На колко години станахте майка?

• 67 776
  • 675
  •   1
Отговори
# 315
Приеми, че както ти си "на 20 и с акъл", така не всички на 40 са с бастуни и ишиас.
Щото иначе много акъл не личи ...  Whistling

# 316
Няма смисъл да наливате мозък в главата на детето клето. Няма да чуе. Само като си спомня как на 15 години се изцепих по повод на една съученичка, която си беше хванала гадже на 22:" Тая е луда! Ходи с един 22-годишен старец на умиране!" Mr. Green

# 317
  • София
Аз пък съм на 27 и също давам солети.  Mr. Green
Да сменим темата на спора, А?  Joy

# 318
Ми, аз като ви казавам за акъла, вие ми не вярвате, скачате и се сърдите.
И не само на база прочетени драсканици във форума, съм си направила тези свои изводи.

# 319
И като е малка какво, да не е прокажена? Каква е тази глупава  възрастова дискриминация? Що, ти на колко си, да не си на 200 години? Joy

А като съм на 44, какво, да не съм прокажена?! Каква е тази глупава възрастова дискриминация? Що, ти на колко си, да не си на 12 години? Joy   

Ти май нещо не разбираш. Обиждаш хората на възраст и използваш това като "аргумент", само дето то не е. Като си на 44 бъди по-премерена и по-мъдра от нас по-младите. И не видях някой да те е обидил, за дето си на 44 години лично пък теб!

# 320
Кой съм обидила? Като казах, че на 22 е малка. Това само едно дете може да обиди.  Joy
Ами, малка е, това е факт, не обида. Комплимент, може би, ако така няма да засегна тънкообидните ви до вчера тинейджърски души. И без значение дали е родила на 22 или не, за ен ти път, да, малка е.  Laughing

Аз съм млада и ще съм млада поне още 19 години, когато започва т.нар. средна възраст, която медицински се счита, че настъпва на 53 при жените.

Относно милите думи, които така нелепо ръсите към жените над 30-35 и наличието на уврял акъл ... дали защото и аз не съм минала през възрастта 22, дали защото и аз вярвах, че оная 35-годишната с бебето в парка я боли кръста и за разлика от мен това е причината да не тича след него ....

# 321
  • Beyond the stars
Аз не разбирам едно -защо имането на дете се разглежда като еднолично решение, независещо от фактори извън волята на    майката.Съжалявам, но не сън фен на самоцелното правене на деца с идеята, че му е времето и че някой иска да е млада майка. Има фактор партньор, има фактор финанси, има фактор стабилност  (работа, жилище, дългосрочна преспектива и т.   н) .   Peace Ако някой ги е достигнал на 19, мога само да му сваля шапка, но при други се случва на 40 ...съдба  Peace

# 322
Касита,

а ти защо се обиждаш на някого, който твърди,че на 30-40-50 години другите хора са стари? Не е ли логичо на 44 години да си по-мъдра и да подминеш подобни твърдения като незначителни?

Аз лично мили думи към никого не съм ръсила. За други хоране отговарям. Хората са хора на 5,20,40,60,80 години. Не ми слагай думички в устата ( по скоро в писанията ).

От изказванията ти не стана ясно правиш ли разлика между "малък" и "млад" човек и има ли за теб такава? Но ако до 53 сме млади, на 20 също сме млади. В този ред на мисли, колкото е млада тя, толкова си млада и ти. Но да твърдиш,че човек има еди-какъв-си акъл,защото видите ли е на 20 години е несериозно. Да ти давам ли примери за много хора на и над твоята възраст, на които акъла им сравнен с този на други по-млади хора които познавам е еди-какъв-си?

Не е удачно да се ползва възрастта като начин да засегнеш някого. Прости или глупави хора има от всякакви възрасти, има дори такива деца за съжаление и всичко зависи от средата и възпитанието ( и други фактори ).

Друго няма какво да коментирам...

