Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Застраховка на жилище

 • 33 330
 • 161
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 268
Да SDI е посредник,а зстрахователя ми е Булстрад.Мои приятели имаха щета и са доволни от сроковете и обещетението.Казаха,че за 10дни са си получили парите.Имате ли и вие мнение за тях?

# 31
 • Мнения: 455
Аз също работя в застрахователна компания, но съм по майчинство и компанията ни взеха, че я продадоха, та за пръв път си позволявам да пиша във форума на тема застраховки - считам, че за пръв път нямам конфликт на интереси.

Първо към Тортела. Как така този, който е извършил огледа не е представил документите при тях?! Той не е ли техен служител? Не ти ли дадоха протокол от огледа? Срокът за изплащане на застрахователното обезщетение ти е 15 дни, това е по закон, няма значение какво им пише в общите условия. Според мен пусни един имейл в ДЗИ и разкажи хронологично как са се случили нещата, с любезен тон и си го съхрани на изпратени.

За брокерите. Аз бих се обърнала към брокер само, ако ми е познат, иначе бих отишла директно при застрахователя. Цените при брокерите не са по-високи, но те имат един движещ мотив-размера на комисиона си и да не казвам, че във всички случаи, но в голяма част от случаите, ще насочат клиента в компания, в която комисионът им е най-висок.

# 32
 • Мнения: 7 080
Имах, в Алианц, на предното жилище (около 300 кв.), пълна застраховка, на движимо и недвижимо, земетресения, кражби и т.н.,  годишно плащах около 1000 лева. Понеже е последен етаж, протече покрива. Дойдоха, огледаха,  и покриха единствено мазилката, т.е. около 350 лева. После ние си направихме за наша сметка "глобален" ремонт на покрива, за 10 000 (нямах нерви и време да чакаме входът да се събере, вземе решение и събере пари за такъв ремонт), изцяло спряха течовете, а аз спрях да застраховам жилища.

Абсолютно !!!
Аз бях също в Алианц  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Три години като поп си плащах по 978лв. на година застрахован апартамент 62кв. срещу всичко което се сетите движимо/недвижимо имущество!

Средата на 3 тата година след един нечуван потоп в София, проваля покрива ние сме последен етаж над нас са тавани.
В нас кухнята подгизна с около 3см. вода на пода Гръбчетата на шкафовете се надуха ..по  стените в хола от водата която се стича останаха  вади , в стаите и другата част на апартамента  бани коридор нямахме поражения.
Дойдоха от Алианц направиха оглед заснеха снимки цифрови направиха и ...... до ден днешен среден пръст , се спукахме от жалби и оплаквания нито ЛЕВЧЕ .. не ни изплатиха (за тези почти 3000 лева които платихме на Алианц ще се пукна просто) ремонта после ни беше почти толкова ... Извода, ми Нямам доверие вече това само в беззаконова държава като нашата може да се случи !
Знам и искам да си застраховам жилището.. ама къде, при кого, що... а при не дай боже събитие.. какво се случва същото като в тия мизерници..

# 33
 • Мнения: 455
Пинко, защо така?! Писмо с отказ поне нямате ли? Застрахователят е длъжен и това да ви изпрати.
Sharky*, в жилищен блок ли живеете, ако е така, покривът се счита за обща част и в този случай не влиза в застрахователното покритие на полицата за апартамента. От друга страна, ако покривът ви е бил физически остарял, не е правен ремонт от да речем 20 години-няма застраховател, който да ви плати ремонта му. В общите условия на всяка компания е записано, че застрахованият е задължен да се грижи като добросъвестен стопанин за своето имущество.

Аз искам да ви успокоя, че съм виждала много доволни клиенти, от различни компании и имам вяра в застрахователите!

# 34
 • Варна
 • Мнения: 7 044
Дойдоха от Алианц направиха оглед заснеха снимки цифрови направиха и ...... до ден днешен среден пръст , се спукахме от жалби и оплаквания нито ЛЕВЧЕ .. не ни изплатиха

Каква причина посочиха за отказ?

# 35
 • София
 • Мнения: 14 699
Това стана в предния ми апартамент, сега там сме с наематели, но когато беше теча, още си живеехме там. Към момента на теча сградата беше на 5-6 години, при това с битумна изолация два пъти слагана (пак само от нас). След това вече сложихме 10 см каменна вата, пак воалит и вече 6 години сме ОК. Знам, че е обща част, само се опитай да накараш компенсираната с 3 апартамента баба Яга да даде пари за каквото и да е, което е обща част.

Приключих с имотните застраховки, най-много да застраховам срещу земетресение, и то само, ако ми предложат добри условия.

# 36
 • Мнения: 7 080
О никаква причина все още оформят документи, становище няма  #Cussing out
Консултирахме се с адвокат, но към тогавашния момент нямахме и пари  ,за да го наемем и заведем дело , което както каза той, не ни мърдат 10 години да се влачим и да се размотават с тази мощна компания по съдилищата!
След 2 години разправии с тях , просто се отказахме да се разправяме !
Мога роман в 9 тома да издам, само като пиша сега и пак кипвам.
Пихме една студена вода да ни е обица не ухото. Живота е един отказах се да посветя моя на Алианц и войната с него , да сме живи и здрави пари ще изкараме ремонта си направихме, но разклатеното семейство с обвиненията кой избра тая лай...а ...застрахователна компания ни костваше маса нерви.

Господ както казва баба ми гледа и ще ги накаже Алианц ..все някой ден и те ще си го получат дано !

# 37
 • Варна
 • Мнения: 7 044
Знам, че е обща част, само се опитай да накараш компенсираната с 3 апартамента баба Яга да даде пари за каквото и да е, което е обща част.

Това е така, ама аз пак не разбирам защо се сърдиш на застрахователя, че не ти е изплатил щета за нещо, което не влиза в рамките на застрахованата площ? Покрива не е част от апартамента и няма как да ти платят за ремонта му. Права си да се сърдиш на баба Яга, ама да си ядосан на застрахователя...  newsm78

# 38
 • Варна
 • Мнения: 7 044
Три години като поп си плащах по 978лв. на година застрахован апартамент 62кв. срещу всичко което се сетите движимо/недвижимо имущество!

Това също не ми се вижда въобще възможно. За 62кв. апартамент, каквито и покрития да включиш, няма как да се получи такава цена... Нашия е 65 кв. и плащам 72 лв. на година, без включени злоумишлени действия и кражба чрез взлом. Ако ги включа, ще стане около 150 лв. на година.

# 39
 • Мнения: 45 272
И мен цената ме шокира! Shocked

# 40
 • Варна
 • Мнения: 7 044
И мен цената ме шокира! Shocked

Защото е невъзможно да е такава... Май има изпусната запетайка...  Wink

# 41
 • Мнения: 455
Как не са ви изпратили отказ? Тези неща се следят от КФН, глобите за застрахователите са солени, ако в срок не върнат отговор на клиента. Преди повече от десет години мога да приема, че са се случвали такива неща, но в момента регулаторът е строг и компаниите не могат да си позволяват такива своеволия.

# 42
 • София
 • Мнения: 25 129
И мен цената ме шокира! Shocked

Защото е невъзможно да е такава... Май има изпусната запетайка...  Wink
Запознайте се по-подробно и тогава коментирайте.

# 43
 • Варна
 • Мнения: 7 044
И мен цената ме шокира! Shocked

Защото е невъзможно да е такава... Май има изпусната запетайка...  Wink
Запознайте се по-подробно и тогава коментирайте.

Бих казала, че съм запозната не подробно, а до най-малките детайли и това е невъзможно.
За мен този спор е несериозен и приключен.

# 44
 • София
 • Мнения: 25 129
Застрахователните суми на кв. метър знаеш ли до колко вървят?
Понеже ти приключи, но аз не, и е видно, че не са ти ясни най-малките детайли, само клауза "Земетресение" може да е с премия 300 лв+
Хайде добави - пожар, природни бедствия, късо съединение, застраховка на движимото и-во, отговорност към трети лица, загуба на доход от наем, разходи за настаняване....

Не говорим за лимитира имущества, а за свободно избираеми.

Общи условия

Активация на акаунт