Интериорен стил по аматьорски - 32

• 63 284
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз избрах и двете  Embarassed Embarassed Embarassed , а честно: голямата слъчева тераса на покрива изобщо не я ползваме, перфектна е да се печеш на шезлонг (около 50 квадрата е), обаче не съм (вече) толкова стройна, че да се плесна по бански при вероятност някой друг съсед да ме види. А верандата и дворчето реално ги ползваме - масичка навън, моравата също (още по-хубавото е, че се вижда от френските прозорци в хола, та като седна на канапето, съм точно до тревата, дори и в студено време)....

# 571
Има ли....?, аз съм за светлото и за дворче.
Ема, много хубаво (пак тъжно), знаех си, че свириш и на пиано  Laughing(и аз свирех, и се чудя мразя ли достатъчно съседите си, за да взема пианото в къщи да свирят девойките Twisted Evil!
Имам днес РД и необичайно за мен се размечтах за такова дворче, почнах да оценявам и "леко запуснатите" по Ема градини. Ще ви каня на гости.
kabo6ar, погледни тук.
Барб , не очакваш съчувствие, нали Mr. Green!

# 572
Гадамер,чакам с нетърпение!
Барба, завид,завид! Иначе точно там  у Швабско съм и тук слънцето е ценна стока и трябва да се използва максимално! Но имаме точно притеснения от това,което и Шарки разказва, че май яко ще ни мързи да катерим етажите. Ще го обмисляме май в последствие.
Сега вижте, как изглежда бестата с дъската в оригиналния си цвят и кажете, дали става?
Преди https://m.flickr.com/#/photos/129857414@N05/16685119447/
https://m.flickr.com/#/photos/129857414@N05/16270091324/

След https://m.flickr.com/#/photos/129857414@N05/16272471153/
https://m.flickr.com/#/photos/129857414@N05/16685138747/

П.П.П. В ъгъла е бюрото на съпружието, което скоро ще се сменя и салатата от кабели ще изчезне!

П.П. Стефчо, да си жива и здрава! Пожелавам скоро да седиш в такова и дори по/хубаво дворче!

Последна редакция: нд, 22 мар 2015, 14:08 от Има ли значение?

# 573
  • София
Аз всъщност силно не понасям да се похапва извън кухнята/трапезарията/хола и идеята за разнасяне на подноси от първия до третия  етаж и обратно не ме блазни (кафето сутрин в леглото не се бори, то не прави трохи, е, от време на време се разлива по чаршафите и матрака, но нали за това има пералня). На практика терасата е неизползваема: при нас тя е открита от изток и запад и предлага перфектна видимост двупосочно. Лятото е много горещо, ако не се сложи тента, не става за продължителен престой - това с Германия вероятно не е така...Зимата се покрива с як сняг и само тогава служи за нещо: да научим малкия син на труд, натоварихме него с бойната задача да изчиства снега от нея (засега постига 30% ефект).

# 574
  • На брега
Стефчо, честит рожден ден! Много здраве и сбъднати мечти!
Има ли..., колко голямо дворче? Размера има значение Laughing. Дворчето отпред ли е и имате ли възможност да го прикриете малко с храсти, защото ако е открито към улицата, вероятно няма да ви е приятно да похапвате там за атракция на минаващите? Иначе и аз съм съгласна с Шарки за неудобството от пренасянето на чинии нагоре-надолу по стълби. Жилищният етаж ми е над сутерен, а и съм с денивелиран двор и съм изпочупила доста чинии докато ги сервирам и отсервирам от барбекюто, което се пада в най-ниската и далечна част. Голям фитнес правя по стълбите-по 100 пъти на ден ги качвам и слизам, но не се оплаквам. Редовно правя и кардио и силова тренировка с този двор Mr. Green.

# 575
Stef4o да си жива , здрава и до 1 год. горда притежателка на едно" запуснато дворче". newsm59.Благодаря ти за информацията.  bouquet

# 576
Аз съм за тераса + двор.
И съм свикнала да се качвам/нося неща (къщата ни в Канада е на 5 нива и първите седмици имах мускулна треска и си харесвам двор (особенно ако е без гадини). На топло издържам също. Mr. Green

# 577
Стефчо, честит рожден ден Hug   bouquet

Има ли, аз съм за потъмнена дъска Peace

kabo6ar, освен с масло, дървото може да се обработи и с лак на водна основа, мат. Също не лъщи, но прави само филм върху повърхността, докато маслото попива в дървесината, подхранва го и стои по-естествено. Байца е за оцветяване, не се използва самостоятелно. Ако се спреш на масло Осмо, към което те е насочила Стефчо, има различни цветове, така че не е нужно преди това да използваш байц. 

# 578
  • На брега
Има ли..., трябва да те консултира някой по-вещ дали дъската няма да стане много шарена от чворовете, ако потъмниш.
Барба, очакваме снимки  bouquet!

# 579
  • густо майна Филибето
Има значение дървото. Май съм пропуснала. Чам ли е? Чамът обикновено жълтее, ако се остави светъл. И от масло жълтее, но по-малко, отколкото от лак. Но може пък да търсиш този ефект newsm78 Аз лично харесвам шаренийката на чама, умишлено си търся такъв с чворове.
Дали ще успееш да докараш с байц нещо като цвета на ламината? Сивата жилка обаче не зная има ли я при байцовете, или ти трябва и боичка.

Скрит текст:
Това сивеещо тъмно съм го постигала с разтвор на ръждиви пирони, накиснати в разреден с вода син камък. Обаче се получава при дърво, излагано на слънце, или в последствие да се изложи на слънце. Иначе на ново в началото стои леко зеленикаво сиво, до седмица потъмнява като старо дърво. Но на сянка не се получава така. Така че в твоя случай може да стане, ако изкараш после дъската на слънце поне за две седмици, ако не и повече.

