Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Упс, прощавай Blush. Аз съм претенциозна- искам като е Средновековие, да ми вони на пот и щавена кожа през екрана. Красавци със стратегически мазки сажди по оформени със скалпел скули не ме хващат Whistling.

Хубав викингски филм е този на Рефн- автентичен и едновременно с това естетически пипнат.

# 316
  • София
Джо, ако помниш, когато си приказвахме за книгата (особено за първата), бях споделила, че има доста батални и брутални сцени и описания. Щеше да е хубаво да са ги пресъздали и в сериала, но явно не са.
Моля те, посочи ми заглавието на този филм на Рефн, нещо не мога да се справя и да го открия.

# 317
Има ги баталните сцени, хвърчат черва и червена боя. Просто нито за момент не се заблуждаваш, че е нещо друго, а не червена боя- кънти на кухо и това е. В това отношение книгата е много по-добрия вариант- няма начин визуализацията да опропасти усещането.

Филмът на Рефн е този http://www.imdb.com/title/tt0862467/?ref_=nv_sr_1
И отново с Мадс супер автентичен средновековен е http://www.imdb.com/title/tt2054790/?ref_=nm_flmg_act_7
За много по-късно Средновековие обаче, и във Франция.

# 318
  • София
О, много ти благодаря и за двата! Не съм ги гледала, само трупам в една папка филми и като гледам, преобладават тези с Мадс  Grinning.

# 319
преобладават тези с Мадс  Grinning.
Това защото е готин Laughing
(под готин разбирам избиращ си само добри проекти)

# 320
Не знам дали сте го споменали вече. Гледам и засега доста ми харесва сериала Isabel. Гледам го на DramaFever. Не съдете за него по първата серия, която е малко сензационна. След това характерите се развиват добре и филмът е близо до историческата действителност. Има много политически и други интриги. Препоръчвам го.

А има ли някакви български исторически сериали, например, нещо за българските царства?

# 321
За A Place to Call Home - след края на войната главната героиня, която е медицинска сестра, се завръща в Австралия, за да започне нов живот. Тя е затворен и добър човек, който е изстрадал много по време на войната, но е с много силен характер и успява да се справи с местните от градчето, в което се заселва.  По време на пътуването се запознава се с един мъж, който е част от семейство, което има собствена история и драма.
Препоръчайте друг подобен филм или сериал , действието да се развива малко след войната .
Нещо такова http://novi-filmi.net/drama-filmi/brooklyn
или като A Place to Call Home.

# 322
Здравейте!  Hug Тази тема е като съкровищница за мен!  Heart Eyes Започнах да чета от първата тема и да си харесвам филми и сериали, но като една нетърпелива жена, не мога да дочакам да намеря филми/сериали за крале и кралици. Много ми се гледа нещо такова и моля за препоръка.

Тук е моментът силно да препоръчам трилогията "Сиси" от 1955г. Гледала съм го най - малко три пъти и сугурно пак ще го гледам. Simple Smile
Сега съм си взела да чета "Тес от рода Д'ърбървил" и в този ред на мисли, макар че не е по темата, много моля ако някой може да препоръча запленяваща книга за кралски двор също да сподели.

Още веднъж, много благодаря за прекрасната тема! Прелиствам я с удоволствие и се спирам на предложенията ви с още по- голямо.  Hug

# 323
Цитат
Сега съм си взела да чета "Тес от рода Д'ърбървил" и в този ред на мисли, макар че не е по темата, много моля ако някой може да препоръча запленяваща книга за кралски двор също да сподели.

Точно за Сиси-книгата се казва Принцеса Сиси-мечта за любов.
Кралски дворове-всичко на Филипа Грегъри.
Сега съм си харесала-Екатерина Велика и мадам Помпадур.
За сериалите- ако не си гледала почвай Династията на Тюдорите-Горещо препоръчвам,бЯлата кралица, Игра на тронове, Reign.

# 324
 A Place to Call Home вече има излезли 6 серии, а суб за  4 още няма. Някоя добра душа да е срещала суб на бг или руски за серия 4 и следващите?

# 325
Цитат

Точно за Сиси-книгата се казва Принцеса Сиси-мечта за любов.
Кралски дворове-всичко на Филипа Грегъри.
Сега съм си харесала-Екатерина Велика и мадам Помпадур.
За сериалите- ако не си гледала почвай Династията на Тюдорите-Горещо препоръчвам,бЯлата кралица, Игра на тронове, Reign.

Има роман за "Сиси"  Shocked Party Ще го прочета! На Филипа Грегъри и прочетох две от книгите, но доста трудно. Нещо не ми допадна стилът и на писане. От сериалите само Тюдорите и Бялата кралица не съм гледала, последният, защото четох книгата, а Тюдорите някак са минали незабелязани. Съвсем скоро ще поправя грешката.  Simple Smile

Благодаря, Miss_Bingley  bouquet

# 326
  • Вестерос
Игра на тронове е фентъзи, не е историческа  Peace

# 327
  • Ямбол
Игра на тронове е фентъзи, не е историческа  Peace

Ми той и Reign e толкова исторически.  Laughing

k_kiara3, ако ти се гледа сериал с историческа достоверност, ти препоръчвам да пробваш испанския Isabel. Красив и без излишна напудреност.  Peace

# 328
"Династията на Тюдорите" задължително трябва да се изгледа!!! До сега не съм гледала по-добре направен сериал, а аз гледам много исторически сериали.
Може да гледате "Борджиите" с участието на Джеръми Айрънс, макар че последния сезон нещо оплескаха историята, но поне първите два сезона са добри.

# 329
Игра на тронове е фентъзи, не е историческа  Peace

Ми той и Reign e толкова исторически.  Laughing

k_kiara3, ако ти се гледа сериал с историческа достоверност, ти препоръчвам да пробваш испанския Isabel. Красив и без излишна напудреност.  Peace

да, испанският е страхотен.

Spring is my season
и аз мисля по същия начин относно Тюдорите.
Я, кажи кои други исторически гледаш ти. Да си харесам някой, ако не сиъм ги гледала.
Борджите на мен не ми допаднаха.

не е, ама има кралства, има история. Знам, че е фентъзи. Момичето иска филми за крале и кралици. Reign откъм историята куца яко.

Общи условия

Активация на акаунт