Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Вестерос
Reign не е много исторически достоверен , но не е и фентъзи с дракони, бродници и измислен свят  Sunglasses Но пък е екранизация по романи  Peace

# 331
Момичето иска филми за крале и кралици. Reign откъм историята куца яко.
smile3521

Reign, го започвах отдавна, но честно казано ми малко повърхностен и го зарязах по някое време.  Peace

Игра на тронове, макар и фентъзи, ми харесва доста и си го гледам. Стигнала съм до четвърти сезон. От Борджиите съм гледала 2-3 серии, но не знам защо не ми хареса. Тюдорите си ги дръпвам в най - скоро време и ще споделя впечатления. Само да кажа, че съм гледала и Рим и ми харесва доста.  Peace

Miss_Bingley, по повод препоръката ти за книги, като пуснах в гугъл да търся "Императрица Сиси - мечта за любов", вижте на какво попаднах:

http://www.emasbooks.com/catalog.php?action=showbooks&subcat_id=40

И това ако не е поредица за крале и кралици  Simple Smile  Party След Тес, преминавам на Сиси и след това подред всички останали.  Crazy

Игрални филми за кралския двор съм гледала и препоръчвам "Младата Виктория", "Елизабет" и двете части и "Другата Болейн", макар и по роман на Филипа Грегъри на мен доста ми хареса.  Peace

Благодаря на всички за препоръките!  bouquet

# 332
Цитат
Miss_Bingley, по повод препоръката ти за книги, като пуснах в гугъл да търся "Императрица Сиси - мечта за любов", вижте на какво попаднах:

Златна си. Тези книги ги знам всиките. И ги подкарвам поред. Mr. Green
и на мен REIGN не ми хареса.

# 333
  • Вестерос
За филмите- Мария Антоанета с Кристен Дънст

# 334
Miss_Bingley, ами не знам дали ще се сетя за всички Grinning, но мога да ти изброя някои. За съжаление в днешно време няма сериали, които да показват чисто историята-има фентъзи елементи, художествена измислица и т.н. Но сериали, които биха били в категория исторически, са примерно  Спартак (и сериала, и този от две части с Горан Вишнич), Рим, Peaky Blinders, Престъпна империя (свързана със Сухия режим в САЩ), Викинги, Downton Abbey, Бялата кралица, Камелот... сещам се за Елиза и Дъщерята на Елиза-също хубави сериали. Мога да препоръчам Непорочната кралица (с Том Харди). Outlander също е исторически, но трябва да се внимава-има ограничение за годините, има прекалено много насилствени сцени, особено към края на сезона. Иначе, който харесва келтите, ще му допадне-има хубави пейзажи и добър саундтрак.

# 335
  • Пловдив
Някакъв сериал за викингите ми казаха, че имало, някой да го е гледал?

# 336
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Peaky Blinders не бих препоръчала на Мис Бингли точно Peace.

Вещичка, надникни в нарочната му тема, там го хвалят много. Аз не успях да изгледам повече от 3 епизода.

# 337
  • Вестерос
Да, аз , много ми харесва Simple Smile Но не е за всеки  Peace

# 338
  • Пловдив
Благодаря Джо  bouquet Аз не съм го чувала, то и тема имало дори  Embarassed

# 339
Някакъв сериал за викингите ми казаха, че имало, някой да го е гледал?
Ами казва се "Викинги".
Лимонадената Джо, какво имаш предвид относно препоръката на Piaky Blinders?

# 340
Джо , разгадала си ме  Grinning Crossing Arms
видях трейлъра, наистина не вярвам да ми хареса, още повече, че изглежда криминале, екшън, банди някакви.
Камелот не съм го гледала. рим започнах, харесах, но сега не го гледам поради ред причини.
Трябва нещо много силно да ме грабне..подобно на Тюдорите.  Simple Smile
мария-антоанета с кристен дънст е много кукленски филм, приятен за окото, кокетен, ама като сюжет и като цяло не е чак кой знае колко интересен.
Даунтън чак исторически не може да се нарече.
Ех, Елиза беше много хубав филм. Спомням си като тийнейджърка как чаках всяка вечер да го гледам с нетърпение. Simple Smile[/b]

Я, кажете има ли хубава екранизация на Война и мир?

# 341
  • Вестерос
Ще има нова, на нея залагам големи надежди.

Рим е готин, но доста далеч от истината  Laughing

# 342
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Лимонадената Джо, какво имаш предвид относно препоръката на Piaky Blinders?
Ето, тя сама ти е обяснила Simple Smile. След известно време споделяне на заглавия в темата започваме да се усещаме една друга коя какво харесва Peace.
Освен това сериалът е специфичен, на доста хора предполагам ще се види муден, на други прекалено брутален, а и се усеща като съвременен при все костюми и декори.

Мис, в момента се снима мини-сериал по "Война и мир" Simple Smile.

Относно акуратността на "Рим"- склонна съм да поспоря.

# 343
  • Вестерос
Например такива герои е нямало, както и за детето на Клеопатра  Laughing Имаше и други неточности, сега само за тези се сещам.

# 344
Цитат
мис, в момента се снима мини-сериал по "Война и мир" Smile.

лелелеле, страхооотна новина, много се радвам  Hug
книгата така ме заплени, наскоро я четох
кога ще го пуснат? заслужава си да се направи мини сериал по книгата,добре са се сетили
ех оправи ми настроенито  Joy с тази новина [/color]

Общи условия

Активация на акаунт