Детски градини Варна - прием 2015

• 65 828
  • 580
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Да сега кандидатствате, тръгвате септември, октомври или като стане на 3 това го решава директора.

# 556
  • UK
Fiona,  благодаря  bouquet

# 557
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно навършването на три годинки,вие официално сте приети и родителя решава дали да тръгнете,като навършите три.Другото,което е ако евентуално ходите на ясла на 31 август ги изписват всички от набора.

# 558
Не изписват децата от яслата на 31 август а на деня след рождения ден когато навършват 3г. В градината може да тръгне и преди да навърши 3г., но това ще се разберете с директора. Моя син тръгна няколко дни след като стана на 3, но той е роден септември. Едно от приятелчетата му в групата беше тръгнало още август а навърши 3 през ноември. Дъщеря ми сега ще стане на 3 края на декември, но ще тръгне на градина пре септември. Тя и сега да тръгне на градина няма да и е проблем, защото е самостоятелна в повечето неща, говори много и е общителна. Ти ще си прецениш дали детето е готово да тръгне септември или има нужда да изчака докато стане на 3г., но документи се подават тази година април месец.

# 559
  • UK
Много ви, Благодаря, Рошличка,  Евелина  bouquet

# 560
  • Варна
Записвам се да следя. Ние ще се борим за Слънчо. Кажете ми и двамата родители ли трябва да представят служебна бележка от работодател?

# 561
РОШЛИЧКА,това,че се изписват децата след РД отпадна преди три години най-малко.Много родители възроптаха срещу тази практика защото има деца,които примерно са родени в първото полугодие и потенциално почти половин година няма кой да ги гледа при условие,че се считаше за предимство ако и двамата родители работят.Дъщеря ми ходи на ясла  и набора им го изписаха на 31 август,а тя направи 3 години на 17 юли.Ходи на ясла във Приказен свят,срещу Пикадили Чаталджа.

# 562
Не изписват децата от яслата на 31 август а на деня след рождения ден когато навършват 3г. В градината може да тръгне и преди да навърши 3г., но това ще се разберете с директора. Моя син тръгна няколко дни след като стана на 3, но той е роден септември. Едно от приятелчетата му в групата беше тръгнало още август а навърши 3 през ноември. Дъщеря ми сега ще стане на 3 края на декември, но ще тръгне на градина пре септември. Тя и сега да тръгне на градина няма да и е проблем, защото е самостоятелна в повечето неща, говори много и е общителна. Ти ще си прецениш дали детето е готово да тръгне септември или има нужда да изчака докато стане на 3г., но документи се подават тази година април месец.

Моето дете навърши 3 години януари и беше на ясла до 31 август. Или вие говорите за децата родени края на годината?

За "Слънчева дъга" знам, че се толерират повече децата на спонсорите.

# 563
Не съм се изразила правилно тъй като ставаше въпрос за детенце родено втората половина на годината. Моите и двете са родени през второто полугодие и затова не се сетих и за другия вариант. Ако детето е родено през първата половина на годоната го изписват настина на 31ви август. Ако е родено през втората половина го изписват след рождения ден.Грешката е моя извинявам се.

# 564
Не съм се изразила правилно тъй като ставаше въпрос за детенце родено втората половина на годината. Моите и двете са родени през второто полугодие и затова не се сетих и за другия вариант. Ако детето е родено през първата половина на годоната го изписват настина на 31ви август. Ако е родено през втората половина го изписват след рождения ден.Грешката е моя извинявам се.

Всъщност, за да сме съвсем точни, изписването в деня след рождения ден важи за деца, родени след 31 август, не просто през втората половина на годината. bouquet  Peace

Някой има ли информация колко деца, набор 2012, не са приети в градина? Чудя се дали изобщо може да бъде намерена някъде подобна статистика... За втори път ще се пържа на тоя огън с "томболата" без предимства и отсега мисля вариантите какво ще правим, ако не бъде приет.

# 565

Всъщност, за да сме съвсем точни, изписването в деня след рождения ден важи за деца, родени след 31 август, не просто през втората половина на годината. bouquet  Peace

Някой има ли информация колко деца, набор 2012, не са приети в градина? Чудя се дали изобщо може да бъде намерена някъде подобна статистика... За втори път ще се пържа на тоя огън с "томболата" без предимства и отсега мисля вариантите какво ще правим, ако не бъде приет.

Мисля, че няма неприети деца. Може да не са на желаното място, но са приети. Дано не греша!

# 566
И аз знам,че няма неприети,но факта,че не ти е в район не устройва особенно нас родителите.И аз бях чувала,че в Слънчева дъга се толерира спонсорство и уж трябва да е на ниво,но уви.Аз лично не бих си гърмяла патроните и бих заложила на друга градина.При нашия набор 2011 от 30 обявени места 25 бяха с предимство,ами за мен не е нормално.Трябва да има някакъв таван на предимствата ама кой ме пита.Стискам палци на всички,като си спомня аз какъв шок изживях в деня на томболата.................

# 567
Не знам каква е статистиката, но е факт че в Одесос имаше 80 кандидатствали деца повече от свободните места, мисля че в другите райони за всички имаше места. Предполагам, че в последствие неприетите са приети в други райони. Лично за мен това не е решаване на проблема, но тъй като набор 2013 са по-малко като раждаемост може би ще се намери място за повече деца.
Според мен има значение какво е предимството, защото аз сега ще ползвам за малката предимство, че брат и е в тази детска градина. Предимството със заболяванията ми е малко съмнително, защото и астмата на сина ми (която вече израстна) можеше да се приеме за предимство ако го мина на ТЕЛК, но това по никакъв начин не ме прави по-нуждаеща се от градина от другите деца. Но предполагам, че вече измислените предимства ще намалеят, защото така или иначе за децата вече има места и не си заслужава гимнастиката само за да го вкараш в по-престижна градина.

# 568
В статия четох оня ден, че тази година децата, които ще кандидатстват за детска градина са със 100 по- малко от миналата година. Но, в Одесос едва ли ще са по- малко, вероятно положението ще е същото. Тези, които се борят за престижна градина, ако тези в Одесос се смятат за такива, не им е голям проблема, но тези, които наистина живеем в района, за нас липсата на места е голям проблем.

# 569
Ох, той район Одесос  един престижен,заедно сме с ромите!!!!! Ужас!!!! Трудно достъпен с МПС, абе нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт