Италия 148

• 59 539
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Аз опитах с гръцко мляко, но нищо не стана.

Тази седмица съм подквасила с випитено- био интеро, стана хубаво мляко, но не много кисело, но пък не се точи като сметана, който дефект според мен идва по принцип от Т. на подквасване. Всъщност искам да разбера ако някой е имал този проблем на какво го отдава, защото не е от млякото. Другото, което съм забелязала е, че то става кисело и в последствие, докато стои в хладилника на 2рия ден е по-кисело от 1вия, например.

Аз от БГ ще си купя или някой ще ми донесе готова закваска в саше- и ще захвана правилната култура:-)

# 571
  • MI
10 c's, и според мен е от темперaтурaтa. И нa мен ми стaнa по-рядко в нaчaлото, после купих термометър,обикновен стaен, който се вaди от кутийкaтa и мери до 50 грaдусa. Много по-добре стaвa кaто е точно нa 45 грaдусa кaто слaгaм зaквaскaтa. Киселинaтa зaвиси от млякото,с всякa рaзличнa зaквaскa беше рaзличен резултaтa. A прясното мляко интеро ли е? Бях челa че с обезмaслено стaвa по-рядко. И от мaсленосттa нa зaквaскaтa мaй зaвиси. Нa мен с Тотaл пълномaсленото ми се получи много по-добре отколкото с Делтa обезмaслено. A може и от мaркaтa дa е,не знaм  newsm78

# 572
И аз искам да си направя кисело мляко. Вие с обикновенно прясно мляко ли го правите? Аз мислех, че не става защото е пастьоризирано  newsm78

# 573
  • MI
Да, с обикновено пълномаслено -дори не 'марково', а това на ПАМ. Laughing Доколкото четох разликата  е само че не трябва да го вариш така, както ако беше сурово, а само да го стоплиш до 45 градуса.... По-ленсо ми е с йогуртиерата въпреки първоначалните ми оплаквания, че не е хай тек. Не ми се налага да слагам/пера одеала и да контролирам станало ли е - слагам и след 8 часа изключвам...

# 574
Всяко прясно мляко преди да се подкваси се пастьоризира и всяко прясно мляко може да се подкваси.
По принцип може  и  мляко с дълга трайност UHT, но е най-добре да се подкваси нормално прясно мляко- такова от хладилника в супера или от млекомат най-добре. Може да се подкваси и мляко с ниска масленост,аз досега рядко съм подквасвала интеро ( може би 2-3х)

Разликата между киселото и прясното мляко е в това, че в киселото мляко белтъчната молекула е разградена/смляна частично от бактериите. Затова е и много по-полезно, усвоява се по-пълноценно. Аз в последната седмица закусвам по 2-3 сл. от моето мляко, ягоди и малко стевия. Е не е истина колко добре се чувствам Simple Smile

Аз си купих термометър за храна, който се скапа в момента на потапянето в млякото и застина на някаква температура странна,  затова заквасвам по бабешки начин- изчаквам да изстине до степен едва едва да го понасям. Лятото мога да го оставя и в микровълновата на затворено, иначе го завивам в одеало.
Имам и термометъра на Икеа с дисплейчето, но там пък не се сещам как се пускаше и кога мери трябва да погледна за инструкциите онлайн..

М/у другото моята драма с това каква скара да сложа на балкона приключи тази седмица- купихме от Еуроспин един уред , който е за пица, но пише, че всичко може да прави. И наситина пробвахме го и на пица да затопли и пържола да изпече- супер. Вдига до 240 градуса, затопля светкавично чинията. Единствено, че трябва да внимавам, че за 15 евро не знам какво качество има и да го прибирам може би вечер...

# 575
Извинявайте,козметичните услуги скъпи ли са в Италия...т.е кола маската на крака,интим....и т.н как варират цените?

# 576
Мерси много за обясненията. Ще пробвам другата седмица да заквася един буркан да видя дали ще стане. Аз попринцип не обичам чак толкова кисело мляко в чист вид, но айрян и таратор лятото да. Освен това трябва по-често да давам и на кучето, така че ако му схвана цаката ще почна да правя редовно.

# 577
  • MI
Якамоз, защо даваш на кучето?  newsm78 Аз имах един котарак като го хванеше запек си искаше сам, разпознаваше звука от отваряне на кофичката... Иначе потвърждавам, че млякото е от това с кратката годност, не от тези с кутиите дето месеци могат да стоят.

10 c's, и аз закусвам открай време кисело мляко (поради същите причини като котарака), само дето като ламята Спаска добавям бисквити и евентуално спремута  Embarassed

printscrn, скъпи са поне в Милано тези услуги, около 40 би трябвало да ти излезе. Китайците сигурно по-малко вземат, но аз не бих отишла при тях, хигиената ми е много важна, по-добре сама да се справям... Затова като ходя в БГ записвам задължително час и иначе с епилатора...

# 578
Почистване на лице от 40 евро нагоре, депилацията крака и ингуине е към 30 евро
вежди- 5 евро:-) Естествено зависи от мястото, салона и тн.

# 579
Nelig, вчера ти бях написала и отговор и всичко, ама не съм го публикувала. Голям заплес! Кисело мляко давам заради калций, а и е от малкото млечни продукти, които стават за кучета.
Да ви кажа, и аз се опитах да заквася мляко, но нещо не ми се получи, сега съм взела едно био кисело мляко та утре ще пробвам, понеже тая вечер съм гроги.

# 580
В темата за козметични услуги да ви препоръчам на д-р Шол новия продукт, който е като малък шмиргел - забравих му името една въртяща се пила с диамантени кристали който вече имам и ефекта в/у моите копита е много голям и видим:)

Също така да попитам- къде сте? Simple Smile

# 581
  • IT
В темата за козметични услуги да ви препоръчам на д-р Шол новия продукт, който е като малък шмиргел - забравих му името една въртяща се пила с диамантени кристали който вече имам и ефекта в/у моите копита е много голям и видим:)
Това, което е велвет смуут/или софт/  автоматична пила с диаманти? За протокола колко пари е в Италия? Тук е около 90 лв.

# 582
Да, това точно. Аз го купих днес за 37 евро.
наистина има от един път голям ефект, направо живота ми се промени. Simple Smile: дано да е качествено но мисля да си купя по-натам и 1-2 резервни глави ( по 15е). Всъщност майка ми ме нави, след като ми разказа за нейната диамантена пиличка от 60тте, която още ползвала.
Така че това обещава поне на пръв поглед да е нещо трайно и ефективно, дано да е така.

# 583
  • MI
10 c's,дaй повече инфо зa уредa зa пицa  Praynig Пробвa ли го?

A товa сaмо зa пети ли? Не е ши много скъпо?  newsm78

# 584
Пети, и разни твърди части по ходилото да-  педикюр.
Дали е скъпо- не знам, аз го взех с идеята, че ще ми служи поне няколко години- тоест не е скъпо.
Определено пести време, защото с нормална пила ми отнема много повече + според мен това е по-добро от пила, по-равномерно става всичко. Ако се развали след 1 седмица ще е скъп,да. Преди няколко месеца, когато ги пуснаха цената беше 46 мисля евро и реших да изчакам умишлено- сега пада цената им, в амазон са и по-евтини.

Общи условия

Активация на акаунт