Детски градини Варна - прием 2015

• 66 239
  • 580
  •   1
Отговори
# 300
Цитираш много стар пост.
Да, при подаване на документите ти дават входящ номер, нямащ нищо общо с номера от томболата, която се тегли по регламент на 31 май (за тази година - 29 май, но това беше обявено много по-късно от датата, на която е писано цитираното от теб мнение).

Цитирам много стар пост, не, не мисля. Поста е от преди месец, сего го видях, сега го цитирам. Информацията в него така или иначе а актуална към даденият момент!
Пак искам да попитам, къде е описан този регламент? Къде мога да го прочета аз? Защото като подавах документите никой не ми каза подобно нещо. Простете недоумението ми, но преди 7 години когато записвах синът си в ОДЗ правилата изобщо не бяха такива и с риск отново да съм назад с информацията просто не мога да разбера що за правила са това. От няколко месеца чета по въпроса и ето, че на финала отново нищо не съм разбрала. Поне става ясно как връзкарите отново имат вратичка да бъдат приети.

Така, сега след като отново се върнах да прочета правилата, единственото, което би могло да ми загатне  за тази томбола е ето тази точка - Електронната система подрежда всички деца, кандидатствали за прием в новосформиращите се яслени и първи групи в ЦДГ и ОДЗ, на принципа на генериране на  случайно число като децата, ползващи предимства в съответствие с раздел  ІІІ, се приемат преди всички останали. Това ли е точката, регламентираща така наречена томбола? Доста въображение е нужно на човек за да я разбере по начина по, който вие я описахте.

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 22:27 от Just Ginger

# 301
"на принципа на генериране на случайни числа" си значи томбола
Кое загатва и кое не като направо си е казано?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B … D1%81%D0%BB%D0%B0

# 302
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ян Бибиян също имат филиал  зад читалище Маяковски.Малко е смотана отвън,но все е нещо.Далеч съм от мисълта,като изляза от входа и да вляза във градината,но поне да е достъпна със кола в кофти време.Успех ви пожелавам отново.

# 303
  • Варна
Актуална е към момента, в който е писан. Уточнението ми е, защото се чудиш как така там пише 31 май, а в сайта пише 29-ти. Ами пише, защото на 1 април все още не се знаеше, че класирането ще бъде на 29-ти май. За другото F(x) вече е казала.

# 304
"на принципа на генериране на случайни числа" си значи томбола
Кое загатва и кое не като направо си е казано?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B … D1%81%D0%BB%D0%B0

Благодаря за линкчето към wikipedia, съвсем съм наясно какво значи генератор и генерирам!

Това, което аз си мислех е, че при входиране на заявлението, системата дава на всяко дете случайно генериран номер ( този, който вече всики имаме и, който се оказа само входящ номер)! След това от всички тези номера същата тази системка тегли " печелившите". Такъв си мислех, че е принципа. Изненадах се и все още не окривам никъде информация, ясно поднесена и разбираема, че на 29,05 предстои томбола с нови слуачйно генерирани числа.

Предполагам сега е ясно какво е предизвикало объркването ми !

# 305
  • Варна
Ами най-малкото това, което получаваме при подаване на документите не е число, защото има и букви.

# 306

Благодаря за линкчето към wikipedia, съвсем съм наясно какво значи генератор и генерирам!

Това, което аз си мислех е, че при входиране на заявлението, системата дава на всяко дете случайно генериран номер ( този, който вече всики имаме и, който се оказа само входящ номер)! След това от всички тези номера същата тази системка тегли " печелившите". Такъв си мислех, че е принципа. Изненадах се и все още не окривам никъде информация, ясно поднесена и разбираема, че на 29,05 предстои томбола с нови слуачйно генерирани числа.

Надявам се това да ти помогне да се примириш с факта че случайните числа се теглят в деня на класирането.
https://gradini-varna.com/informaciya/informaciya-za-priema-v-dz

А това е от правилата :

4.3. Приемът на документите в детските градини и обединените детски заведения се осъществява от директора на детското заведение или от упълномощено от него лице със заповед. Издава се уникален регистрационен номер на подаденото заявление от електронната система.

4.7. Всеки директор на детска градина получава от електронната система генерираните случайни числа и списъците с класирането на децата на 31.05. Списъците с приетите деца се оповестяват на 31.05 в електронния регистър в сайта на Община Варна и на видно място във всяко детско заведение.

# 307

Надявам се това да ти помогне да се примириш с факта че случайните числа се теглят в деня на класирането.
https://gradini-varna.com/informaciya/informaciya-za-priema-v-dz

А това е от правилата :

4.3. Приемът на документите в детските градини и обединените детски заведения се осъществява от директора на детското заведение или от упълномощено от него лице със заповед. Издава се уникален регистрационен номер на подаденото заявление от електронната система.

4.7. Всеки директор на детска градина получава от електронната система генерираните случайни числа и списъците с класирането на децата на 31.05. Списъците с приетите деца се оповестяват на 31.05 в електронния регистър в сайта на Община Варна и на видно място във всяко детско заведение.

Не, не ми помага, изобщо. Явно и на доста други хора с, които днес споделих .....ахахахха  Mr. Green

Чела съм тези правила хиляди пъти, няма нужда да ми ги копираш тук.  Wink Когато подаваш заявлението, ти се дава уникален, случайно генериран номер ( бил той разделен от букви), през цялото време мислих, че това е единственият номер с, който ще се извърши и класирането. Радвам се, че ми разяснихте, макар и по типично заядлив начин.....аз от своя старна опитах да го обясня (не, че го разбирам) и на всички около мен, които странно защо също са живяли в заблуда  Whistling

Въпроса не е в това аз да го приема или да се примиря, въпроса е защо е нужен и втори номер? А отговора е много елементарен - няма система, която не може да се манупулира, а така с два номера по трудно се стига до истината. Това е положението!

