Италия 148

• 59 517
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
То няма много връзка с женитбата. Отпуска няма от домакинската работа за съжаление май май. Едно свършиш, друго изкочи. Ето сега съм решила, че трябва да пера килимите.  Rolling Eyes

# 601
  • MI
Алекса, аз като прочетох зелении и си представих аспержи, чиме ди рапа и т.н., не такива екзотики. Затова се изненадах така  Laughing

Якамоз, чак и килимите ли  Shocked

# 602
  • IT
Отпуска няма от домакинската работа за съжаление май май. Едно свършиш, друго изкочи.
Веднъж като бях чистила в къщи дограмите, на един приятел жена му ме пита дали не съм филипинка, че да чистя аз в къщи  Mr. Green Не съм и на този етап продължавам аз да си чистя.  Grinning
Утре ще ми е първият опит с каноли, имам вече формичките, но ще видим дали ще ми се получат. В една пастичерия в Рим съм абонат направо, в София направиха една пастичерия, но на каноли не съм попадала още там.
И да се похваля- намерихме училище на детето мисля, че са кармелитки сестрите. Ще излиза на месец колкото в София частнотата градина/предучилищна -120 евро до обед или 300 за цял ден.

# 603
Здравейте,
извинявам се предварително,че нахълтвам в Вашата тема като слон в стъкларски магазин,но Ви моля за съдействие.
Следващата седмица сме в Рим за 6 дни и ме интересува откъде,как и за какви пари мога да си купя предплатена сим карта само за нет?
Писах и в темата за Рим,но не ме отразиха(може би не са запознати).
Ако някой има инфо и има желание да помогне нека да драсне.
Благодаря предварително!

# 604
Аз си мислех, че тези зелении виреят навсякъде поне по средиземноморието Simple Smile

Ето агрети, не знам дали е кресон. Всъщност тученицата се яде, но аз се обърках с valeriana в Италия.
Това е valeriana
https://whatcanieattoday.files.wordpress.com/2012/04/valeriana.jpg

а агрети е това:
http://3.bp.blogspot.com/-nuw_I9QXZqc/VUYhAs2j75I/AAAAAAAABfs/lP … 600/DSC_2624f.jpg
фенел е финокио, май да. Резене.
А днес видях и много красив зеленчук puntarelle   Laughing

Маркрит благодаря за рецептата   bouquet

# 605
Не може да се купи сим карта само за 6 дни, защото трябва да се издаде кодиче фискале, което ти го искат за покупката. Поне аз като съм си купувала сим карти винаги са  ми го искали.

# 606
Здравейте,
извинявам се предварително,че нахълтвам в Вашата тема като слон в стъкларски магазин,но Ви моля за съдействие.
Следващата седмица сме в Рим за 6 дни и ме интересува откъде,как и за какви пари мога да си купя предплатена сим карта само за нет?
Писах и в темата за Рим,но не ме отразиха(може би не са запознати).
Ако някой има инфо и има желание да помогне нека да драсне.
Благодаря предварително!

Мисля, че не можеш да си купиш такава карта.
Трябва да си идентифициран с тукашни документи. Не може неидентифицирано лице да използва интернет ( затова за достъп в повечето wi-fi мрежи се изисква и регистрация).

Наскоро обаче настъпиха някакви промени, защото отпуснаха режима за заведения и най-после в тях може да ползваш wi-fi без регистрация ( ако ги има, а такива места почти няма). Италия е много изостанала в това отношение- не можеш просто да влезеш някъде и да си купиш телефонна/интернет карта и да я използваш за време на престоя си. ( за разлика от Тайланд например, където още на летището ти връчват безплатна такава с номер и 2 например безплатни минути в нея). Така че аз не бих се разправяла и губила време, но като цяло можеш да влезеш например в магазин на Wind, Tre, ... и да попиташ, ако попаднеш на човек, който поназнайва английски. Просто приеми, че ще влезеш в черна-интернет дупка, когато дойдеш:))

Аз от своя страна да попитам- възможно ли е да си купя такава карта в България и от кой доставчик ( лятото например мога ли да си купя една такава сим карта само за интернет?)

# 607
В бг искат също лична карта при купуване на сим. Не съм сигурна даже дали чужденец може да купи без да има егн. Това се въведе, за да не може да се ползват сим карти за еднократна употреба за заплахи и терористични цели. Мисля че в целия ЕС е така. Ние имаме на виваком и не е лош интернета, има обхват в нашето забутано село, но си е пак с месечен абонамент. Не знам в рим как е сега, но в милано на много места има безплатен интернет(център,паркове, гари), трябва само да се регистира номера. Примерно и във верона имаше, така че не може в рим да няма. Освен това в хотела където ще сте също най-вероятно има. Може да видиш също и условията на роуминга какви са ти, напоследък доста паднаха цените.

# 608
  • IT
Цитат
Аз от своя страна да попитам- възможно ли е да си купя такава карта в България и от кой доставчик ( лятото например мога ли да си купя една такава сим карта само за интернет?)
Да, има такива Виваком предлагат , Макстелеком също.Трябва да им влезнеш в сайтовете и да погледнеш цените.

# 609
Здравейте,
Виж тези неща дали няма да ти свършат работа: http://www.tre.it/tariffe/piani-internet-ricaricabili.

# 610
  • MI
Може и без кодиче фискaле, имaт нaпр. Водaфон специaлно зa туристи,онзи ден търсех други оферти и попaднaх случaйно... Иди в. Техен мaгaзин кaто стигнеш.

И зa Бг може, дaже сa ми дaвaли сaмо зa дaнни сим нa мтел.

Сухa мaщеркa, поне тук сме нa aспержи,грaх,фaве и т.н, преди чиме ди рaпa, финокио,aртишок и тем подобни. Не съм виждaлa нa пaзaрa тези нещa Simple Smile

# 611

Ето тук - http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Italy видях,че всичките оператори имат такива карти - за 30 дни примерно от 5 до 10 евра за 2-3 гб.,което ме устройва,но незнам дали мога като чужденец да се възползвам? В хотела,то си е къща за гости де  Grinning, има нет ама така сме се разглезили,че ми се щеше ако може и по време на разходките да ползваме.
Поздрави!

# 612
дали мога като чужденец да се възползвам?
Ами например на горния линк, който ти дадох, като цъкнеш на бутона с количката "Attiva", излизат полета за попълване, в които има "име, фамилия...", но липсва "кодиче фискале", което е за хората с италианско жителство. Изглежда, че няма пречка, ако си чужденец, не знам...
Отстрани пише:
Per completare l'ordine ti serviranno:
    Documento di riconoscimento
    Indirizzo di spedizione
(За да довършиш поръчката, ще са ти нужни: документ за самоличност и адрес за изпращане на картата.)
Други посочени начини за достъп до услугата са телефон и на място в магазина.
Казвам ти само какво виждам в интернет, но не съм запозната изоснови с процедурата.
Освен SIM-карта за самия телефон, поинтересувай се и за wi-fi портативните предавателчета. Те също са със SIM, но на едно устройство могат да се вържат 5 или дори 10 други и така си решавате проблема всички хора, които сте заедно.

# 613
Живи и здрави ще проверявам на място в някой от магазините им.Иначе аз таблета си го ползвам за тетъринг,то става и с смартфон де, и се накачулваме на него всички.
Спирам до тук,за да не измествам темата Ви в посока wi-fi, карти и оператори.

# 614
  • MI
Живи и здрави ще проверявам на място в някой от магазините им.Иначе аз таблета си го ползвам за тетъринг,то става и с смартфон де, и се накачулваме на него всички.
Спирам до тук,за да не измествам темата Ви в посока wi-fi, карти и оператори.

Виж тези оферти, за туристи са. Ако ти трябва само за интернет ТИМ е най-изгоден - 5G за 20 евро. Друг е въпросът защо ще правите геройства в мирно време, след като операторите в БГ предлагат вече за около 6 лв на ден неограничени разговори и интернет, трябва да стоите цял месец за да е по-изгодно предложението на ТИМ (виж и линка към мтел долу).

http://www.tim.it/estero/dall-italia/tim-welcome-internet
http://www.wind.it/it/privati/estero/#tab_1
http://www.vodafone.it/portal/Privati/Tariffe-e-Prodotti/Tariffe … /Vodafone-Holiday

http://www.mtel.bg/rouming-tarifen-plan-eu-roaming-unlimited

Общи условия

Активация на акаунт