На колко години станахте майка?

• 67 689
  • 675
  •   1
Отговори
# 390
не приветсвам раждане на първо дете на 38, защото просто жената е искала 20 години да си поживее...

Лично за себе си не бих избрала да раждам първо дете на 38, но не виждам защо други да не го изберат. И защо да не искат да си поживеят? Имат пълното право на това. Животът си е техен, няма ние да им плащаме сметките, та да ги съдим за избора им.
Ако го гледаш от тази страна ... тогава да се изключат тези,които са блели и живели и са се сетили на 38-40 да раждат, от правителственият фонд за инвитро.Така вече наистина никой няма да им плаща.

Да, но докато са блели са плащали майчинството на младите майки без един ден стаж. Така че вероятно са си изкарали за едно правителствено инвитро.

Последните изказвания са изключително грозни и тесногръди. Вие ли ще определяте кой е блял и дали е блял, и дали има право на държавен фонд?
 Добре, че не става по такива махленски критерии.
 В същото време, обаче, сте убедени, че държавата трябва да плаща и то скъпо на младите, майки, че са и родили дете, макар че са внасяли пренебрежима сума осигуровки в сравнение с жена работила пет пъти по-дълго от тях. Нещо криво ги правите тия сметки.

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 15:06 от Iris04

# 391
  • София
чак толкова тъпотии не очаквах да прочета  ooooh!

по темата на 40 станах, смятам пак да ставам, ама не знам още на каква възраст ще е.

# 392
  • Sofia
Единственото, което исках да се разбере, че нито ние с мъжа ми сме прости, нито взимам огромно майчинство. Не мисля, че жените, които нямат деца на 40 са ми плащали майчинството. Само знам, че в нито една клиника няма да те поздравят за това, че 25 години си плащал осигуровки и не си се възползвал от тях. Който и лекар да попитате ще ви каже, че идеалната възраст за една жена да стане майка е между 25 и 30 години ( говоря за първо дете).
Имаме възможност, обичаме се, обичаме децата и си ги гледаме. Просто ми е омръзнало от хора, които смятат, че третото дете е от друг мъж или че е станала грешка! Не изключвам възможността и аз да стана майка след 35 - само да сме живи и здрави Simple Smile

# 393
  • SF
Аз мисля, че мотивът за късното раждане съвсем не е желанието да не се секва някакъв невероятен купонджийски живот с яхти, с пътешествия, с купони и с емоции всякакви. При някои на по-късни години идва не осъзнаването, че вече е време за раждане, а по-късно животът е събрал двама души, които заедно да вземат това решение. Иначе на мене много, ама много може да ми се е раждало на 17, ама тогава още не правех онези неща, в резултат на които се ражда бебе. За интвитро не се бях сетила. А и не бях събрала достатъчно пари от рожденни дни и нови години.

# 394
Не изключвам възможността и аз да стана майка след 35 - само да сме живи и здрави Simple Smile

А не те ли притеснява, че децата в детската градина ще те мислят за баба?

# 395
  • Драгоман
  Това за плащането и неплащането на осигуровки са пълни глупости, дето ги ръсите. Така или иначе цял цивот ни се одържат тези осигуровки без значение кога сме станали майки. Просто едни го ползват по-рано, други по-късно. И това, че една жена е работила повече години, не значи, че тя плаща майчинството на останалите майки. И ако си без 1 ден трудов стаж взимаш 100 лв. майчинство, а ако се осигуряваш на 1000 лв. , майчинството ще е 7 -8 пъти по-голямо Wink Така, че никой не е длъжен на някой друг.

# 396
 Това за плащането и неплащането на осигуровки са пълни глупости, дето ги ръсите. Така или иначе цял цивот ни се одържат тези осигуровки без значение кога сме станали майки. Просто едни го ползват по-рано, други по-късно. И това, че една жена е работила повече години, не значи, че тя плаща майчинството на останалите майки. И ако си без 1 ден трудов стаж взимаш 100 лв. майчинство, а ако се осигуряваш на 1000 лв. , майчинството ще е 7 -8 пъти по-голямо Wink Така, че никой не е длъжен на някой друг.

След като са работили 15-20 години и са плащали данъци и осигуровки, все са платили сумата, която евентуално ще ползват от фонда. Така че, споко, няма ти или аз да им я плащаме.

