На колко години станахте майка?

• 67 790
  • 675
  •   1
Отговори
# 285
Първото си родих на 24, сега съм бременна отново и живот и здраве малката принцеса трябва да се появи когато съм на 26.
Аз лично предпочитам да съм млада майка, но всеки решава сам за себе си  Wink

# 286
Аз все не разбирам защо една дискусия винаги се изражда в тема " Кой е по-прав"? Мисля,че жените ( поне от видяното тук ) сме станали много раздразнителни квачки, които говорят страшни глупости с хора които не познават и се опитват да ги убеждават в собствените си "правилни" убеждения...А всъщност на никой не му пука  Joy
Едно е да обясняваш на жена на 38-40 ''Не трябва да раждаш,много си стара''.независимо от причините.
Друго е ''Давай,давай с АРТ,нищо че чукваш вече 50,и на 60 да стане,важното е че е станало''.А майка не е само да го родиш,а и да го отгледаш нормално,а не тийнеджър да трябва да се справя с старческите психични изменения и още ненавършило 20 да се налага вече да гледа престарелите си родители или да остане само на 20 и то не от нещастен случай.Не говоря за 40 годишните,а на около 50+, ако все пак изнасилването на природата успее,майката ще гони 70тте,когато детето най-много има нужда от нея.Това са 10 години,но важни 10 години.Лично аз виждам огромната разлика.

# 287
До 45 - 46 години изборът колко и до кога АРТ е личен,защото си ги плащаш сам.Обаче оттам нататък ,дори и да си ги плащаш сам...става обществен проблем.Точно защото първо тези кандидат майки обикновено нямат или остават скоро след това без живи и в добра кондиция родители - при средна продължителност на живота от 70 години ,това дете бързо ще стане отговорност на държавата.

На базата на какви факти стигна до този извод  newsm78
Защото аз пък казвам обратното - социалните служби са пълни с млади майки, които нямат нито добро образование, нито стабилна работа и преживяват най-вече от социални помощи  Sad и не говоря за мургавите ни сестри  Naughty
Който си е плащал сам за АРТ, няма да разчита на държавата да му гледа детето  Mr. Green

# 288
Много загрижени майки за ЧУЖДИТЕ деца ,бре!

Е, как! Ще отиде оная приказка с хубавата сватя.
А и може ли, ти сега да си представиш, колко грозна е гледката на една пълна класна стая с баби на 55, пардон, майки на петокласници. Направо се потрисам. А на теб ти се чудя на толерантността.
Тя темата стана "Баба едно си знае, едно си бае". Седим и си чешем езиците със съдбите на хората, че и съвети даваме.
Пак питам къде са тези жени на 50+, които напират за инвитро?

# 289
Много от пишещите си представят как инвитрото е панацея и който не е решил, той не е забременял. Ставаш на 50, айде АРТ и ставам майка  Joy

# 290
  • SF
Някои участници в темата пишат големи глупости и правят много грешни изчисления.

Има много примери за перфектни семейства, и за провали на всички възрасти.

# 291
И всеки съди другите по собствения си избор, вече направен.

# 292
  • SF
И да, и не. Някои жени не родиха не заради избора си. Други родиха пак не защото така сами са го избрали.

Радвам се за всички влюбени, които решават, че искат бебче и то идва бързо и лесно.

# 293
Точно така е написаното относно възрастта. Аз много се дразня, когато някой ми каже " Малка си/млада си, ще ти увре акъла, ще разбереш" и прочее. И аз отговарям: " Не питай старило, питай патило". Това,че някой се е родил години преди мен, не го прави по-интелигентен или запознат, нито по-опитен, дори не го прави по-търпелив. Даже забелязвам напоследък бабите по болници или учреждения колко са агресивни...

# 294
  • Драгоман
Точно така е написаното относно възрастта. Аз много се дразня, когато някой ми каже " Малка си/млада си, ще ти увре акъла, ще разбереш" и прочее. И аз отговарям: " Не питай старило, питай патило". Това,че някой се е родил години преди мен, не го прави по-интелигентен или запознат, нито по-опитен, дори не го прави по-търпелив. Даже забелязвам напоследък бабите по болници или учреждения колко са агресивни...

Съгласна съм с теб! И аз не мога да разбера защо ме осъждаха и обсъждаха , когато забременях първия път, а бях на 22 и всички, дори приятелките ми " Ама не ти ли  много рано, защо не си поживееш?! Как ще се справяш и всякакви други... А в болницата една лекарка разправя пращам ти едно бременно дете "т.е. за мен  Rolling Eyes Почувствах се много идиотско, все едно не е нормално да родиш на 22, а на 42!
   По повод на възрастните родители - на ММ  са на 70 г и са си вече старци и вместо те да помагат на нас, ние трябва да помагаме на тях.

# 295
Като чета част от постовете, направо ми се иска на определени хора да им забранят да се размножават, без значение на каква възраст са решили да го правят.  Tired

# 296
Ми, малка си, да, какво толкова. Дори не си млада, а си баш малка. Не виждам какво те обижда.
И ти личи не само по годините. Той, акълът нито със средното, нито със вишуту увира, разбираш ли.

# 297
  • SF
Темата започна да става доста грозна, с лични нападки. Не се занимава с възрастта за раждане, а на кой колко му е акълът. Ако искат модераторите, да се заемат.

# 298
22 пък малка, ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!

# 299
Да, млада съм и имам време да ми уври съвсем акълът, не да се секна из форумите, мислейки си, че съм върхът, като споделя, че свекърите ми, старци, вместо да гледат бебетата ми, аз трябва тях да гледам, дъртаците.

И, да, на 22 е малка.

Общи условия

Активация на акаунт