# 580
  • На брега
Любознателна, не ми пускай муха за патиниране сега! Crazy
Скрит текст:
Без кръст, колене и ръце останах. Изчетках дъските пред барбекюто с белина, четка и домакинско телче, защото миналата година беше много дъждовна, раззелениха се дърветата отгоре и дъските станаха хлъзгави от мъховете и лишеите. Това с белината по идея на Титина. После ги потъмних отгоре с преработено машинно масло смесено с оцет. Това беше микс от идеята за почистване на дърво с оцет и зехтин и предложението на някой от друга тема за импрегнирането с маш.масло. Пък от него имам наистина големи количества и реших да се пробвам. Цвета го докарах. После 2 дни правя сапунка отгоре и пак стържа, защото платформата ми намирисва на гаров перон Mr. Green. Пооправи се и това. Свекъра одобри и каза даже, че само с преработено машинно масло се мажело, ама аз не посмях да я размажа тази чернилка. 50/м2 минато на ръце! Моите... защото ММ не е в БГ. И това между правата лопата за обръщане на двора и домакинската работа. Ей сега с идеята за патиниране със син камък и ръждив метал съвсем без кожа ще остана! Маникюра отдавна е погребан. Ето на - измрънках Joy

# 581
Stef4o, Честит рожден ден!   bouquet

# 582
  • Варна
Има значение дървото. Май съм пропуснала. Чам ли е? Чамът обикновено жълтее, ако се остави светъл. И от масло жълтее, но по-малко, отколкото от лак. Но може пък да търсиш този ефект newsm78 Аз лично харесвам шаренийката на чама, умишлено си търся такъв с чворове.
Дали ще успееш да докараш с байц нещо като цвета на ламината? Сивата жилка обаче не зная има ли я при байцовете, или ти трябва и боичка.

Скрит текст:
Това сивеещо тъмно съм го постигала с разтвор на ръждиви пирони, накиснати в разреден с вода син камък. Обаче се получава при дърво, излагано на слънце, или в последствие да се изложи на слънце. Иначе на ново в началото стои леко зеленикаво сиво, до седмица потъмнява като старо дърво. Но на сянка не се получава така. Така че в твоя случай може да стане, ако изкараш после дъската на слънце поне за две седмици, ако не и повече.
За сиво
Скрит текст:
Може домакинска тел и бял оцет в бурканче с капачка държи се една вечер, но може и много по малко пак се получава, някои добавят и смляно кафе в разтвора. По спомен Самурайка беше постнала технологията. Трябва в последствие да се лакира може с лак на водна основа мат или омасли.

# 583
Страхотно инфо! Благодаря ви на всички! Това го бях чела, ама съм го забравила, а сега нищо не ми пречи да пробвам. Само да намеря малко време! И в светло не стои лошо,но пък в тъмно е къде, къде по- добре!
А евентуалната къща би била в сегашния ни двор,но я делим със съседа. Ще бъде на два етажа, като или всеки взима по един цял етаж и трябва да избира между само двор или само тераса или пък делим къщата на две огледални къщи и всеки ще  има и малко дворче и сравнително голяма тераса, но пък на който му се падне вътрешната къща, слънце няма да вижда. Та и затова е голяма дилемата!

Гадамер, банята от линка е супер! И не само тя де! Цветовете и стилът са подобни при мене, а вратата е почти едно към едно. Това е и помещението вкъщи, което най- харесвам и ако трябва да го правя пак, най- малко неща бих променила!

# 584
Има ли....? да си рекна и аз. За светлото на дървото съм, така както е, без да го пипаш, само да почакаш. След около година ще е като рамката на вкаратата. Преди да бях видяла снимката и на мен ми харесваше модела с тъмно, но мисля че така както е до вратат ти е по-добре да се пасне с нея, а не с пода. Ако все пак решиш - наистина препоръчвам тел-в-оцет техниката. Финна домакинска тел слагаш за няколко часа в оцет (ябълков, че да е по-светъл и да не е толкова силна миризмата). После мажеш с течността по дъската (с четка или с телта направо) и чакаш да изсъхне добре - виждаш резултата и преценяваш дали да повториш. И така до желан ефект. Но да знаеш, че дъровто не седи така бяло както е сега и с времето си потъмнява много красиво.
За двора и терасата - дворчето е поудобно, казали са ти защо. От тераса има смисъл ако ще имаш страхотна гледка, която ще упущиш ако не се чучнеш горе - иначе не. Ние имам място за теферич на дворчето, а покрива направихме висок и в нмансардното пространство оставихме малко видими греди и направихме семейна стая - има прожектор там и се гледат филми, на децата Wii и PS са вързани за него, има и една машина за тренировки ooooh! дето прашасва откак забременях. Така има място за забавление и навън и вътре, при лошо време. Имаше период дето съжаляваш, защото от двора нямам гледка, а отгоре би била много красива, но комшиите до нас са с покривна тераса и казаха че са пили бира на нея точно...2 пъти. Та не съжалявам вече.

Хайде моля ви кажете за тоя балатум да му се не види. Ще се потресете ли душевно ако си наемете симпатична японска къщичка и се окаже, че е приятно традиционно подредена, ама има балатум в кухнята (качествен, имитира дърво). Къщата не е старинна, от 70те години е. Иначе за цветовете по стените минах на тъмно дърво и червено тук-таме.

Общи условия

Активация на акаунт