Интериорен стил по аматьорски - 32

• 63 330
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
тогава  и дървени плочи няма да са подходящи.
Имаше преди едни външни плочи с дупки, и трева расте в тях, но никак не са романтични.

# 451
  • София
Сестра на свекър ми ей така от разбити пътеки, му тегли една сериозна майна, изкъртиха всичкия бетон и сложиха в пръстта големи криви плочи камък, отстрани трева и стана супер: http://www.houzz.com/Large-Stone-Walkway, и за наклон става...

# 452
Купих хортензии, дано поне тази партида се хване.
Те съхнат, аз купувам. Тъпо и упорито.
Боги, хортензиите искат кисела почва. Може затова да не ти вървят, дори и да се грижиш правилно.

# 453
  • Варна
Купих хортензии, дано поне тази партида се хване.
Те съхнат, аз купувам. Тъпо и упорито.
Боги, хортензиите искат кисела почва. Може затова да не ти вървят, дори и да се грижиш правилно.
Това не го знаех. Как да определя дали е кисела? И как да я подкиселя съответно? Всякакви съвети приемам.

# 454
Цитат на: Приятно ми е - Богиня! link=topic=830855.msg30395134#msg30395134 Това не го знаех. Как да определя дали е кисела? И как да я подкиселя съответно? Всякакви съвети приемам.
[/quote
с бира

# 455
  • Варна
леле, майсторите ще ме ковнат с права лопата, ако ме видят да наторявам с бирата им.

# 456
спомням си че в темата развъждахме мъх  Laughing и той обичаше кисела почва също, та от тогава знам за бирата Laughing

# 457
  • Варна
Мдобреееее. Тайно ще наторявам. Имам едни камъни, покрити с мъх. Много си ги пазя. Ще ливна бира и по съседните. Да видим дали ще потръгне.

# 458
http://www.gardeningknowhow.com/garden-how-to/soil-fertilizers/r … id-level-soil.htm

...For another quick fix, water plants several times with a solution of 2 tablespoons vinegar to a gallon of water. This is a great way to adjust pH in container plants..

сигурно Любознателна знае разни трикове, без да застрашаваш живота си.  Laughing

# 459
  • Варна
Страхотна си   bouquet Много благодаря.

Да не е само спам

# 460
  • На брега
Богиня, ще стане бързо с мозайката! И аз търсех информация за алкалните и киселите почви. Попаднах на това.
Тези плочи на дупките са пътеки за коли и паркинги. Когато отдолу се развие хубав тревен чим, почти не се забелязват, а в същото време не се изравя двора от колите и не се каля.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 12:17 от NovaTema

# 461
  • густо майна Филибето
Нещо бъркаш за хортензиите. Те не обичат да им е сухо, може и от суша да са умрели. Или пък да са някакъв холандски стимулиран внос. Преди да загинат от алкална почва, дъъъълго време ще жълтеят.
Откажи се, насади рози  Simple Smile
 За да имаш хубава чакълирана пътека, ти трябва поне 15см слой. И за токчета не става, определено. И изобщо не е лесна работа, ако трябва да изглежда добре.

Бг мама не ми дава да пускам директен линк, затова копирам:

Скрит текст:
Аз имам опит в правенето на тази пътека от чакъл , ако някой се интересува ще споделя опита си.

.........Да това е Чакъл за бетон , фракцията е до 2,5 см, нищо не съм слагал под камъните , дебелината на настилката е 15-20 см и досега не е понквал бурен от почвата под пътеката но семенца никнат между камъчетата и ги почистваме редовно, за да не пускат големи корени, количка не може да върви по пътета , затъва.

......С права лопата изкопаваш около 30-40 см., това е приблизително две лопати надолу без да вадиш изпадащата пръст от лопатата и трамбоваш. Ширината е по твое усмотрение но трябва да включва и мястото за борда. След като е готов изкопа, маркираш къде точно ще трябва да се положи борда и го изграждаш с основа от сух цимент и пясък 3 към 1 , върху който редиш бордюра. Добре е да има и малко арматура в основата. Фугите между бордюрните камъни също запълваш с цимент и пясък 1 към 1, тази смес е също суха и като е готово, много внимателно го навлажняваш с пръскалка, няколко дена по ред, за да е навлажни добре. Като стегне, от външната страна засипваш с пръст за да укрепиш бордюра. Последната стъпка е да се залее пътеката с чакъл , това е!
Трамбоването е най важно да се направи там където ще се положи бордюра, а бетона под него трябва да най-малко 20 см , за да е здраво!

Мисли за пътеката от гледна точка на човека, който ще я поддържа. Колкото е по-лесна за правене, толкова повече поддръжка иска. Тревата във фугите иска поливане и косене,а след време превзема плочите като се брати, иска рязане на излишното. Опесъчени или чакълирани фуги искат плевене. И двата варианта се метат  трудно.Най-лесния за поддръжка вариант е циментирани плочи(или просто бетон) . Това не е временна работа обаче.
Дойде ми наум, че можеш да нарисуваш (върху) бетона Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 22:05 от Ljuboznatelna

# 462
  • Варна
Любознателна, много полезна информация, благодаря.   bouquet

Хортензиите си ги поливах, но явно почвата не им харесва. Сега ще ги поя с бира.  Mr. Green Тайно от майсторите.

# 463
За мъх и разтвор на прясно мляко върши работа

# 464
  • На брега
А като се намърда по фугите между камъните на фасадата и започне да руши, с какво да го почерпя, че да се разкара Mr. Green?
Улично пиано

Общи условия

Активация на акаунт