На колко години станахте майка?

• 67 555
  • 675
  •   1
Отговори
# 105
Не зная защо от темата кой кога е родил, я изродихте в това кой до кога има право да ражда. Познавам жена борила се 20 години да има дете и роди на 40, но и да не беше станало, щеше да се бори и до 50 и до 60, защото ВСЯКА ЖЕНА ЗАСЛУЖАВА ДА СТАНЕ МАЙКА! Та престанете да се изказвате за баби, дядовци, грозно и тесногръдо е!

Абсолютно съм съгласна. Една позната забременя по естествен път и роди на 45-46 години. Мъжът й е по-възрастен от нея, но какво от това? Те също са хора и имат право да бъдат родители. Никой няма право да съди. И аз бих се борила за това да имам бебе независимо от това на колко години съм. Дори и на 60, ако лекарите казват, че има шанс бих опитвала до край.

# 106
Да, имам дете.
Но не бих родила нито на 50, нито на 60.

# 107
Иветке, публика от друг раздел ли си търсиш  ooooh!
Разбира се, че е достойно и на 40 и на 50 да се бориш да станеш майка.
Много е лесно, като си на 20-30 да размахваш пръст и да сочиш. Вчера те питах ти точно колко опита инвитро имаш, че го раздаваш репродуктивен съдник. Като започнеш да плачеш след една черта и АРТ опити на едната си ръка, тогава ела казваш кой може да ражда и кой не.

# 108
Нито аз,нито някой друг казва кой кога може да ражда..както казах,ако ще и да  е на 90...
Въпроса е лично за всеки,кой как го разбира,до кога за НЕГО лично е "границата",никой на никой не казва...
И за 100-тен път казвам (както една дама на зад каза не ми поставяйте неказани думи в устата)изобщо не става въпрос за 40 години..в днешно време това е една разумна възраст!!!Като гледам масово се говори за над 50!!!над 50!!!...да се вижда добре!

# 109
И това,че човек си има мнение не е добре да скача срещу всеки дръзнал да мисли различно от него!!!

# 110
  • Варна

Разбира се, че е достойно и на 40 и на 50 да се бориш да станеш майка.

Напълно съм съгласна!

# 111
Здрвейте, мами, и тези, които още не сте  Simple Smile ащо има такива
аз нямам дете за момента, но се вълнувам от темата и ми е интересна, затова реших да пиша,
на 26 съм и не съм готова за тази отговорност, знам, че ми е време, но няма да раждам, само защото ми е време, а когато усетя, че истински го искам  Simple Smile
то човек никога не е готов за такава голяма стъпка, така че е много относително
не мисля и да чакам много, толкова жени има с проблеми, толкова хора се борят за детенце,имам човек до себе си, ще се омъжвам тази година, ще поизчакам още 1-2 години максимум и живи и здрави ще се реша  Simple Smile
за мен това е много отговорно и колкото и смешно да звучи не се чувствам сигурна в това отношение, на 100% ще ми се промени живота, макар че напоследък съвсем в реда на нещата много се замисляме за детенце  Simple Smile
колкото до късното раждане,  съм 100% за ако дълго си чакал да станеш родител, защо не? да рисковано е, да има си всички негативи, но най-хубавото нещо в живота е да имаш дете, така че не съм аз тази, която да съди, хората решили се на това  Simple Smile
мисля, че няма съвсем идеална възраст, важното е много да го искаш и да си готов  Simple Smile

# 112
Родих на 29, според мен беше подходящия момент лично за мен и за семейството ми. Получи се още от първия опит, така че не съм преживяла тормоза от това да опитваш и да не става.
Не мога да съдя никой, всеки има право да вземе тези решения за себе си и за семейството си кога да стане родител.

# 113
Родих на 22 и бременността и раждането бяха безпроблемни, слава Богу. Но бях още студентка, точно пред дипломиране и това беше малко комплицирано.

Мисля, че във всеки момент е хубаво да имаш детенце ( естествено не преди 18!), При всеки обстоятелствата са различни и взема решение, базирано на собствената си ситуация. Иначе всяка бременност наистина е различна и зависи от много други неща, не само от възраст. Медицината се е развила много и ако жената е в добро здраве и добра кондиция, няма лошо да роди и след 40 дори за първи път, ако така са се стекли нещата в живота и. Ако е готова да даде любов на едно малко човече, не виждам нищо лошо Heart Eyes

# 114
Какво се хващате за цифрите 40-50-60, сякаш няма биологични баби, които си гледат внуците, че майките работят, учат или висят по кафенетата.

# 115
  • SF
На мен малко ми поомръзна да обяснявам на приятелки защо не смятам, че на възраст около 50-те вече не е добре да се раждат бебета. Те се правят на много модерни и отворени и ми дават някакви клишета като контрааргумент "Човек, ако иска - може"; "Стига една жена да се чувства добре -  защо не"; "Юлиана Дончева как роди!!". Но за мен това са малко повърхностни  разсъждения, пуснати ей така просто.

# 116
Ражданията над 50 са рядкост, но осиновяване, защо не?

# 117
Именно, по-зрелите жени често имат по-осъзнато желание да отделят време на децата си. Постигнали са вече доста от другите неща в живота си и са подредили приоритетите си, това е съвсем нормално. Аз на 22 бях още дете, предстоеше ми да започна първата си работа, налагаше се да правя 100 неща наведнъж.... И сигурно понякога съм лишавала дтето си от време и внимание. Така че по-късното майчинство си има плюсове категорично!

# 118
Какво се хващате за цифрите 40-50-60, сякаш няма биологични баби, които си гледат внуците, че майките работят, учат или висят по кафенетата.

Би ли искала да си на мястото на такова дете?

# 119
  • Варна
Първото си дете родих на 23,второто на 34.....третото мисля да го родя на 38/за сега е само план/

Общи условия

Активация на акаунт