Съвет ... ?

• 2 924
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря много на всички !

# 16
  • Варна
Ще стискам палци да не махаш бебето!

# 17
Няма нищо по-хубаво от това да гушнеш това малко същество. А щом си студентка ако си редовно от социалните ще ти преведат 2880 лева.

# 18
Възможно е цял живот да съжаляваш, че си направила аборт, но никога няма да съжаляваш, че си родила детето!
Едно бебе не излиза толкова скъпо, колкото си мислиш. Ако кърмиш текущо ще имаш разходи само за памперси и козметика, а това не е чак толкова много. Легло, количка и т.н. можеш да си вземеш втора употреба почти за без пари. Ако готвиш, а не купуваш пюрета също излиза много евтино. Като сложиш яденето за вас отгоре на тенджерата слагаш една решетка за пара и правиш на пара 1 картоф, 1 морков и т.н - не е сложно.
Ако искаш мога да ти пратя дрешки за бебето от моите деца. Тъкмо съм започнала да раздавам омалели дрехи и ми се искаше да ги дам на някой, които наистина има нужда.

# 19
Не съществува нещо по-прекрасно от това да си гушнеш детенцето. Започваш да го усещаш към 5-ти месец от бременността и вече завинаги изпитваш нечовешка любов. Не бих погубила тая любов за нищо!

Иначе, аз планирах и осъществих нещата така - родих, съответно излязох в майчинство и след три месеца започнах магистратура в Лондон (живея в София Simple Smile ). Гледам си детенцето само с помощта на баща му, уча си по градинките и парковете и ми е супер готино! Така че да не те притеснява ученето въобще.

Колкото до парите - вече каза, че имаш подкрепата на мъжа си и баща си - те да се стягат да изкарват парички и готово.

Не си похабявай щастието!!!   bouquet

# 20
  • Телиш/Плевен
Момичетата вече са ти казали много полезни неща, но аз пак за финансите да кажа и то конкретно.  По принцип имаш право на 2880 лв. като майка студентка, само че се говори, че ще правят промени за тази помощ и може ти да завършиш през това време и да не станат нещата. Confused Но можеш да пробваш (всъщност ако ще записваш редовна магистратура, при всички случаи би трябвало да я вземеш тази помощ) - след раждането на детето (но преди да е навършило 6 месеца), подаваш молба в социалните за тази помощ + уверение, че си редовна студентка в акредитиран университет.
Други помощи, на които имаш право със сигурност (тук вече говоря от личен опит, понеже съм в същото положение като теб):
- 150 лв. помощ при бременност - 45 дни преди термина (тогава се подават документите, а помощта малко по-късно я превеждат)
- 250 лв. помощ за раждане на първо дете
- 100 лв. на месец в продължение на една година (това е социално майчинство - за майки, които са безработни или нямат 12 месеца осигурителен стаж)
- 35 лв. на месец детски

Моето дете е на 8 месеца вече, но трябва да ти кажа, че дори да го отглеждах сама, с тия 135 лв месечно, които получавам за него, напълно ми стигат. Купувам само памперси, пюрета и от време на време - дрешки.

Ако решиш да задържиш детето, аз също съм готова да помагам с дрешки, шишета и играчки. Hug Историята ти много ме трогна, защото намирам адски много прилики между нас и донякъде знам как се чувстваш и как не виждаш изход. Готова съм да ти подам ръка, за да видиш какво голямо щастие е да се радваш на детето си. Hug

# 21
Аз също се надявам да решиш да задържиш бебето Hug
Разбирам страховете ти, мисля, че най-важното в момента е дали получаваш подкрепа и разбиране от мъжа до себе си. Сватбата не я мисли, честно казано, ще ти попречи в бъдеще да получаваш детски и евентуални помощи. Винаги можеш да се омъжиш. Може детето ви да е шафер на сватбата ви.
Гледането на едно бебе съвсем не е толкова скъпо, колкото вероятно си мислиш. Ако решиш да го родиш, ще помогна с каквото мога, както другите майки тук. Има цял свят от групи във фейса, където се разменят и подаряват бебешки и детски неща, можеш да си намериш буквално всичко необходимо без пари или само на цената на доставката.

Мол те, пиши как е минал прегледът и какво си решила. Успех!   bouquet

# 22
Не вярвам да има сериозни последствия за бебето, че не си знаела досега. Не са малко тези, за които бебето е изненада. Ако не си приемала някави много сериозни лекарства не би трябвало да имаш никакви проблеми въпреки пушенето поне според мен. Нормално е да те е стах, моето беше планирано и желано и пак умирах от страх и радост едновременно,  и сега се страхувам дали правя всичко добре.... Няма как да си подготвена, никой не знае какво е преди да му се случи... Пожелавам ти да вземеш решения, което да те успокои и да няма никакви проблеми на прегледа...

# 23
  • Телиш/Плевен
Аз също ще чакам да пишеш след прегледа. Но не мисли отсега за решението, защото имаш време. Дай си поне седмица, свикни с новината, претегли нещата и тогава решавай. Аборт се прави до 12-та гестационна седмица, а ти щом сега си разбрала, си най-много в 6-7-ма. Успокой се, помисли и за двата варианта и тогава действай. Hug

Сватбата наистина може да почака, особено щом сега имате финансови затруднения. Това, че нямате брак, не е пречка мъжът ти да бъде вписан като баща на това дете в акта му за раждане. А и по този начин ще имаш право на повече помощи, защото ако сте женени, се гледа и доходът на съпруга и ако надвишава определения лимит, няма да имате право на някои помощи. Така или иначе по-важното е да се подкрепяте и разбирате и да си отгледате с любов детето, сватба можете да направите винаги. Hug

И последно - тук във форума можеш да получиш много полезна информация за бременността и въобще за бебетата. Има и много безплатни лекции в различните градове (не знам откъде си). Това по повод на изказването ти, че не си готова. Макар че аз си стоя зад думите, че няма как да си готов за това нещо, защото просто не знаеш какво е докато не ти се случи. Важното е да го искаш, пък другото се нарежда. Бебето ще те научи на всичко. Аз допреди да родя изобщо не бях пипала бебе и нямах идея как трябва да се държа с него, но въпреки че не съм прочела и една книга, ето, че се справям от първия ден. Laughing Майчинският инстинкт е много силен, не вярвах в това, но лично се убедих.

# 24
Благодаря на всички още един път, много сте мили.
Часът ми е в 14:00.
След като се върна ще пиша задължително.
Благодаря ви много, наистина съм признателна.   Blush

# 25
Благодаря на всички още един път, много сте мили.
Часът ми е в 14:00.
След като се върна ще пиша задължително.
Благодаря ви много, наистина съм признателна.   Blush

Какво стана днес?

# 26
  • Варна
Да,какво стана?Пиши!

# 27
  • Телиш/Плевен
И аз чакам новини... Дано всичко е наред!

# 28
Търсиш съвет -казвам
Аз и ММ )нямаме брак)сме на квартира,нямаме помощ от никого.Разбрах,че съм бременна в 9 та седмица,и аз съм пушила.1 ва бременност си замисли се ами може никога повече да не можеш да имаш деца.А ако си редовна студентка помоща за дете е 2880 лева стигат ти за едно начало.а забравих да напиша в 6 ти месец съм и нямам проблеми,дори и сега си припалвам по някоя цигарка

# 29
Моят съвет е да задържиш бебето.

Един аборт може да ти повлияе много зле психически и здравословно, ако има усложнения повече да нямаш деца..

Почти си завършила, имаш мъж до себе си, даже сте сгодени.. какво повече искаш?

Общи условия

Активация на акаунт