Проблемни отношения с по-малък партньор

• 16 975
  • 120
  •   1
Отговори
# 15
Точно защото тя е в изгодна позиция той може би не бърза да предприема нищо.Може би не е сигурен в нея.Това 32 години  за днешно време си е младост още.И перспективи .Ако пък той  има проблем и не може да има деца ,това е идеално-вече има.Дамата трябва да си изясни за себе си какво иска ,за какво го иска този мъж.И какво ще му даде.И да не смята,че е принцеса,има много жени.И все някоя ще му  обърне внимание.Да си изясни и с него  и ако са на едно мнение  всичко е ОК.Да се обичат и  да си живеят живота.Ама да я навивате ,че  може да са си щастливи без повече деца ,без да е питала той  какво мисли  не е разумно.Ако е стар ерген  може да се съгласи с вашето предложение.И друго-това че мечтае  за общ дом ,всеки мечтае ,особено като е в леглото и му е хубаво.

# 16
В какъв смисъл тя е в изгодна позиция? Ако сегашното положение я устройваше, нямаше да се измъчва с въпроси.
..Да си изясни и с него  и ако са на едно мнение  всичко е ОК...

Това е в основата. Въпросът е той на какво мнение е, има ли такова и дали ще й го каже.
Останалото са догадки.
Явно тя не смее да повдигне въпроса, пък за него /може би/ е удобно, за къде да бърза...

п.п. Наскоро тук имаше тема за инт.връзка с по-голяма жена.
Иначе и аз познавам един жив пример. Живеят си хората, тя вече и внук има.

# 17
Благодаря ви Simple Smile Поне по-лесно става като чуеш различни мнения....Дъщеря ми е на 18,сина ми на 11 ,при мен живеят, на квартира сме. Приятелят ми също. Това е едно от нещата които го притесняват,че не може да ни осигури собствен дом и често правим планове за кредити и купуване на жилище, в което ще живеем всички,за мен това не е някаква сериозна пречка ,но него явно го мъчи ....Да, има някакви отношения с бившия ми мъж,много общи приятели и си признава че ужасно се страхува от момента в който ще се изправи и ще му каже Confused Казва че първо иска да се почувства финансово стабилен и тогава ще заявим пред света,страхува се че баща им като разбере,ще спре да ни помага финансово, а той незнае ще  е способен ли да издържа освен нас и двете деца,от друга страна бизнеса ни е общ,така или иначе цялата грижа по децата е в негови и мои ръце....Пак казвам- в отношенията си нямаме никакви проблеми,мога за всичко да разчитам на него,вярвам му на 100% ,просто това е човека ,който е...моя човек...Но стане ли въпрос да отиде да види техните/те са в друг град/-ми става такова едно тъпо и криво....той пък заради мен ,за да не ми причинява това,все по-рядко ходи да ги вижда-затова съм толкова объркана,готов си да виждаш майка си и баща си два пъти годишно само, за да не причиняваш мъка на любимата си, и в същото време просто не им каже за мен ...Да,надали майка му ще е щастлива от факта че няма да има внуци/това сме го обсъждали и решили че ще  е така/,сигурно няма да са най щастливите в малкия град ,съседите като заговорят за сина им ,който  не си намери едно младо ,порядъчно момиче... той сам казва че не живее с родителите си и за него няма никакво значение ще ме приемат ли или не-той е направил своя избор и  те като родители трябва да се радват че той е щастлив  Confused И в същото време не смее да им каже...Ако наистина ще се....срамува от мен,имаме ли бъдеще,това се питам...

# 18
Така както описваш състоянието на вашата връзка, оставам  с впечатлението , че дълго време ще е тайна.
Ти сигурна ли си, че твоят партньор винаги по този начин ще приема връзката ви, дори и когато се разкрие? Предполагам и ти си задаваш този въпрос. И още нещо - колко време ще му трябва да е финансово стабилен, щом това на този етап го спира?

# 19
  • Tам през Атлантическия океан
Когато един мъж иска нещо просто го прави , когато не  значи нЕщЕ   Mr. Green
Отговорки , доводи , поводи колкото щеш  Wink
Това че имате общ бизнез също е вероятен повод да увърта и да не бъде прям в намеренията си  Whistling

Скрит текст:
«Если мужчина не звонит, он не хочет звонить»

«Если он ведет себя так, как будто ему наплевать, ему и вправду наплевать»

«Если мужчина захочет с тобой встретиться, поверь, он встретится»

«Если он захочет быть с тобой, он с тобою будет»

Все остальное… лишь отговорки, услышав которые, нужно смело уходить… ведь, если захочет вернуть-вернет…Истина…

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 19:59 от Desss

# 20
Мен ако питаш продължавайте да си се виждате така и толкова. Имаш си 2 деца, гледай на първо място те да са добре. Щом е приятел на баща им, може би няма да приемат добре връзката ви.. карайте си така и толкова. При едно съвместно съжителство и кредити може би ще започнат проблемите ви и това ще се отрази на връзката ви и на твоите отношения с децата, защото са големи и имат право на мнение.

Не се сърди като ученичка, когато той ходи при родителите си, в крайна сметка всеки си има роднини, не е задължително да е денонощно само с теб.

# 21
ина-ина, за мен тази връзка е неравностойна. Не е заради разликата във възрастта, а заради нежеланието ти да имаш повече деца. Аз мисля, е рано или късно той ще иска дете и ще разбере, че загубил ценно време от живота си. От друга страна твоите вече са отгледани и на теб ти трябва сексуален партньор. Според мен няма да се чувстваш добре и докато дъщеря ти живее у вас. Виж ако се е отделила, това вече е друго нещо.

# 22
Разликата във възрастта във вашия случай не е нещо фрапантно. Все пак сте големи хора. Тази тайна, в която пазите връзката си, е голяма грешка. Разбирам 2-3 месеца да премълчавате, за да видите как ще потръгнат нещата, но 2 години? Децата ти със сигурност ще бъдат по-засегнати от това, че 2 години ги лъжете. За родителите на мъжа, да ясно е, че няма да са във възгорг първоначално, но и 5 години да си мълчите, няма да промените нищо. Грешка и на двама ви е тази тайна връзка. За да успеете да имате някакво бъдеще заедно е редно да спрете с този маскарад.

# 23
Как така успявате две години да сте заедно, без никой да разбере. Децата също не са малки, че да не разбират или да го преживеят тежко.
Малко сте ми като гаджета. Срещате се, но не живеете заедно. Семейните отношения си ги представям коренно различни, заедно с двете семейства- твоите деца и неговите родители. В същото време искате да сте заедно, но ви е страх да рискувате?
Отделно, има хора, които се стремят към семейството си и дават всичко за него, без да му мислят и без значение кой на колко години е. Въпреки приятели и роднини. В този смисъл, той за мен не е готов, може никога да не бъде...

# 24
може и да не съм права, но веднъж роднините запознаят ли се със ситуацията и света ще обърнат да разделят авторката от партньора й. Не казвам че навсякъде е така, но при приятелките ми така се получи. Само едно момиче се ожени за 10 г. по-млад партньор от нея, но тя нямаше деца и ще му роди. Та криво - ляво я приеха.
Авторката е била женена, щом се е развела не е било от хубаво. За мен роднини значи проблеми.
Не мога да разбера хора, визирам познатите си, не пишещите във форума, които всячески след развод се борят за ново семейство и го издигат в култ.То се е видяло, че не се получава, ама на ще пробвам пак.
Абе живейте си живота с гаджетата, за какво ви е ново семейство със старите проблеми. Ако искаш деца - айде разбираемо е, ама като си имаш и не искаш други не го разбирам.

# 25
Около 10 -15 г разлика в полза на жената не е фрапантно според мойте виждания  Wink
Дали?15 години по-голяма жена дали би могла да задържи мъжа до себе си?Дори и той да е лудо влюбен в нея?

Това е отговора,сама го знаеш:"Казва че първо иска да се почувства финансово стабилен и тогава ще заявим пред света,страхува се че баща им като разбере,ще спре да ни помага финансово, а той незнае ще  е способен ли да издържа освен нас и двете деца,от друга страна бизнеса ни е общ,така или иначе цялата грижа по децата е в негови и мои ръце"
И че се страхува да говори с бившия ти мъж.Това вярвам е една от най-трудните части...