# 397

Аз мисля, че мотивът за късното раждане съвсем не е желанието да не се секва някакъв невероятен купонджийски живот с яхти, с пътешествия, с купони и с емоции всякакви.

Като се замисля, аз по бих се радвала при някоя жена да е именно такъв, отколкото, както се случва  сто пъти по-често в действителността мотивът да е липса на подходящ партньор, дълга и безперспективна връзка, която губи времето, липса на работа и сигурност, болен близък или родител, който отнема всякакви  сили и прочие други житейски реалности.

Ако е купонясвала  безгрижно има повече шанс поне да е с добро физическо и психическо състояние.

# 398
Малко извън споровете ви ще вметна, че родих на 27, но като видях за какво става на въпрос казах на мъжът ми, че е трябвало още малко да си поживеем, защото тази волност и свобода сега я нямаме. Говоря двамата заедно да сме си живеели и да, обичам безкрайно синът си, но вече не сме безотговорните хора, които решават и тръгват нанякъде, правят някакви неща ей така, без да им е зор за последствията...Така че отчасти какво лошо има да родиш първото си дете и между 30 и 40, макар че лекарите казват, че най-добрият момент за това е между 25-30?!?!

# 399
Моля, осветлете ме по въпроса как една жена на 20-22г. е в идеално финансово състояние и независима и спокойна да гледа деца? Изключвам да е наследница и омъжена за "чичко Паричко". Най-вероятно живее при мама или при свекърва, от която непрекъснато се оплаква, но иначе с голям ентусиазъм си гледа децата. Толкова по-спокойно и по-пълноценно се гледа дете, когато си стъпил на краката си, имаш професия, дом. Относно "поживяването", което толкова се коментираше малко по-нагоре, умната жена си живее живота и след 50г. Разбира се в "поживяване" всеки влага различен смисъл. Аз имам предвид да се радва на живота в най-добрия смисъл.
Всеки път като дойде в кантората някоя мила двадесетгодишна и с такъв патос разказва как "цял живот мечтата й била да роди и как лошия татко не иска да признае детето", аз се замислям колко мъже биха искали да станат бащи на 20? Някоя от Вас запитвала ли се е?

# 400
  • Sofia
Не изключвам възможността и аз да стана майка след 35 - само да сме живи и здрави Simple Smile

А не те ли притеснява, че децата в детската градина ще те мислят за баба?
Не, аз сега искам да имам деца. За четвърто не се заричам, но и да реша да го имам по-скоро ще ме вълнува как стоят нещата с износването, раждането...а и дали ще стане Rolling Eyes

# 401

Ами откъде мило момиче, идват паричките на празноглавките без 1ден стаж??? Направи си труда да се ограмотиш, няма да сбъркаш  Simple Smile

# 402
  • Sofia

Ами откъде мило момиче, идват паричките на празноглавките без 1ден стаж??? Направи си труда да се ограмотиш, няма да сбъркаш  Simple Smile
Ти смяташ, че като си родя децата до 30 годишна възраст повече няма да работя ли? Стига,моля ви...

# 403
Ставаше въпрос,че на 40годишната първескиня никой нямало да й плаща - явно фонда не е държавен сякаш..
Съгласна съм,че може да се случи и т.н. да се наканиш на 40 да раждаш,обаче пък не ми харсва сравненията 25 годишната майка е тъпа,без образование и сексуална култура и сега обществото щяло да й плаща майчинството,защото нямала трудов стаж,а 40 годишната била по-красива от 25 годишната,по-добра майка,с по-умни деца,на нея никой не й плащал и т.н..
Как изказвания за 40 годишните са грозни,а обидите към 20 годишните майки не са грозни?

Радвам се,че се променя закона ,за да не стават безумия като бабичката - майка от Русе.Трябва да си има граници на всичко,за да се ограничават безумията ,вманиачаването и извращенията.Биологичните нормални граници са от 18 до 45-6.Всичко извън това си е извращение.Случват се и от двете крайности бебета,но случайно и натурално.Но да натискаш вече не е желано от природата.До там.
Никоя не е по-добра е по-добра майка от друга за детето си.

# 404
  • Драгоман

Мило момиче  Laughing може би тези празноглавки след време ще си го изработят това майчинство с годините, когато започнат да работят та дори ще си го надплатят, освен ако не са решили цял живот да са домакини и безработни! Или май тука половината не четете и не вниквате в думите ми?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт