Проблемни отношения с по-малък партньор

• 16 972
  • 120
  •   1
Отговори
# 45
Така е, авторката явно си обича  човека и има смелостта да го нарече "нейния човек", отсреща такава смелост няма и хубавата им "връзка" е само в идеи за бъдещето - как ще заживеят заедно, как ще си купят къща ... Обаче  голата реалност е  - че  са две свободни същества, които нямат нищо освен приказки  в заедност и че  се крият вече две години от най-близките си  Ми не ми е много нормална тази любов  Confused

# 46
Мъжете се държат така, когато връзката е до време.

# 47
Някой добре съдят авторката задето 2 години се крие че има връзка,някой дори сподели че ако децата разберат ще я изоставят като майка....Защо не се замислим за бащата на децата?Мнооого се съмнявам 2 години той да седи неангажиран и без друга жена в живота си.Значи както той може да има нова приятелка(не се съмнявам че си има,дори може да е изредил няколко),така и неговата бивша съпруга може да има връзка и мъж до себе си.Не ми харесва само че партньора на авторката не иска публичност.Може да е от неувереност в собствените чувства,но може и да е страх,неудобство и какво ли не още...

# 48
Аз казах ,че ще я изоставят,ако се провали в тази връзка.Децата ще разберат  мисля,че може да има някого.Но колкото да ни се иска равенство,няма.Най-вече за децата майката е  различно от баща.Няма да го оправим това  нито с теми ,нито в живота.Имам предвид,че наистина тя трябва да се справи много добре в тази връзка.Защото те има при кого да отидат.Щом ги издържа,помага  сега ,ще им плаща разходите и  да са самостоятелни.Поне едното е  пълнолетно и може да стане това.Просто да е  готова и за варианта.Бебетата лесно приемат друг ,големите-не.Наблюдения   наоколо са ми.
А любовта е сляпа,тя не търси оправдания ,не прави сметки.Но е  в ранна възраст.После е примес с нещо друго.
Аз казахи това първо да се изясни пред себе си ,после заедно с този мъж и тогава да решава и предприема другите стъпки.Не вярвам да сме разбрали всичко ,тя най-добре си знае как стоят нещата.И този вариант,скрито,може да е удачен.Работят заедно ,вероятно имат предтекст да пътуват заедно ,контактуват доста,може би така да си остане ...тя ще си реши.Да се покажеш пред света-родители ,деца ,приятели - има  големи ангажименти.И утежнения.Не я  нападам ,нито упреквам ,нормално е което става ,но и вариантите са възможни.Това става в живота.

# 49
Мненията тук са противоположни,точно както и моите усещания,и затова съм объркана,и пиша тук, и не мога и незнам какво да очаквам....
От едната страна-да, това може би не е човек с точно ясна позиция в живота си,която да защитава,страх  го е от бъдещи трудности, не смее да поеме отговорност и може би чака да отшуми любовта с времето безболезнено...
От друга страна-за две години сме минали през много препятствия,винаги е бил зад мен и винаги се е лишавал от всичко и е давал всичко аз и децата да сме добре.И в работата ,и в живота разчитам на 100% на него,никога не е направил и най-малкото нещо да ме накара да се почувствам несигурна или необичана...Когато му задам ребром въпроса-отговора е винаги един и същ- нали като се изправим  и кажем за нас мъжа ти ще се засегне ,че съм точно аз,ще започне да ни прави проблеми, ще настрои децата,приятелите, най-малкото ще  дойде и ще ми каже- като взимаш чужди семейства грижи се за тях и ще спре да помага на децата/не че помага кой знае колко но се старае/,децата ще те обвиняват,ще обвиняват мен,на теб ще ти е мъчно за тях  и в един момент нашите отношения ще отидат по дяволите,нямам на този етап собствен апартамент и големи доходи за да застана като мъж и кажа- оттук-нататък това семейство е мое и аз ще се грижа за него ! Дал съм ти дума че ще бъда до теб до края на живота си и не виждам с какво съм показал,че вие не сте всичко, за което мисля,работя, живея !
Незнам...може би е прав,може би едно признание ще ни обърне живота в недотам добра светлина,може би е по-добре да се наслаждавам на една наистина хубава любов,макар и нетипична... но пък много,много ме боли ,когато се чува с родителите си и го чувам как обяснява- вечерям,добре съм, нищо интересно....аз просто не съществувам Sad

