Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 859
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • в морето до колене
щом има цели четири, че и Оскар значи още сега тегля тази с Оскара ? Казахте американската нали така?
Оскар има руската екранизация. За чуждоезичен филм.
По мои спомени я има цялата в Замунда (малко странно нацепена на 5, вместо на 4, ама това е бял кахър) и трябва да има български субтитри - но не в торента, а някъде в коментарите ги търси.
Другите две си имат нормални линкове за субтитри.
Британския сериал, обаче, не помня откъде съм го теглила. Вероятно от КаТ.

И трябва да си отделиш време за гледане.
Всички екранизации са дълги - все пак романът е обемен, обхваща период от 7-8 години... много събития, много герои.
Като времетраене е най-кратка американската екранизация. Тя си е един малко по-дълъг филм.

П.П. Приятно гледане ти желая.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 20:32 от мячик

# 376

Иначе снощи гледах това. Ами приказно е! Много красиво заснето всичко, от негърските колиби и реката до приемите в плантациите, разкошни костюми, красиви актьори, история тип Скарлет О'Хара или вечната Амбър с леко библейски привкус- много, много ми хареса.

Гледах трейлъра, свалям го веднага! Simple Smile

Аз, пък, снощи за пореден път гледах "Гладиатор" - ами, пак си ми хареса!  Laughing

# 377
  • Ямбол
Приятна коледна изненада за почитателите на Агата Кристи. ББС ще излъчи нова екранизация по романа And Then There Were None. Премиерата е насрочена за 27 декември.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3331247/Poldark-wrapped- … hriller-None.html

# 378
  • Вестерос
Страхотна новина  Party

# 379
  • София

+1

Момъкът от Полдарк пак ще ни радва  Grinning

# 380
  • Вестерос
А аз май виждам Тивин от ИТ или се бъркам  Thinking

# 381
  • Ямбол
А аз май виждам Тивин от ИТ или се бъркам  Thinking

Той е, не се бъркаш. На постера се вижда също и Тоби Стивънс от "Платната".  Grinning

# 382
  • Вестерос
Събрали са ги  Grinning

# 383
  • London
Някой гледа ли The Last Kingdom?
Много ми хареса!

# 384
Хубав е! Но са много бавни със суб,

# 385
Някой гледа ли The Last Kingdom?
Много ми хареса!
Исках да питам за него-какво ви е мнението, как го намирате? Аз  съм голям критик на историческите сериали и държа да са достоверни. Този такъв ли е?

# 386
  • London
The Last Kingdom - силно казано исторически достоверен. Все пак е по роман и главният герой е измислен. Плюс това Викингите писменост май нямат.
Епохата е пресъздадена добре. Има дастатъчно интрига.Красиво е заснет. Като изключим 2ри епизод, харесва ми.
Не е направен евтино - декори и костюми са на ниво. За качество, сравнявайте с Бялата Кралица или Тюдорите.
Актьорската игра е добра. Втори епизод е малко наивен но после е добре.

# 387
  • София
На мен също ми харесва The Last Kingdom. Ще допадне, според мен, на феновете на този тип филми. Добре е направен, героите са интересни, историята, костюмите всичко е на ниво.

# 388
Здравейте,  Hug дали някой е гледал "Война и мир" с Одри Хепбърн и какво ви е мнението за него?

Ето този е Simple Smile

http://www.imdb.com/title/tt0049934/?ref_=nv_sr_2

# 389
  • на кого му пука
Този испански сериал някой предлага ли го до сега?
http://www.imdb.com/title/tt2955402/

Има го в Замунда.

Общи условия

Активация на акаунт