На колко години станахте майка?

• 67 785
  • 675
  •   1
Отговори
# 300
И като е малка какво, да не е прокажена? Каква е тази глупава  възрастова дискриминация? Що, ти на колко си, да не си на 200 години? Joy

# 301
Ех, защо не съм и аз на 22 и да ме дискриминират възрастово?! Всъщност, точно на 22 съм, ама в евро. Mr. Green

# 302
И като е малка какво, да не е прокажена? Каква е тази глупава  възрастова дискриминация? Що, ти на колко си, да не си на 200 години? Joy

А като съм на 44, какво, да не съм прокажена?! Каква е тази глупава възрастова дискриминация? Що, ти на колко си, да не си на 12 години? Joy   

# 303
Като чета част от постовете, направо ми се иска на определени хора да им забранят да се размножават, без значение на каква възраст са решили да го правят.  Tired

Много точно казано!

# 304
До 45 - 46 години изборът колко и до кога АРТ е личен,защото си ги плащаш сам.Обаче оттам нататък ,дори и да си ги плащаш сам...става обществен проблем.Точно защото първо тези кандидат майки обикновено нямат или остават скоро след това без живи и в добра кондиция родители - при средна продължителност на живота от 70 години ,това дете бързо ще стане отговорност на държавата.

Чисто статистически грижа на държавата са децата на малолетните и непълнолетни майки.
Двете си деца при живи баби и дядовци, че и прабаба, си гледаме сами със съпругът ми, защото ги искахме изключително много и сме най-щастливи, когато сме четиримата. Според мен не е въпрос на възраст само като число 20,30,40, а е въпрос на зрялост, на осъзнат копнеж да бъдеш родител.

# 305
На 30, сега съм на 31. Не съм бързала, за да мога да осигуря на детето някакъв санитарен минимум от гледна точка на финансово спокойствие, а и, за да имам по-голям житейски опит. С няколко думи, по-рано не съм се чувствала достатъчно зряла за това. Сега още не знам дали съм и дали някога ще бъда, защото отглеждането и най-вече доброто възпитаване на едно дете е много важно, но то няма как човек да е сигурен какво човече ще отгледа и възпита.

Иначе според мен няма особени ограничения - всичко е въпрос на това как се чувства жената и какви са възможностите й. Познавам жени, които над 60 са супер енергични, активни и положително настроени към живота и всичко, но познавам и такива, които още на 50+ са рухнали не само физически, но и психически. Много е индивидуално. И все пак би било странно майката на 10-годишно момиче да е "баба" според разбиранията ни, а и лошото е, че с увеличаване на възрастта се увеличава риска детето да остане без мама на по-малка възраст. Баща ми почина на почти 61, а аз тогава бях на 29. Все по-често хората си отиват и на доста по-ранна възраст заради бума на болести като рака, например, така че от тази гледна точка едно раждане на 40+ си носи големи рискове. Но все пак всичко е много индивидуално..

# 306
С ММ сме  по на 20 години и какво от това все едно не можем да си гледаме детето, напротив мога да уверя всички, че си го гледаме много по-добре от хората, които са родили по на 30-40. Нямат значение годините в този случай, а отношението, възпитанието и т.н
В парка като изведем малкия гледам как някои деца викат своите майки да се заиграят с тях, а те дори се правят, че не ги и чуват и какво все едно си гледат добре детето, да имат нещо по важно от него....
Вкъщи като сме постоянно си играем с него, защото сме млади и имаме енергията , а не вече като си имаш на 30-40 дете да не можеш да го вдигнеш на конче, че те боли кръст и още куп неща  #Crazy
Човек създава дете, когато е готов и решен, че ще може да поеме тази отговорност и не мисля, че годините  са от значение

# 307
Ох, вече ще умра  Joy
Цитат
Вкъщи като сме постоянно си играем с него, защото сме млади и имаме енергията , а не вече като си имаш на 30-40 дете да не можеш да го вдигнеш на конче, че те боли кръст и още куп неща  #Crazy

Абе на 30 години хората не са престарели вече ooooh!

# 308
Видяла съм го и затова го твърдя и не говоря голословно  Wink

# 309
Мале досега се твърдеше, че 50 годишните са грохнали старици, ама младата майка счупи тъпомера със сваляне на възрастта  hahaha

# 310
Аз виждам в Морската градина как 20-годишни мамчета  си пушат и си пият кафе от автомата, а децата им пълзят по земята в прахоляка. Да не говорим за тези, които тъпчат дечица на по годинка, две със солетки, защото на самата мама още акъла й детски.

# 311
Мале досега се твърдеше, че 50 годишните са грохнали старици, ама младата майка счупи тъпомера със сваляне на възрастта  hahaha

Като гледам Юлияна Дончева каква "грохнала старица" е, биха й завидели много 20 годишни Simple Smile
Имам усещането, че момичета, които са изтъкани от комплекси и няма с какво да изпъкнат осен с невръстните си 20 години, клеймят всичко живо над 30,40 и т.н.

# 312
Е, солетите не са такова зло. И аз 37 годишната майка давам на невръстната ми дъщеря. Виж боклуци като Зрънчо и Пънчо не давам.

# 313
С ММ сме  по на 20 години и какво от това все едно не можем да си гледаме детето, напротив мога да уверя всички, че си го гледаме много по-добре от хората, които са родили по на 30-40. Нямат значение годините в този случай, а отношението, възпитанието и т.н
В парка като изведем малкия гледам как някои деца викат своите майки да се заиграят с тях, а те дори се правят, че не ги и чуват и какво все едно си гледат добре детето, да имат нещо по важно от него....
Вкъщи като сме постоянно си играем с него, защото сме млади и имаме енергията , а не вече като си имаш на 30-40 дете да не можеш да го вдигнеш на конче, че те боли кръст и още куп неща  #Crazy
Човек създава дете, когато е готов и решен, че ще може да поеме тази отговорност и не мисля, че годините  са от значение
Еее, чак пък на 30 да не можеш да си вдигнеш детето ми се вижда доста крайно Joy Иначе способността да носиш отговорност често няма нищо общо с годините, съгласна съм с това!

# 314
Аз виждам в Морската градина как 20-годишни мамчета  си пушат и си пият кафе от автомата, а децата им пълзят по земята в прахоляка. Да не говорим за тези, които тъпчат дечица на по годинка, две със солетки, защото на самата мама още акъла й детски.

Какво от това, че съм на 20 и не съм с детски акъл, но няма какво да се занимавам с такива като вас умници и всезнайки. И аз виждам много неща, но всичко си е индивидуално, а не се касае до годините. Като съм на 20 храня детето си здравословно и не му позволявам да яде тези боклуци които се дават на по-голямата част от децата от "зрелите" майки

Общи условия

Активация на акаунт