Италия 148

• 59 512
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Аз нищо не съм легализирала досега, реших, че ще го направя, ако си намеря работа, или евентуално ми поискат. Досега не съм си намерила работа, но и никой не ми ги е искал.  Laughing
Ох, оказа се, че имам някакъв проблем с хормоните  Cry и сега пия синтетични хормони.  Cry Cry

# 631
Хайде който не е прочел Калуня-Каля да я прочита и да организираме едно литературно обсъждане Simple Smile

Аз снощи я довърших, ама още няма да ви казвам какво си мисля  Laughing

# 632
Темата е замряла

# 633
  • In transit
Аз нищо не съм легализирала досега, реших, че ще го направя, ако си намеря работа, или евентуално ми поискат. Досега не съм си намерила работа, но и никой не ми ги е искал.  Laughing
Ох, оказа се, че имам някакъв проблем с хормоните  Cry и сега пия синтетични хормони.  Cry Cry

Благодаря!   bouquet

# 634
Хайде който не е прочел Калуня-Каля да я прочита и да организираме едно литературно обсъждане Simple Smile

Аз снощи я довърших, ама още няма да ви казвам какво си мисля  Laughing

кажи Simple Smile

# 635
И аз искам да знам тралала какво мисли!  Mr. Green

# 636
Не съм я чела, ама ми е интересно да ви чета като си обсъждате  Laughing.
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out  Развали ми се хладилника! #Cussing out #Cussing out #Cussing out Техниците казаха, че не могат да дойдат преди събота. Направо съм бясна! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 637
Аз стигнах до 45 стр. и се чудя дали да продължа.Епитетно ми е много натоварена.
Yakamoz  не пренебрегвай хормоните.От такова пренебрегване останах без щитовидна жлеза,че и паратироидите ми заминаха.Резултат-цял живот на еутирох,калции и рокатрол.
Препоръчайте някоя книга.Без фантастика и любовни от сорта на убиймъ убичъмтъ.
Деси по закона на Мърфи така става-през лятото ти се разваля хладилника и климатика,през зимата парното

# 638
О изобщо не съм пренебрегнала, за голям късмет се оказа, че личния лекар е ендокринолог и сега си пия еутирокс, после пак изследвания и така.

На мен "Калуня-каля" не ми хареса толкова в началото, може би някъде след 100-тната страница ме грабна. Интересна ми беше при всички положения и според мен си заслужава прочитането, не искам да издавам нещо важно за хората, които не са я чели, но това, което най-много ми хареса е по-различния поглед за събитията около априлското възстание, нещо повече от турците са зли, българите са добри. Това е огромен труд, изучаване на езика, манталитета на турците отнесен към 19 век. От описанията понякога ту ти се дояжда туко-що направен хляб, ту ти замирисва на окосена трева.

# 639
Овчева, то и аз си мислех - докъм 80та страница някъде, доколкото се сещам, - че май-май не е за мен тая книга. После изведнъж ме грабна. После пак ме "олаби"  Mr. Green. Това накратко, искрено и лично.
Едно мога да кажа със сигурност - добра книга е, не мога да преценя дали е чак шедьовър, но е добра. Но определено ние не се срещнахме с нея в правилния момент, просто нещо темите не са ми в актуалния списък от тревоги. А и е тежка, аз още не мога да понасям/издържам тежки четива.

В началото почва малко като уестърн - добрият каубой, който язди през света и се радва на прерията, жените и синьото небе. После изведнъж те лупва изневиделица Баташкото клане (поне за мен беше изневиделица, не знаех за какво се разказва в книгата), и оттам-нататък всъщност става интересното в книгата, всичките тези нюанси в преливането между добро и зло, невъзможността да определиш кое какво е, невъзможността да предвидиш действията си и още по-малко резултатите от тях. Но точно тези теми същевременно са и това, тежкото, което не ми е по сърце сега. Аз съм една жена на 33 Simple Smile, деца, битовизми, мъж... някак нямам сили и нтерес да спасявам света, само семейното ни щастие.

# 640
Якамоз, аз не мисля, че авторът е изследвал кой знае колко език или исторически факти. Той авторът е роден 24-та година, живее в Благоевград цял живот - за това поколение, и то хора от село или евентуално малък град, тези неща бяха част от личния опит. Баба ми така говореше, баща ми така говори, като си отиде на село. Помаците пък са им там, на място, и манталитет няма какво толкова да изследва. Но всичко това той е успял много монолитно да го предаде, в една здрава цялостна картина, без пролуки.
И гледната точка е хубава, необичайна.

Но аз например много се чудя защо никой (или поне аз не съм забелязала) не сравнява "Калуня-каля" с "Време разделно".

# 641
Аз специално четох за автора, че е учил турски преди да почне да пише тази книга, но не е основното това де. Моето усещане за книгата е извън разказаната история, не че тя е маловажна, но специално за мен остава на по-заден план. Аз нямам против тежките теми в книгите  Mr. Green

# 642
  • IT
Препоръчайте някоя книга.Без фантастика и любовни от сорта на убиймъ убичъмтъ.
Напоследък не съм чела по-сериозни книги, а такива, които аз наричам "за метро". Една, която ми хареса е на Керстин Гир "Неморално предложение".
 "Калуня-каля"  стигнала съм до 15 страница и до там си и стоя.
На мен в България нещо ми объркаха лечението на жлезата и когато мъжа ми имаше контролен преглед в Чизанелло отидох и аз и доктора се хвана за главата. В момента съм само на диета и витамини до септември.

# 643
О Алех и аз в Чизанело от 2004.При кой доктор е съпругът ти?.Не че има значение,доколкото знам ,там всички са добри.Най голяма симпатяга е Молинаро и Агате.Обаче откакто почина Финкера нещата доста се промениха.
Значи продължавам довечера с Калуня
Отивам да си довърша десерта;кокосови топки от останали бисквити Wink Wink
Приятна вечер на всички
Навъртам се наоколо ....както казваше една потребителка

# 644
  • IT
Която ме прегледа мен мисля че точно беше Елеонора Молинаро, а той при някакъв професор ходи, не знам как се казва обаче. Те там му правиха и операцията преди 7 години.
Те тази болница ни бяха клиенти и аз все се чудех защо като ги карам да проверяват нещо те казват че са заети, особено преди обед. Като отидох там и разбрах. Както казваше баба ми-"То голяма работа." Simple Smile
Аз пък правих нещо като чийзкейк с пресни ягоди, но с маскарпоне и рикота.

Общи условия

Активация на акаунт