# 323
Първо, не съм на 44. В горния си пост съм написала една проста сметка- смятай.

Акъл няма онази, която твърдеше, че видиш ли, понеже свекърите й били старци вече, нямало да може да се грижат за безценното им бебенце. Грозно, безакълно, та дрънка!

Друго нещо, което не си разбрала, но за което скачаш? Да ме питаш на колко съм родила, колко деца имам, бременна ли съм.

# 324
Не е удачно да се ползва възрастта като начин да засегнеш някого.
Както и не е удачно да се ползва като основен и краен аргумент в това да имаш дете.  Peace

# 325
И като е малка какво, да не е прокажена? Каква е тази глупава  възрастова дискриминация? Що, ти на колко си, да не си на 200 години? Joy

А като съм на 44, какво, да не съм прокажена?! Каква е тази глупава възрастова дискриминация? Що, ти на колко си, да не си на 12 години? Joy   

Касита, ти май имаш къса памет. Виж какво си писала по-горе в цитата. Не си писала 34, а 44! Предположих,че говориш за годините си или поне такова впечатление си оставила. Не съм тръгнала да ти смятам годините ин ме интересуват.

Не коментирам кой има акъл и кой няма. Коментирах цифрите.

Личността ти не ме вълнува. Ако исках да питам нещо, щях да питам.

# 326
 ooooh!

Иронизирам, бе, иронизирам. После се сърдите за акъла.
Айде, че ми писна.

# 327
Не е удачно да се ползва възрастта като начин да засегнеш някого.
Както и не е удачно да се ползва като основен и краен аргумент в това да имаш дете.  Peace

Абсолютно съм съгласна, някъде да съм написала нещо по въпроса,например,че е удачно?   smile3506

# 328
  • Драгоман
Кой съм обидила? Като казах, че на 22 е малка. Това само едно дете може да обиди.  Joy
Ами, малка е, това е факт, не обида. Комплимент, може би, ако така няма да засегна тънкообидните ви до вчера тинейджърски души. И без значение дали е родила на 22 или не, за ен ти път, да, малка е.
  Аз не се обиждам от думите ти, но не разбирам защо хората осъждат младите майки? Дали една жена на 30+ , която по цял ден седи по кафетата и пуши цигари, или скита по дискотеки всяка събота е по-мъдра от мен?! Какво като ще стане майка на 35 примерно?
   Това да си родител е вътрешно усещане, желание и обич към децата ти и не зависи толкова от възрастта! Защо е нужно да чакам да навърша 30, за да имам деца като имам прекрасен мъж, който иска семейство, има същата ценностна система като мен, достатъчно отговорен е. Като успях да си завърша образованието , въпреки бременността и детето след това, като имам работа ( е, не сме богати, но се справяме финансово, та дори изплащаме и жилище). Защо да си тече времето в монотонно ежедневие, когато сме готови да имаме поколение и го искаме?
   А по повод това, което казах за свекърите - не искам да ги осъждам хората, щом се нуждаят от помощ, ние им помагаме, но не е ли хубаво родителите да имат сили и да помагат на децата си  и да се радват на внуците си?
   Моята майка е на 46г. и има коренна разлика, може да ми даде съвет, подкрепа, но за жалост е далече, така, че представи си си гледам детето сама, та дори съм бременна и с второ  Laughing
   Така, че какво като съм млада, щом се справям с живота си , с децата си и сама Simple Smile
   Не бих искала да обидя никой с нищо! Всеки сам преценява кога иска да стане родител. Лошото е, че всеки съди другия вместо да гледа себе си. Както се казва "Разни хора, разни идеали" Wink

# 329

Вкъщи като сме постоянно си играем с него, защото сме млади и имаме енергията , а не вече като си имаш на 30-40 дете да не можеш да го вдигнеш на конче, че те боли кръст и още куп неща  #Crazy

По-голяма глупост не бях чувала Joy Толкова ограничено мислене не е подходящо за "млади" хора Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт