На колко години станахте майка?

• 67 692
  • 675
  •   1
Отговори
# 375
Не става въпрос за това, кога е най-прекрасната възраст да станеш майка, а за това, че всяка жена има право да се бори за мечтите си!

С това съм съгласна, но е добре тази борба да е в разумни граници. 45/6/7 години ми се струват приемлива горна граница. И, честно казано, аз бих поставила интересите на детето си пред сбъдването на мечтите си.
И аз съм на същото мнение.Приемливи граници и за мен е до 45-6...оттам нататък вече си е вманиачаване и егоизъм.
Добре де, стига едно и също чоплим - вижте анкетата, тя е достатъчно красноречива. Обаче защо жена на 50, която се чувства жизнена и има възможности да не осинови дете от детски дом? Или в дома ще му е по-добре, че видиш ли ще се срамува от грохналата си майка?

# 376
Не става въпрос за това, кога е най-прекрасната възраст да станеш майка, а за това, че всяка жена има право да се бори за мечтите си!

С това съм съгласна, но е добре тази борба да е в разумни граници. 45/6/7 години ми се струват приемлива горна граница. И, честно казано, аз бих поставила интересите на детето си пред сбъдването на мечтите си.
И аз съм на същото мнение.Приемливи граници и за мен е до 45-6...оттам нататък вече си е вманиачаване и егоизъм.
Добре де, стига едно и също чоплим - вижте анкетата, тя е достатъчно красноречива. Обаче защо жена на 50, която се чувства жизнена и има възможности да не осинови дете от детски дом? Или в дома ще му е по-добре, че видиш ли ще се срамува от грохналата си майка?
Аз имах предвид АРТ.Иначе за осиновяването няма никакъв проблем.Разбира се не кърмаче за майка около и над 50тте,но едно 2-3-4-5 годишно дете..е прекрасно.

# 377
Майка ми също има 3 деца - на 22, 28 и 36. Според нея 36 е късничко - не се възстанови, матката трудно се прибра и то не съвсем, объркваха я с баба в детската градина...
Проблемът си е бил в нея. Не бих си позволила на 40 да ме бъркат за баба, така че да се е грижила по-добре за себе си. 36 си е чудесна възраст за дете.

# 378
  • Sofia
Майка ми също има 3 деца - на 22, 28 и 36. Според нея 36 е късничко - не се възстанови, матката трудно се прибра и то не съвсем, объркваха я с баба в детската градина...
Проблемът си е бил в нея. Не бих си позволила на 40 да ме бъркат за баба, така че да се е грижила по-добре за себе си. 36 си е чудесна възраст за дете.
Коментарите паднаха на изключително ниско ниво. Само мога да съжалявам за тази потресаваща простотия.

# 379
Простотия е и да се сравняват 35+ годишни майки на бебета с баби.

# 380
 Е хубаво де, как може 40 годишна жена да бъде сбъркана с баба, то не е реално да е баба, освен в определени етноси, все пак.

Малко по-леко трябва да се ползва това клише.

# 381
Коментарите паднаха на изключително ниско ниво. Само мога да съжалявам за тази потресаваща простотия.
Ти обиждаш, пък после се сърдиш. И аз съм изумена, че майка ти са я бъркали с баба на 40 години, но за 20 ти път да кажа, за има няма 20-30 години нещата доста са се променили. То вярно, че тук сме се събрали най-младоликите 30 годишни  Joy , ама

# 382
  • Sofia
Първо ще уточня, че децата от групата на брат ми я бъркаха с баба.
Второ - тя наистина стана баба на 43 и мисля, че има само плюсове в това. И не, не сме от малцинствата.
Трето - имах предвид, че не приветсвам раждане на първо дете на 38, защото просто жената е искала 20 години да си поживее...защото, видиш ли, животът след децата свършва. За мен жени, които гледат само работата си,външния си вид и социалните си контакти са безумие. И като се сетят, в края на фертилната си възраст, че не е лошо да имат и дете...
Това, естествено, не се отнася за такива със здравословен проблем или които не са намерили човек до себе си.
Но затова сме на това ниво - късно раждащи първескини, предимно секцио, защото при тях нормалното раждане крие рискове, богаташки семейства с по едно дете и цялата рода дава мило и драго за него. Това не харесвам. Иначе шапка свалям на Юлиана Дончева, че на 49 направи и невъзможното, за да сбъдне мечтата на мъжа до нея Peace

# 383
Не само, че не ме бъркат с баба в градината на сина ми, ами и масово майките на другите деца, които са на по 28-32 смятат, че сме си наборки. Не мисля да ги осветлявам.  Mr. Green  Mr. Green
Само вчера един татко малко се стъписа като в разговор по друга тема споменах, че от 21 години живея сама в София - явно му обърках сметката за възрастта ми (но не полюбопитства човека)  Laughing

Нямам нищо против майките родили на по 20-22, макар че за мен лично са избързали. Но не се опитвайте да ме убеждавате чрез неграмотни постове колко сте образовани и реализирани, извоювали сте самостоятелност от своите родители, какви всеотдайни майки сте и в същото време сте и душата на купона сред приятелите си....   Stop

# 384
не приветсвам раждане на първо дете на 38, защото просто жената е искала 20 години да си поживее...

Лично за себе си не бих избрала да раждам първо дете на 38, но не виждам защо други да не го изберат. И защо да не искат да си поживеят? Имат пълното право на това. Животът си е техен, няма ние да им плащаме сметките, та да ги съдим за избора им.

# 385

Но затова сме на това ниво - късно раждащи първескини, предимно секцио, защото при тях нормалното раждане крие рискове, богаташки семейства с по едно дете и цялата рода дава мило и драго за него. Т

На кое ниво сме заради късно раждащите първескини секцио? Laughing

# 386
  • Sofia
не приветсвам раждане на първо дете на 38, защото просто жената е искала 20 години да си поживее...

Лично за себе си не бих избрала да раждам първо дете на 38, но не виждам защо други да не го изберат. И защо да не искат да си поживеят? Имат пълното право на това. Животът си е техен, няма ние да им плащаме сметките, та да ги съдим за избора им.
Не съм казала, че не трябва, а че аз не го разбирам Wink

# 387

Ако го гледаш от тази страна ... тогава да се изключат тези,които са блели и живели и са се сетили на 38-40 да раждат, от правителственият фонд за инвитро.Така вече наистина никой няма да им плаща.

# 388

Не съм казала, че не трябва, а че аз не го разбирам Wink

Това, че не разбираш нещо, не е основание да го осъждаш. Рабирам го. Не го избирам за себе си.

# 389
  • Sofia
Аз мисля,че от фонда не дават пари за ин витро на жени, които просто са решили, че искат дете на 44. Така или иначе там се кандидатства с определена причина. Друг е въпросът, че винаги има някаква на тази възраст...

Общи условия

Активация на акаунт