На колко години станахте майка?

• 67 580
  • 675
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
На това му се казва "як финал" Laughing Hug

# 151
Има определена възраст до 43 години и правила от ФАР до 3 опита инвитро, по които всяка нуждаеща се жена може да се възползва. Също така има правила за жени които правят инвитро с донорски материал, е за тяхна сметка. Прие се също и граница до 52 години, клиниките могат да извършват Асистирана репродекция. Точно след случая с русенката Красимира се взе такова решение. За сведение едното и близначе почина, защото виждам че има хора които пишат без да са наясно с фактите.

Към авторката на темата, след като си толкова жалостива и отвори нова тема, до какъв извод стигна?
Как върви статистиката и пред кого ще се отчиташ?
И последно, не понасям страхливците. Щом си изтри постовете и не можа да защитиш адекватно становището си, реши да се позабавляваш пред друга, по-невинна аудитория.

Пропуснах да напиша, че и аз си родих близнаците на 42 години и съпруга ми беше на 50  Peace
И по изкуствения начин са заченати  Wink Казаха ми да ги следя до 3 годишна възраст, ако не дадат дефект, значи ще ги бива  newsm10

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 18:45 от Fellindra

# 152
Fellindrа и Demetrija, искрено се възхищавам на жени като вас. Поздравявам ви, че не сте се отказали въпреки всичките трудности, през които сте преминали. Да са ви живи и здрави дечицата. Hug

А колкото до злостните коментари...  Sick Надявам се повече да не срещате повече подобно отношение.

# 153
До кога е нормално да се ражда?Не само физически до кога един организъм би се справил,а за малките човешки неща в живота-да се осигури нормален живот на детето?

Нормално е много, ама много относително понятие.

Раждаш, докато можеш.

# 154
Здравейте и от мен аз съм бременна в момента и след няколко месеца ставам на 20 г. когато ще се роди и бебока Simple Smile

# 155
Toffi, ами да раждаме на 10-12, щом природата го позволява. Crazy

За бащите е малко по-различно.
Но и за тях не е добре да са стари бащи.
По-скоро за децата.

И не давайте за пример известни личности, те могат всичко. Peace

# 156
Toffi, ами да раждаме на 10-12, щом природата го позволява. Crazy

За бащите е малко по-различно.
Но и за тях не е добре да са стари бащи.
По-скоро за децата.

И не давайте за пример известни личности, те могат всичко. Peace
Могат, защото там обществото не е задръстено като нашето!

# 157
18-48 e нормално според мен.

# 158
Според мен една жена усеща кога момента за дете е настъпил.
Много е важно да е психически настроена,за да е по-леко битието и после.
Първоти си дете родих на 31,второто скоро-на 38г.
Чувствам се прекрасно и подмладена.
Смятам че до 38 г. е нормално,но след тази възраст не бих се наела да раждам.

Успех на всички!

# 159
Според мен 25-35 г. е идеалния диапазон за раждане на първо, второ и т.н. деца.

Проблемът с късното раждане, над 40 години да речем, е че вече разликата в поколенията е много голяма, чисто психологически.Но разбирам тези, които и над тази възраст се борят за рожба, всеки би искал да стане родител и това е нормално.

# 160
Fellindra,жалостива?Каква е връзката?Не съм искала някой да остава с такива впечатления!
Извода (тоест резултата от анкетата) е Видим за всички!Цифрите се виждат от всички.
Трябва ли да се отчиташ пред някой за да ти е любопитно нещо?Всеки ли задал въпрос тука се отчита?Това не го знаех,като правило във форума..
Обясних по напред защо помолих да бъдат изтрити коментарите ми,не съм целяла да обидя никой,но всели разбира нещата както му отърва!
Тук всеки изказва мнение както казахме кой как го разбира ЛИЧНО за себе си!Всека има право на мнение и да го изрази...нали?Не разбирам как може да има хора,като някой не е на тяхното мнение и да скачат...Има мнения по темата,че и след 35г. е късно аз,като не съм съгласна и мнението ми примерно,като е едни 10 години отгоре трябва ли да им скачам?Не,защото това ще е адски глупаво!Всеки си има право на мнение!

# 161
Аз родих на 20. Приемливите възрасти за мен са от 18 до 35г. Жената ако може и на 60 да роди "ОК" но защо не се помисли малко за децата след това как ще се гледат и ще си играят с тях.В училище как ще се чувстват и ще им се подиграват децата  и ще ги питат: "това баба ти и дядо ти ли са"

# 162
Бащите не е много хубаво да са стари. Според последните изследвания аутизмът се свързвал с късната възраст на бащата.

Време е да се пусне нова тема - " Баща на 50 + и неговите болни от аутизъм сперматозоиди "
Аз се чудех защо и двамата ми сина са аутисти, ама добре че ме осветли  Whistling

ive7aaa,  първо не скачам на никого, това че на теб не ти харесва да ти се казва истината в лицето е друг въпрос. Задох ти въпрос, на който получих отговор от общ характер. Нали се сещаш, че това не е клюкарника, подфорума е сериозен и много момичета и жени четат, тая изпльоскана на първа страница тема. Щом и анкета си пуснала, значи има някакъв дълбок замисъл начинанието.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 20:24 от Fellindra

# 163
  • София
Първото си дете  родих няколко месеца преди да стана на 23 .Мн исках да съм млада майка.
Ако имам второ ще е над 30

# 164
Не ви разбирам иронията и злобните намеци, честно. Crazy
Вие говорите от свое име.
Нека ви станат децата в училищна възраст, пък елате тогава.
Дали вие ще си възпитате децата е едно, друго е как ще се чувстват на фона на деца с родители с по 15-20 години по-млади.
Не е ОК да раждаш на 50, каквото и да си говорим.

Общи условия

Активация на акаунт