Италия 148

• 59 551
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Не, момент, всъщност моят случай не е аналогичен, моите деца са с двойно гражданство. Но при излизане от Италия със сигурност никой нищо не ми е искал. А щом децата ти нямат бг гражданство, вероятно и от Бг няма да ти искат нищо.
Освен това пътуваха с паспорти (италиански), не с лични карти - а в паспорта има някакви графи там ,че може да пътува само с майка си, които попълвахме, като правехме паспорта.
Сори  Peace
Айде още едно допълнение, просто с всяка глътка кафе все по-ясни идеи ми се оформят. Това, което ти трябва, е "ауточертификационе", т.е. мъжът ти да ти напише и подпише разрешение да пътуваш с детето.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 10:55 от tralala81

# 541
Ясно , може би за това ти искат. Аз нямам и намерение да вадя бг , бях питала и голямо чакане голяма галимация.. И се отказах . И още един въпрос. Има ли някакъв фаил прикачен някъде или някоя група в фб ,, кой от къде е по региони? Смисъл ако искаш да откриеш някой др. Българи в твоята зона .

# 542
Освен това пътуваха с паспорти (италиански), не с лични карти - а в паспорта има някакви графи там ,че може да пътува само с майка си, които попълвахме, като правехме паспорта.
Сори  Peace
Айде още едно допълнение, просто с всяка глътка кафе все по-ясни идеи ми се оформят. Това, което ти трябва, е "ауточертификационе", т.е. мъжът ти да ти напише и подпише разрешение да пътуваш с детето.
. Значи не ми става ясно.. Попълвали сте като вадите паспорт . Това отпада , защото сме с лична карта , но този сертификат , за който говориш е за случай с паспорт или с л.к . ?!?  А и хубаво ще го напише бащата , но къде се заверява ?  В бг нотариуси , но тук си нямам идея. И отново по логиката където писах преди това ... За какво е нужно този сертификат?  Преди промените ти беше по ясно Simple Smile

# 543
Не познавам групите във фб, но като напишеш "българи в италия" в търскачката във фб, излизат доста. Има и поне две групи само за Тоскана.

В Италия "ауточертификационе" е нещо като заверено при нотариус за нас. Има легална сила.
Разгледай интернет, има доста инфо: както излежда, няма нужда нито дори от ауточертификационе, и може да пътува в ЕС с един или двамата родители, с лична карта, дори родителите да не са вписани в нея. По-ларж от това ,здраве: http://img.poliziadistato.it/docs/scheda-passaporto-minori.pdf

# 544
Да мерси . В такъв случай няма да правя никакъв сертификат, а иначе в л.к сме вписани като родители. А колкото за фб се интересувам за лигурия . Първата група  съм там ама не ми върши работа . :/

# 545
Здравей,  не ти трябва нищо друго,  освен личната карта при напускане на Италия,  и предполагам,  и на влизане.  Аз сама с децата само съм излизала,  на връщане сме били заедно,  но не вярвам  да е по-различно.  Виж,  от България,  при напускането,  не знам какво може да ти поискат.
Тралала,  ако родителите не са вписани,  задължително се изисква стато  ди  фамилия,  иначе не те пускат.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 12:12 от dessita

# 546
Щом излизш от БГ с детето ти и сте с чужди паспорти не с бг ,никой няма да те пита за нищо.Ако детето беше с бг паспорт е друго
За излизане от Италия нямам представа

# 547
  • Италия
Аз миналата година пътувах сама с дъщеря ми до Бг. И на паспорта и', и на личната и' карта сме вписани двамата родители. Тя има само ит. Гражданство. Никой нищо друго не ми е искал и не ми е създавал проблеми.

# 548
Добър ден дами.Значи аз и дъщеря ми, до навършването и на 5 години пътувахме по 2 пъти в годината до България само с паспорти.На излизане от Италия не са ми искали нищо,но на връщане на русенското КПП/летяхме от Букурещ/ ми изискваха нейният акт за раждане.След навършване на 5 години и извадихме лична карта и с наличната такава може да пътува без проблем ,т.като при издаването се подписват и двамата родители.Така ми обясни чиновникът от общината  и не сме имали проблеми.Веднъж само на летището на Милано младежът на чекина нещо се шашна къде съм отивала сама с дете ,къде е бащата и т.н.,но колежката му отдясно му разясни закона,а именно това което ви казах по нагоре за подписа на двамата родители.

# 549
Dessita Писала си не се изисква НИЩО друго освен лична карта и същевременно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО стат ди фамилия ... Мерси за отг отново  разбрах разбрах Simple Smile за вписването

# 550
  • Италия
Овчева, пак се беше позагубила из мъглата на Салерно... липсваш определено  Hug
Само моят телефон ли ми дава лъжовни прогнози за времето или от следващата седмица ще усетим лятото вече?   newsm78

# 551
веднъж сме 'изнасяли' племенниците ми с баба им от Италия и беше инфарктно- първо се оказа, че искат това нещо, с което брат ми ги е изпратил да бъде на италиански. От България пък твърдяха, че то трябва само при влизане и излизане от България. Специално се срещнахме с началника на международно летище Форли tooth, който каза, че не може да пусне децата без да е наясно какво пише в документа. Аз лично бях напълно съгласна с него, но в крайна сметка документът беше само на български ( беше пълномощно, че децата са на отговорност на баба им). Освен това с мъжа ми помъкнахме и Бобо и Кико, които да гледат жално за по-убедително. Накрая с триста зора ( добре че се сетих да отидем да питаме на летището няколко часа по-рано, иначе нямаше да ги пуснат) ме накараха да направя превод на документа и да се подпиша и така ги пуснаха.

Така де, не знам дали е по темата, но намерих сгоден случай да го разкажа, защото аз лично предпочитам вече отвред да съм застрахована- не се знае насреща кой стои и колко знае.

# 552
Dessita Писала си не се изисква НИЩО друго освен лична карта и същевременно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО стат ди фамилия ... Мерси за отг отново  разбрах разбрах Simple Smile за вписването
Расяснявам - ако на личната карта пише имената и на двамата родители, не ти трябва нищо друго. Ако случайно от общината не ви ги впишат, се изисква и да представиш Стато ди фамилия, където се вижда, че сте от едно семейство.

# 553
Сега, да се включа и аз с две приказки, че напоследък не мога. От понеделник съм сама с децата - мъж ми е на един курс, организиран от Протеционе чивиле за гмуркачи. Свекитата са заедно със зълва ми в Марс Алам. Аз фърча като финикиец да водя децата на училище, да ги взимам /в различно време/, да работя, да ги водя на палестра, и за капак на всичко ми е развалена пералнята от повече от две седмици, та ходя и до свеки /остави ми ключове/, да си пера дрехите, докато не ми оправят моята  #Cussing out #Cussing out #Cussing out!!!
 Всички се връщат в неделя. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 554
  • UK
Кураж до края на седмицата, Деси, и предлагам следващата седмица да си я пишеш почивна за теб. И ти си човек!

Общи условия

Активация на акаунт