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 10:57 от bubka:)

# 26
На 32 той вероятно още се чувства млад и е съвсем склонен да приеме, че няма да има деца. Но ако афиширате връзката си, ако започнете да се събирате повече със семейства с деца и като минат няколко годинки, дали няма да реши друго? Не знам, говорете си, решете двамата. Мисля, че те е страх да говориш с него, разбирам те, но ние трудно ще ти дадем съвет, никоя не е в твоите обувки, както се казва.
Ако ще казвате на децата и родителите му, няма нужда да казвате от колко години сте заедно, това си е ваша работа. Ако бях на мястото на децата ти като разбера, че с "чичо Гошо" от две години мачкате чаршафите, бих се почувствала тъпо.
Сестра ми е на твоята възраст, с голяма дъщеря, приятелят й е на 35, няма деца. Но тя иска да му роди дете и да се съберат. Неговите родители са я приели, но предполагам заради информацията, че ще се опитат да имат дете, поне едно. Сестра ми и нейният приятел също криха почти година връзката си, което беше смешно, сякаш са престъпници newsm78. Ние мислехме, че тя има женен любовник през това време. Може би и децата ти мислят така за теб - явно потайно излизаш и се криеш, може пък да им олекне като разберат истината.

# 27
  • I want it all and I want it now.
В никакъв случай не си обединявайте финансите да си купувате общо жилище.
Тука имаше подобна история и накрая жената беше изгонена от жилището с детето си.
Жилището остана на мъжа.
С две деца си и трябва да си имате нещо свое  Peace

# 28
  • София
човек никога не знае...
Но тази връзка не е равностойна. НЕ заради възрастта, не заради двете ти деца. А защото не планирате да имате общо дете. ПРимер - Юлияна Дончева. НЕ помня колко много години й е разликата с момчето, с което е, но си му роди бебенце. Това е поне отвън погледнато семейство. Но не е задължително. Ако не чувстваш нещо, не го прави! Но не купувайте заедно дом. Ти трябва да си имаш твой собствен. Общо жилище става да се купи, ако си имаш твое, но искате да си живеете в нещо създадено заедно. Животът се обръща...

# 29
значи, търсиш проблема там, където не е, но не го виждаш там, където е. да поясня:

изобщо не е голяма работа, че не желаел да те запознава с родителите си. аз съм такава - имала съм няколко дълги връзки, но никога не съм държала да бъда запознавана с който и да е кръвен роднина. даже ме е натоварвало. не съм държала и аз да запознавам с моите - особено като не си в добри отношения и знаеш, че мрат да се врат навсякъде и ти изстива желанието за каквато и да била връзка. със съпруга ми също не съм придиряла да ме запознава и мъжете винаги това са го тълкували като студенина и незаинтересованост от моя страна. накрая съм се запознавала/съм ги запознавала само да ме оставят на мира. но никога не е имало отношение спрямо моите чувства към мъжа до мен. от написаното оставам с впечатление, че и той не е в много топли отношения с техните, така че следва да се заключи, че проблемът е същият или поне сходен. не го мисли.

обаче много ми се наби на очи, че (цитирам по памет) - ' не се чувствал уверено финансово, а искал да ви издържа, но не смеел да признае на бившия ти мъж, за да не спре в момента издръжката'. значи, това е, меко казано, грозно - не му пречи, че живее с (бившата) му жена, с децата му, че споделя раостите и грижите им всекидневно. пречи му, обаче, да не спряла издръжката за момента. голяма червена лампа. мъж, който се чувства неудобно от нещо или не се поставя в такава ситуация или активно търси начин да я промени. съкровените разговори помежду ви не спадат в тази категория.

не знам. помисли добре. майка си, а малкото ти дете ще има нужда от сигурност още дълги години. нещата могат рязко да се влошат и да се окажеш: без собственост, без собствен бизнес и без издръжка.

успех ти пожелавам   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт