На колко години станахте майка?

• 67 682
  • 675
  •   1
Отговори
# 405
Дали съм единствената, която насърчава децата си да имат свои, едва след като навършат поне 33?

# 406
Толкова невежест извира от думите ти, jen4et012 че и да не внимаваме все едно, но няма да си губя времето да те ограмотявам. Успех в отглеждането на децата и късмет, определено ще им е нужен  Simple Smile

# 407
Моля, осветлете ме по въпроса как една жена на 20-22г. е в идеално финансово състояние и независима и спокойна да гледа деца? Изключвам да е наследница и омъжена за "чичко Паричко". Най-вероятно живее при мама или при свекърва, от която непрекъснато се оплаква, но иначе с голям ентусиазъм си гледа децата. Толкова по-спокойно и по-пълноценно се гледа дете, когато си стъпил на краката си, имаш професия, дом. Относно "поживяването", което толкова се коментираше малко по-нагоре, умната жена си живее живота и след 50г. Разбира се в "поживяване" всеки влага различен смисъл. Аз имам предвид да се радва на живота в най-добрия смисъл.
Всеки път като дойде в кантората някоя мила двадесетгодишна и с такъв патос разказва как "цял живот мечтата й била да роди и как лошия татко не иска да признае детето", аз се замислям колко мъже биха искали да станат бащи на 20? Някоя от Вас запитвала ли се е?

Повярвай ми, зная какво влагам в думата поживявяне и не нямам предвид нито разгулен живот, нито кръчмета, дискотеки, имам предвид волността и свободата да си лишен от отговорност и да мислиш винаги и преди всичко за детето си!!! И повярвай ми, умна жена съм!!!  Naughty

# 408
  • Драгоман
Толкова невежест извира от думите ти, че и да не внимаваме все едно, но няма да си губя времето да те ограмотявам. Успех в отглеждането на децата и късмет, определено ще им е нужен  Simple Smile

Това ще кажеш след като неможеш да дадеш логичен и адекватен отговор или някакво по-добро обяснение по този казус. Wink
  На всеки си му одържат от заплатата осигуровки за всички фондове, така че всеки си е платил майчинството. Ако ако мислиш, че ти плащаш майчинството на някоя без 1 ден трудов стаж, приеми го така - след години, когато тя натрупа опит и трудов стаж, тя ще плаща майчинството на някоя друга като нея!  Peace

# 409
 Това за плащането и неплащането на осигуровки са пълни глупости, дето ги ръсите. Така или иначе цял цивот ни се одържат тези осигуровки без значение кога сме станали майки. Просто едни го ползват по-рано, други по-късно. И това, че една жена е работила повече години, не значи, че тя плаща майчинството на останалите майки. И ако си без 1 ден трудов стаж взимаш 100 лв. майчинство, а ако се осигуряваш на 1000 лв. , майчинството ще е 7 -8 пъти по-голямо Wink Така, че никой не е длъжен на някой друг.

Ами откъде мило момиче, идват паричките на празноглавките без 1ден стаж??? Направи си труда да се ограмотиш, няма да сбъркаш  Simple Smile
Мило момиче  Laughing може би тези празноглавки след време ще си го изработят това майчинство с годините, когато започнат да работят та дори ще си го надплатят, освен ако не са решили цял живот да са домакини и безработни! Или май тука половината не четете и не вниквате в думите ми?  newsm78

Joy щом "ще си го изработят това майчинство с годините" да стоят гладни, пък като започнат работа ще ядат с лихвите

# 410
Толкова невежест извира от думите ти, че и да не внимаваме все едно, но няма да си губя времето да те ограмотявам. Успех в отглеждането на децата и късмет, определено ще им е нужен  Simple Smile

Това ще кажеш след като неможеш да дадеш логичен и адекватен отговор или някакво по-добро обяснение по този казус. Wink
  На всеки си му одържат от заплатата осигуровки за всички фондове, така че всеки си е платил майчинството. Ако ако мислиш, че ти плащаш майчинството на някоя без 1 ден трудов стаж, приеми го така - след години, когато тя натрупа опит и трудов стаж, тя ще плаща майчинството на някоя друга като нея!  Peace

Миличка относно "казуса ти" не ти давам "логичен и адекватен" отговор, защото не си дошла при мен в кантората. Има си тарифа за минималните размери на адвокатските възнаграждения. За без пари толкова  Simple Smile

# 411
  • Драгоман
  runaway varna щом се мислиш за толкова умна и грамотна , обясни ни нещата професионално, след като от думите ми блика невежество и неграмотност Wink Нямам нищо против да ме светнеш  Mr. Green

# 412
  • SF
Ако искам с човека, когото обичам, да имаме дете след  като съм навършила 30 години, това ще ми е най-важното нещо. И изобщо няма да ме интересува, на кого съм му секси и на кого съм му лелка. Важното е да си имаме детенце и мъжът ми да ме обича. А че на някакви женици ще съм им "лелка" - те нали всички са Анджелина Джоли...

В темата някои хора много лесно определят кои са готини и красиви и кои са като лелки. Има жени, които на 40 си ходят на спорт и спа и много 20-годишни късокраки могат само да си мечтаят за подобна визия. Има и обратното - 20-годишни хубавици и 40-годишни, които приличат на 50. Аз понякога се учудвам, когато някоя жена, която съм смятала за поне 10 години по-възрастна от мене, се окаже, че е с 3 по-млада.

# 413
  • Драгоман
  Незнаех, че по този въпрос трябва да се обърна към адвокат.  hahaha

# 414
  runaway varna щом се мислиш за толкова умна и грамотна , обясни ни нещата професионално, след като от думите ми блика невежество и неграмотност Wink Нямам нищо против да ме светнеш  Mr. Green

Учи, че тези дечица трябва да ги научиш на нещо повече от това да родят на 20

# 415
Празноглави или пълноглави  Mr. Green, факт е, че 20 годишната родилка няма достатъчно трудов стаж, ако е изкласила със средно образование на 19 години, за да получава друго, освен минималната работна заплата, като майчинство. Което не значи, че 30 годишната жена, работеща на минимална работна заплата вече н`ам колко си години, ще получава повече  ooooh!
Но факт е, че парите за майчинството идват от солидарен фонд, което означава, че тези, които нямат нужда (от болнични, майчинство и т.н.), плащат на тези, които имат тази нужда в момента.
А за "държавния" фонд - ами той не плаща инвитро процедурите за жени над 43 г.  ooooh!, не защото нямат моралното право, а защото медицински факт е, че вероятността да успеят е много ниска, а парите във фонда (тотал) са определени всяка година и са крайна сума - т.е. въпросът е решен по целесъобразност  Naughty, ако тези, образованите родилки на 20 години, се сещат за какво става дума  Mr. Green

Моля, осветлете ме по въпроса как една жена на 20-22г. е в идеално финансово състояние и независима и спокойна да гледа деца? Изключвам да е наследница и омъжена за "чичко Паричко". .....

И аз си зададох този въпрос по отношение на една много активна в темата млада майка на 20 години, която, заедно с любимия си, и той на същата възраст, са хем образовани, хем финансово стабилни (без помощта на мама и тати  Mr. Green)  Joy
И ми хрумна вариант за препитание, който най-така дипломатично бих нарекла "търчИ-лъжИ"  Laughing

# 416
  • Beyond the stars
 runaway varna щом се мислиш за толкова умна и грамотна , обясни ни нещата професионално, след като от думите ми блика невежество и неграмотност Wink Нямам нищо против да ме светнеш  Mr. Green

Аз само да те "светна" - Удръжа, Удръжки..  като ще се ограмотяваме  Peace

# 417
  • Sofia

Учи, че тези дечица трябва даги научиш на нещо повече от това да родят на 20
Защо смяташ, че да родиш на 20 е някакъв върховен провал?

# 418

Как изказвания за 40 годишните са грозни,а обидите към 20 годишните майки не са грозни?

Радвам се,че се променя закона ,за да не стават безумия като бабичката - майка от Русе.Трябва да си има граници на всичко,за да се ограничават безумията ,вманиачаването и извращенията.Биологичните нормални граници са от 18 до 45-6.Всичко извън това си е извращение.Случват се и от двете крайности бебета,но случайно и натурално.Но да натискаш вече не е желано от природата.До там.
Никоя не е по-добра е по-добра майка от друга за детето си.

И от двете страни имаше грозни изказвания. За останалата част от поста ти +1.

# 419
Вълшебство, току-що, след проверка в Интернет, установих, че вече има синоним на удържам и той е одържам   #Crazy #Crazy #Crazy Това, вероятно, е направено в съответствие с идеята да бъде премахнат пълният член в българския език, защото много го бъркали  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт