно инвитро започнах пак процедура. Но в работата ми искат да ме съкратят незаконно без предизвестие. Шокът е доста голям, защото аз им бях съобщила, че провеждам тези процедури.(писмено с болничен лист) Аз не подписах по взаимно съгласие. И сега нещата отиват в инспекцията по труда. Моля ви кажете ми какви са ми правата, могат ли да ме уволнят, ако съм в инвитро процедури? Заради цялото напрежение пак ми се върнаха паническите атаки и си провалих процедурата. Имам ли право на обезщетение за нанесени морални щети? Дайте контакти за адвокат в подобен случай. Много съм отчаяна, защото разчитам на тази работа, за да си плащам процедурите. Не мога да се включа във фонда, защото причината за безплодието е неустановена и трябва да имам 4 процедури, за да ме включат към фонда. какво да правя?

Ох,отвратителна ситуация. До колкото съм запозната, законът не позволява да се предприемат действия по прекратяване на трудов договор на жени в процедура по инвитро.
Аз, досега съм минала през пет стимулации наистина като служител в две различни фирми ( първата при един работодател и четири при друг) но така ги въртя нещата, че до този момент не са разбрали за инвитрото. Според мен така е по - добре.
Съвсем скоро моя близка приателка и прекратиха договора, беше в болничен издаден от Надежда след пункция.

# 431

оф, че отвратителна ситуация Sad не мога да разбера как могат да съществуват такива отвратителни хора - вярно, че всеки гледа през своята камбанария и на никой не е приятно служител да отсъства непрекъснато, но пък тези хора не се ли замислят през какво преминава жена в процедура ин витро?! те не са ли жени, майки, приятелки, съпрузи?!
Както и да е...
доколкото съм запозната закона закриля само тези които са в текуша (не предстояща) процедура. Даже мисля, че бях чела, че правилото важи ако си в болничен... също така зависи на какъв договор си - трудов, граждански, в изпитален срок или не, има ли препратки към колективен трудов договор. в случай на последното например, като член на проф. сьюз, последния защитава допълнително права ти.
За обещетенията - отново зависи какво е заложено в договора ти.
виж следните линкове:
http://trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=artic … est&Itemid=41
http://zakonnik.bg/document/view/qanda/139391/240098
http://pravatami.bg/4478
http://www.karieri.bg/karieren_klub/suveti/2270135_kakvo_triabva … ane_na_trudovite/

ако мога с нещо повече да съм ти полезна - ще се радвам . Успех в процедурата Hug

# 432
  • Варна

Въпреки, че това далеч не е първия подобен случай, всеки път се отвращавам искрено от такива "работодатели". За съжаление единствения съвет, който мога да ти дам, е да търсиш правна консултация. Ако си на трудов договор, ти дължат обезщетение за съкращаване без предизвестие. И то хич не е малко.
Дано се включи някой по-запознат...

# 433
  • Пловдив

Здравей, това което се налага да преживееш е ужасно. Първо ако все още си в процедура си вземи от клиниката служебна бележка, че си в процедура или че от еди коя си дата до еди коя си си била в процедура. Второ което бих те посъветвала е да се обърнеш към координаторите на Искам бебе и Зачатие в твоя град, или директно към Радина от Искам бебе, те ще ти помогнат доста в този момент. Също така и към комисията за защита от дискриминация (http://www.kzd-nondiscrimination.com/layout/index.php/2013-11-09-23-10-57) тъй като това е дискриминационно поведение от страна на твоите работодатели, също може да погледнеш и този сайт: http://mfwp.labour-bg.net/index.php?option=com_content&view= … id=8&Itemid=9
Желая ти успех! Такива хора заслужават да се разправяш до дупка с тях.

Единствено при тези случай може да те съкратят когато си в процедура: " Ако съм бременна или в напреднал стадий на лечение ин-витро работодателят може да ме уволни само на някое от следните основания: закриване на предприятието; отказ от моя страна да последвам предприятието/ поделението, в което работя, когато то се мести в друго населено място; когато на заеманата от мен длъжност е възстановен незаконно уволнен работник или служител; ако бъда задържан за изпълнение на влязла в сила присъда; при обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор; при дисциплинарно уволнение. В последния посочен случай (при дисциплинарно уволнение) е необходимо да се вземе и предварително разрешение от инспекцията по труда. За да се ползвам от тази закрила, трябва да съм уведомил работодателя си за състоянието, в което се намирам и да съм го удостоверил с документ от здравните органи. Уволнението на основание извън изброените е абсолютно недопустимо." - източник http://pravatami.bg/114

Виж и тук: http://www.clubtrznormativi.bg/statii/sakrashteniya-uvolneniya/u … a-in-vitro-6.html

Надявам се да съм била полезна! Успех!

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 10:59 от Dreams_come_true

# 434
Утре ми предстои трансфер при Персенска. Praynig

Някой, ако може да сподели, в какъв часови диапазон ги прави, дали и тя ги прави толкова късно като Стаменов? Казаха ми, че утре ще ми се обадят да ми кажат точно в колко...
Обаче аз искам да се ориентирам, за да знам дали да си пускам отпуска ....
И колко време горе долу е процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт