Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 857
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Дими, благодаря, тъкмо се засилих да тегля. Ще изчакам да преведат и другите серии.

# 421
Първи сезон на Ицабел го изгледах серия лед серия, на еидн дъх. Толкова ми беше интересен, хубав е, дълъг-и това ми харесва, че една серия е повече от час.
После спрях да го гледам, както с повечето сериали при мен се случва. ЗагуБих интерес.
Уикенда съм намислила Война и мир-новата екранизация, че нещо стари филми не ми се гледат.
Ноне ми мине котка път.  Mr. Green

# 422
Изтеглих първия епизод на новата версия на "Война и мир" - засега е без субтитри, но нещо не съм във възторг от кастинга. Създала съм си някаква представа за всеки един от героите и за съжаление не виждам и най-малко покритие на очакванията ми.

Красавицата Елен в представите ми е знойна, достолепна жена с преливащи и по-едри форми, т.е. типична руска красота. В нито една версия на филма досега не видях такъв тип жена.

Колкото до Пиер, засега одобрявам единствено екранния партньор на Одри Хепбърн Simple Smile .

# 423
Може ли да помоля за субтитри за коледният епизод на абатство Даунтън,не мога да намеря никъде

# 424
# 425
Италианската версия на Ана Каренина е качена в Замунда. На мен ми допадна.  Peace

https://www.youtube.com/watch?v=VEl2RVUoe10

# 426
An Inspector Calls

http://www.imdb.com/title/tt4271918/

Много ми допадна  Heart Eyes, заподозрях че е по театрална пиеса, така се и оказа  Simple Smile

"Война и мир"е моето ново Абатство (което зарязах в последния последен сезон  Blush) - дворци и тоалети, танци и бижута, ... ако има отделно и драма и актинг, няма да им се разсърдя   Grinning

*Първата рокля на Джилиън и мен ме ошашка, гаф ли е, пънк ли е, не знам  newsm78

# 427
  • Пловдив
Плакатът изобщо не ми харесва. Първо този череп, който се набива на очи, след това намръщената Наташа, което е необичайно за нея, Наташа е лъчезарна и позитивна.

# 428
А преведен ли е вече Война и Мир в замунда? Да го изгледам днес.

# 429
  • Пловдив
В субтитрите има и български. И аз ще го видя днес, надявам се все пак на нещо прилично.

# 430
  • Вестерос
Не се ли развива много бързо действието във Война и Мир? Тези Корагини наистина ужасни, ужасни...

Трябвало е да поработят повече с актьорите за произнасяне на имената, много смешно казват Андрей, Мария с грешни ударенията, чак някой път връщам да чуя хубаво името, за фамилните имена няма въобще и да зачеквам  Laughing

# 431
аз почнах вчера сериала от 2007  Simple Smile
Пиер нещо не ми се вписва в представите,които имам за него

# 432
И аз изгледах първи епизод на "Война и мир".
Скрит текст:
Някои герои приятно ме изненадаха:
Андрей - актьорът много добре пресъздава вродената му аристократичност и отегчението от дворцовия живот
Пиер - стана ми много симпатичен, въпреки твърде детинското си лице, което на моменти е леко дразнещо Simple Smile  
Наташа, княжна Маря (сестрата на Андрей) и самият Андрей най-много се доближават до представите ми за героите от романа. Очаквам Наташа да се разгърне малко повече в следващите епизоди - като външност е ок, остава и добре да изиграе ролята си.

Карагини не са ми особено интересни - актьорите са наистина много красиви, но въпреки това не ми въздействат особено. Елен прилича повече на бар-дама от началото на миналия век. Някак не ми се вързва агресивният й флирт с по-пасивния образ, който й изгражда Толстой.

Има интересни сцени, които са добро хрумване - напр. разговорът в леглото между Анатол и сестра му Елен, за които в романа се намеква, че са в непозволени за брат и сестра отношения.

И накрая - тоалетите са твърде смели и исторически неправдиви. И не знам на кого е хрумнало да предложи Джилиън Андерсън за ролята на Ана Павловна (Шерер) - твърде студена и дразнеща е, почти колкото Ана Михайловна (майката на Борис), която и според Толстой е доста досадна и неприятна  Grinning.

Сериалът ми стана интересен и ще му дам шанс.
Най-вече, защото смятам, че двойката Наташа - Андрей ще ни изненада приятно в предстоящите сцени.

# 433
  • вятър в маслините, вятър над хребета
разговорът в леглото между Анатол и сестра му Елен, за които в романа се намеква, че са в непозволени за брат и сестра отношения.
Ще ми посочиш ли, ако обичаш, къде в романа се прави подобен намек?

# 434
  • Пловдив
Има го намекът в книгата, и аз си го спомням, дори и Пиер го споменаваше, че го е чувал. Само че на мен не ми хареса намекът още в снимките, които показахте тук преди. И във филмът ми се видя малко прекалено да се показва това.

Общи условия

Активация на акаунт