Детски градини Варна - прием 2015

• 66 239
  • 580
  •   1
Отговори
# 315
Защо има три седмици от крайния срок за подаване и реалното класиране и аз се чудя. Би трябвало да имат всичко нужно за класиране още на следващия ден след крайния срок, но те си знаят.
Този номер който се получава когато се подадат документите играе същата роля като ЕГНто просто начин за идентификация уникален за всеки. За системата детето е този номер и когато се провежда класирането на случаен принцип на всеки идентификационен номер се присвоява случайно избрано число от 1 до 9999. По този начин само отпада предсказуемостта на класиранията и ако наистина нещата са така както са замислени, би трябвало да е по-прозрачно и трудно за манипулация. Общо взето принципът не е който превари той завари както е при яслите, а въпрос на късмет.
Реално ако имаше места за всички деца нямаше да има голямо значение какъв е принципът на класиране, защото всички щяха да са вътре.

# 316
  • Някъде там
Защо има три седмици от крайния срок за подаване и реалното класиране и аз се чудя. Би трябвало да имат всичко нужно за класиране още на следващия ден след крайния срок, но те си знаят. 

Така са си решили  Mr. Green

# 317
Ginger, нещо си се омотала и си се объркала, ок, трябвало е на спокойно да четеш правилата в сайта. И аз имам голямо дете, за което висях на мааалка опашка за градина, сега е 4 клас. Идиотщината в много сфери от нашия живот е пълна. Скоро се разправях с една лелка на гише в район Приморски....ако срещу мен имах хипопотам, мисля, че по-добре щях да се разбера......
И как се осмеляваш да критикуваш системата. Та тя е гордостта на нашата Община - първа да въведе електронно подаване на заявления - преди София и ти да не го оценяваш, ааааа . Системата е уникална, перфектна, абсолютно неманипулируема и прозрачна! (тук вкарай чувство за хумор)  Hug

# 318
В интерес на истината според мен проблемът идва от там, че Джинджър изхожда от идеята, че и входящия номер е случайно число. Това обаче не е съвсем така, въпросния номер (поне моя) започва с CDG което си е ЦДГ написано на латиница, следващата част е 08 - подавах документите в ЦДГ номер 8 Христо Ботев, нататък вече има 8 цифри които пак са генерирани по някакъв вече може случаен начин. Поне първите две части от номера служат за да покажат в коя градина е подадено заявлението. Предполагам че ако си подал в някое ОДЗ първите букви ще са ODZ. Другото е че му викаме томбола или лотария, а не присвояване на случайни числа, защото ако беше просто лотария и се теглеха входящите номера както Джинджер си е мислела, после няма критерии по който тези номера да се подредят, защото те не могат да се сравняват и степенуват кое е по-голямо и кое по-малко.

А дали гордостта на общината е по-добрия вариант пред реденето на опашки си е въпрос на гледна точка. Ама нека си се гордеят общинарите Laughing

# 319
  • UK
Здравейте,

а къде да разбера в какво се свеждат предимствата и за кого? Никъде в сайта на Общината не намерих такава информация Rolling Eyes

# 320
  • Варна
В заявлението ги пише.

# 321
  • UK

Само него не го погледнах ooooh! благодаря   bouquet

# 322
запис   bouquet

# 323
Голяма дискусия се заформи, доволна съм ........ Mr. Green

Капризче! Почвам да си мисля, че си права, май нарочно не искам да го проумея  Mr. Green Само не се бий по главата, моля те  Stop ( и аз не се заяждам )

Тането Във възторг съм от системата, ама образователната като цяло, всеки ден благодаря, че са я създали в наше улеснение  Crazy ( и тук се изисква чувство за хумор )

Рошличка Радвам се, че опита да ме разбереш, точно от там идва моето объркване, смешно или не. Все пак се оказа, че въпреки удрящите се и хилещи се емотикони на мой гръб  Whistling доста хора около мен се информираха за иначе прекрасната система целяща единственно да ни спести чакането на опашки където най-вероятно вместо емотикони щяхме да ползваме прави лопати и други поостарели оръдия на труда..... Mr. Green

# 324
Няма смисъл да спорите. Системата и тук е опорочена, след като Директор препоръчва да се обърнем към Общината, с идеята  да си платим за място в желаната градина. Въобще не вярвам в това "теглене", ако след платилите и тези с предимство останат места- може би... цялата ни държава е такава, какво може да се очаква!

# 325
Just Jinger, корупция в системата има, само че не през "лотарията".
Просто наблюдавай как ще се появят в групата на детето ти едни деца, които ги няма в класирането ...

# 326
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно корупцията сте абсолютно прави.При нас обявените бройки бяха 30,но в групата ни има 36 деца.

# 327
Знам, знам, имам батко на почти 9 години.....в неговата група така се появиха доста деца, никому неизвестни... Whistling

Дано имаме късмет, че не ми се мисли иначе какво ни чака.....нали уж поне за градините имало места за всички вече? Поне така твърди кмета..... Mr. Green

# 328
Той много неща твърди, но всичко е ПР. Така например твърдеше, че е оптимизирал 600 места. Предшествениците му твърдяха същото Simple Smile Базитов всяка година откриваше по 600 места  Joy.

В сайта пуснаха реалните бройки - от гръмко обявените 2328 се приспадат оздравителните групи. Така 2127 деца ще се борят за 2286 места. Но тук са и местата в селата Wink. На 31-ви ще лъсне истината. Тогава ще преброим пилците, а госпожата Христова пак ще се изпъчи и ще каже, че родителите нямат право на никакви претенции  Mr. Green

# 329
класирането на 29ти ли е?

Общи условия

Активация на акаунт