Желая ви успех в класирането ( и на моята щерка също  Mr. Green ), макар, че нямам късмет с лотариите Simple Smile

# 308
  • Някъде там
Според мен Уникалния регистрационен номер Ви се дава за да си проверявате онлайн дали всичко Ви е наред с заявлението и също така с този номер в деня на тегленето като влезете в интернет ще разберете къде сте приети!!! Т.е. този регистрационен номер играя ролята на потребителско име  Peace

# 309
  • Варна
Именно. А случайно число няма как да бъде издадено предварително, нали не се знае броят на подалите заявление? Как ще се издава случайно число, нали ще има пропуснати числа? Въпросът е, когато са подадени всички заявления те да се подредят по поредни номера от 1 до Х, само че номерата да са разбъркани, т.е. случайни, а не следващи реда на подаването.

# 310

Не, не ми помага, изобщо. Явно и на доста други хора с, които днес споделих .....ахахахха  Mr. Green

Чела съм тези правила хиляди пъти, няма нужда да ми ги копираш тук.  Wink Когато подаваш заявлението, ти се дава уникален, случайно генериран номер ( бил той разделен от букви), през цялото време мислих, че това е единственият номер с, който ще се извърши и класирането. Радвам се, че ми разяснихте, макар и по типично заядлив начин.....аз от своя старна опитах да го обясня (не, че го разбирам) и на всички около мен, които странно защо също са живяли в заблуда  Whistling

Въпроса не е в това аз да го приема или да се примиря, въпроса е защо е нужен и втори номер? А отговора е много елементарен - няма система, която не може да се манупулира, а така с два номера по трудно се стига до истината. Това е положението!

Желая ви успех в класирането ( и на моята щерка също  Mr. Green ), макар, че нямам късмет с лотариите Simple Smile

Аз не съм се заяждала, но ти упорито твърдиш, че нещо в системата не е наред при положение, че просто ти не си разбрала как работи въпросната система. Въпрос който в тази тема (аз седнах и я прочетох от началото) се изяснява. Линкът който съм ти дала изяснява принципа на случайните числа и как се прилага при точно тази система, а двата текста от правилата изясняват сроковете в които се случват нещата.
Нужни са ти два номера, защото първия служи за идентификатор на самото заявление и няма друга функция. Няма как да се проведе тегленето на случайните числа преди да се подадат всички заявления, защото тогава може да се правят много повече манипулации поне според мен, прост пример подаваш заявлението и ти се пада малко число съответно не си доволен изтегляш си заявлението и подаваш ново с надежда за високо число и така до безкрай. Системата се манипулира от директори на градини, кметове на общини и родители и по един или друг начин винаги ще има вариант да се манипулират нещата каквато и да е системата. Лично според мен с реденето по опашки за подаване на заявления е било хиляда пъти по-лесно един директор да вкара дадено дете без никой даже да забележи, трябват му само предварително попълнени документи и толкова.

# 311
С няколко неща съм съгласна-  реденето на опашки от нощта на предният ден беше кошмар, адски нецивилизовано. Наистина твърдя и то упорито, че нищо в системата не е наред  Mr. Green Съжалявам, в това се убеждавам всеки ден, вече имам и ученик(2ри клас), там нещата са пълен хаос и наразбория, но това е друга тема... ooooh!

Ще прочета за енти път линка и точките, които подчерта и дано и аз да успея да го разбера най-сетне. Не съм казвала, че е по-логично да се проведе тегленето преди подаването на всички заявления, не си ме разбрала правилно. Мислих, че след като се подадът всички заявления и срокът за тяхното подаване приключи от тези номера системата изтегля тези, които ще се класират. Но както и да е, явно не е така.

Успех.

# 312
Това, което аз съм разбрала за системата е следното: след подаване на заявленията и обработката им, на 29.05.15г системата ще "даде" на всяко дете случайно генерирано число от 0000 до 9999. Децата се класират първо по ред на желанията в заявлението, и второ по случайното число (колкото е по-близо до 9999, толкова е по-голям шанса). Класирано дете по някое желание не е в резервите по останалите желания. Ако иска да кандидатства наново трябва да се откаже мястото и да се подаде ново заявление в обявените за това срокове за ново класиране.
Това е от опита ми с голямото ми дете, с нея година и половина правихме това упражнение, понеже е от големия набор 2008.

# 313
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момичета,излишно спорите тук.

# 314
  • Някъде там
Just Ginger Според мен просто ти не искаш да го разбереш!!!То си е напълно разбираемо за какво става въпрос!!!

ВХОДЯЩИЯТ НОМЕР ОЗНАЧАВА, ЧЕ СТЕ РЕГИСТРИРАНИ В СИСТЕМАТА И СА ВИ ПРИЕТИ ДОКУМЕНТИТЕ, Т.Е. ДЕТЕТО ВИ ЩЕ УЧАСТВА В ТОМБОЛАТА И НА 29.05 ИДВА РЕД НА ТОМБОЛАТА

КОЕ МУ Е ТОЛКОВА СЛОЖНОТО НЕ ЗНАМ  ooooh! НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт