Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 859
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Разбрахме, че Рим е най-добрия сериал. Надявам се някой ден да се преподава в университетите като акуратно сведение за епохата, но с бележка под линия. Успокойте страстите вече.

Идвах да донеса трейлъра на Война и мир, който днес ми изцъка на умния телефон. Раздвоена съм... между усещането ми, че ББС могат да се справят и това, че никой освен руснаците не се справя с руските класици.

# 361
  • Пловдив
Руските класики може би са единственото, за което не бих гласувала доверие дори и на ББС  Laughing

# 362
  • Вестерос
Страстите са успокоени, а ти така и не показа трейлъра  Crossing Arms Пазиш си го, усещам те.

# 363
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Руските класики може би са единственото, за което не бих гласувала доверие дори и на ББС  Laughing
С екранизациите по "Война и мир" май и самите руснаци имат проблеми Laughing.

# 364
  • в морето до колене
Защо така мислиш? Аз харесвам екранизацията на Бондарчук.
С нея се лекувах след като изгледах европейското недоразумение от 2007.  ooooh!

Гледам сега каста на това, новото... Само заради Пол Дано ще се прежаля да ми късат нервите с още една 30-одишна блондинка за Наташа Ростова. И предишната Наташа на ББС пак беше на 30. Какво им става, не знам... Дано поне на Лили Джеймс да не и' личи толкова.  Crossing Arms

Miss_Bingley, аз съм писала и за четирите досегашни екранизации. Бях се амбицирала да ги гледам всичките преди време. Ако те интересува, мога да си потърся старите публикации в темата.  Peace

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 01:02 от мячик

# 365
  • София
Тифани, Акъл - море, глава...
https://www.youtube.com/watch?v=CpwIf7uAZ4c

# 366
Защо така мислиш? Аз харесвам екранизацията на Бондарчук.
С нея се лекувах след като изгледах европейското недоразумение от 2007.  ooooh!
Бях чела някъде подробна статия за недоволствата на самите руснаци от две или три екранизации на "Война и мир". Отдавна беше, ама се бях впечатлила, имаше и снимки на всички Наташи за сравнение.
(на мен пък точно Наташа не ми е особено важна каква точно е, повече ме впечатляваха мъжките образи, докато четях)
Лили Джеймс изглежда на около 20, свежичка е.

Разкошна колониална костюмка гледах тази вечер, ама ще пиша утре на свежа глава Heart Eyes

# 367
  • Пловдив
Тръгнах да търся да сравнявам Наташите. Но открих тази галерия, мисля, че върши работа. Има и за другите екраницации по романи. Не се сещам да е пускана тук в темата.

http://periodfilms.ru/photo/104

# 368
  • в морето до колене
Може и да е имало сравнение на Наташите, но няма как да са били само руски. Защото руската е една. Ако не броим, разбира се, екранизацията от 1915 година (но не вярвам някой даже да се е сетил за нея).
Война и мир има само 4 екранизации до момента - тази новата е петата.
Първи са американците. Руснаците тръгват да правят своята, за да им го върнат, че са ги изпреварили.  Mr. Green (За което американците им се отплащат с Оскар.  Laughing И този Оскар май не е даден от "политическа коректност".)
После са британците. И накрая т.нар. "европейска", която официално се води френско-италианска, но е правена с участието на няколко европейски страни още. Освен това участват актьори от няколко националности.

Иначе руснаците са изказвали през годините разнородни недоволства от екранизацията на Бондарчук. От днешна гледна точка със сигурност могат да и' се намерят идеологически кусури. Но на мен ми харесва.
Пък и според мен останалите екранизации не отиват много по-далеч от една романтична история на фона на войната...

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 09:31 от мячик

# 369
7 години я е правил Бондарчук, мисля че в биографията на Чаплин бях чела, че му се е оплаквал как му е писнало.  Whistling
ЛилитУ хич не ми пасва за Наташа.
Минала е някъде в далечината покрай невинността, която излъчват и Одри, и Савельева

пп Джилиан като Анна Шерер  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 10:15 от Mrs. Swift-Kloss

# 370
  • Вестерос
bouquet мерси, сега ще чакам с по-голямо нетърпение

# 371
Не бяха само руски, Мяч, не помня обаче коя беше най-старата, май нещо от 60-те. Набило ми се беше на очи обаче, че руснаците не харесват и своите си, и чуждите.

Иначе снощи гледах това. Ами приказно е! Много красиво заснето всичко, от негърските колиби и реката до приемите в плантациите, разкошни костюми, красиви актьори, история тип Скарлет О'Хара или вечната Амбър с леко библейски привкус- много, много ми хареса.

# 372
  • Пловдив
В линка, който дадох по-горе има версиите и снимки от тях.

# 373
Тъкмо сега го разглеждам, хубава подборка  bouquet
май само руснаците не са забравили, че Наташа не е точно красавица...

# 374

мячик, няма да те тормозя да ги търсиш сега  #Crazy
щом има цели четири, че и Оскар значи още сега тегля тази с Оскара ? Казахте американската нали така?
честно да си кажа и аз съм скептична за мини сериала-не вярвам да успеят да пресъздадът руска атмосфера, поне от трейлъра не го усетих  Simple Smile
Наташа освмен, че не е супер красавица и руса не е  Grinning по спомени поне
За мен е важен болконски-така ме заплени неговият образ
безухов също-мисля, че там са уцелили с актьорите-особено при безухов.

Общи условия

Активация на акаунт