# 50
Бащата ако е баща в истинския смисъл на думата не би трябвало да спира парите за децата си, без значение майката с кой е. от друга страна и на мен не ми харесва идеята, че не планираш да имате собствено дете и ми се струва някак нечестно. И според мен днешните 32 годишни са все още достатъчно млади за да не искат деца веднага, но на по късен етап това според мен ще е проблем.
Аз не виждам проблем с възрастта във връзката. Виждам, че човекът не желае по някаква причина да поеме отговорност, възможно е и да не е сигурен в нещо. Лично аз ако би ми се случило да попадна в такава ситуация бих направила и невъзможното да имаме общо дете. Ако съм сигурна,  че не искам още едно дете, не бих приемала връзката сериозно, а просто като временно забавление. Аз не бих могла да поема такава отговорност заради мен един човек да няма свои биологични деца, да се самообвинява след време както и да обвинява мен

# 51
И аз съм с дете и  по-малък от мен партньор,ерген . Запозна ме с техните , те ме приеха ,предложи ми брак , ноооооооо откривам доста различия в мисленето и гледните ни точки и това на моменти се оказва проблем ,който с времето ескалира  Confused

# 52
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Авторке, ама какво ти пука за родителите му! Гледай си щастието и не ги мисли! Да си ги мисли той, те са негова грижа, не твоя. Рдвай се на това, което имаш. Думите на момчето ми харесаха на мен, разсъждава трезво - най-вероятно е да стане, както казва. Не се прави на голям мъж, не рискува спокойствието и сигурността на децата ти. Освен това изглежда (по думите), че много те обича, а това не се намира под път и над път.  Доколкото разбирам, на теб всичко ти е точно, единственото камъче в обувката е, че майка му и баща му не знаят за теб и не са дошли да те прегърнат.
Понеже второто едва ли ще стане - живеем в балканска страна, може би трябва да се радваш за първото. Иначе наистина е много вероятно да си отровите живота. И вие с него ще си изсърбате попарата, няма къде да ходите, но ми е жал за децата, защото ще им се отрази на тях. Децата усещат всеки нещастлив момент на майката и всичко резонира в тях. Те не могат дабъдат щастливи и спокойни около неспокойни и нещастливи хора.

# 53
...много, много ме боли, когато се чува с родителите си и го чувам как обяснява- вечерям, добре съм, нищо интересно....аз просто не съществувам Sad

Вземи им номера, звънни им ти, отиди на място, кажи аз съм жена му и т.н., как сте мамо, тате!?

# 54
И после тя ли ще ги закара в Бърза помощ?  Mr. Green

Била съм в подобна ситуация - аз разведена с деца, мъжът по-млад и без деца. Също се познаваме от две години, но вече сме женени от миналото лято. При нас родителите му са разведени и не само, че бързо се запознахме, ами и двамата ме приеха доста весело. Не че би ми пукало особено, ако не ме приемат. Най-важното е как сте с мъжа, как се чувстваш с него. Ако връзката ви е сериозна, родителите му рано или късно ще разберат за теб Peace Няма къде да идат. Щом и за дете не мислите, закъде да се бърза, роднинските сбирки аз не ги харесвам чак толкова, че заради тях да си развалям щастието...

# 55
  • София
За родителите му - ок, те и без това живеят далече.
Но ми е интересно как се крият и от останалите - децата, бившия, колегите и т.н.
Аз не бих могла да поддържам такова нещо.
Живяла съм с тайна част от живота си - не е живот това.

# 56
  • София
Абе, боже, какви са тия глупости, не можел да каже на бившия ти, по-голяма щуротия не бях чула.
На хляба мекото търси май.

# 57
Аз съм 300% сигурна, че бившият знае и най-вероятно не се тръшка от това  Peace Всички бивши стават частни детективи спрямо бившите си жени...

# 58
Подозирам,че бившият е шеф на фирмата,работодател и на двамата.Така ми се струва ,иначе е  рядкост да се познават.Или поне там работят всички...Не всичко е казано ,има подробности ,аз приемам преценката на авторката...Хем сърби ,хем боли при нея.Иска  хубаво семейство ,не иска дете.Щом и  той не иска -ОК.Но пък не иска и да афишира връзката-не е ок.Няма начин това в онова и душата в рая-има и последици  неприятности.Тя ще си вземе решение ,с впечатлени е съм ,че е   с добър интелект.За това е форумът и инкогнитото..да си каже болката.

# 59
  • София
Абе какъв мъж, сега препрочетох и авторката - как ще кажем на мъжа ти, та как ще кажем на мъжа ти. БИВШИЯТ мъж не е "мъжът ти", а е само бащата на децата ти и изобщо не следва да му пука с кого си лягаш.
Тия оправдания са приказки от Хиляда и една нощ. Аз не бих била в такава връзка, то аз не бих го нарекла и връзка де.

Общи условия

Активация на акаунт