Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 856
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Joy
Доста разочаровани ще има, че книгите не са Песен за огън и лед

Joy Joy
Абсолютно! Сигурно идея си нямат за какво става дума.

Гледах сериала миналата седмица и накратко - Наташа е катастрофа, както и семейството и.
Въпреки, че има снимки в Русия въобще не може да разбереш къде се развива действието - не знам дали това не е търсено умишлено.
Костюми, дори и декори не се връзват, но в крайна сметка щом така са решили...

Но Пиер - всичко ми хареса. С удоволствие изгледах сериала само заради него   bouquet.
Хареса ми Елен, княжна Маря и Соня.
Соня за първи път ми беше много убедителна.

С две думи - модерен прочит на Война и мир, който търси духа на времето и книгата ще е разочарован.

# 556

Гледах сериала миналата седмица и накратко - Наташа е катастрофа, както и семейството и.
Въпреки, че има снимки в Русия въобще не може да разбереш къде се развива действието - не знам дали това не е търсено умишлено.

И аз това си мислех за контекста. Не е много ясно от къде са тези сцени, нито изглеждат особено руски. Не е показано колко е важна тая война за Русия.

Актрисата не е подходяща за Наташа. По-възрастна е от Наташа, но това не е голям проблем. Наташа Ростова е идеалът на моралиста Толстой за жена. Тя е наивна, но и невинна. Тази актриса не може да изглежда наивна или невинна. Изглежда празноглавна. Гледала съм я в Даунтън Аби и там има абсолютно същите манеризми.

Иначе сериите за забавни и добре направени, но британците са по-добри в Бялата Кралица, Wolf Hall, и т.н.

Хилъри Ментъл ще има трета книга: The Mirror and the Light. Чакам я с нетърпение.

# 557
  • срещу двата комина :)))
някой друг гледа ли Мистър Селфридж, много е готин последния сезон, въпреки че е и много тъжен  Confused

# 558
Не е точно така. Последното нещо, което бих казала за Маргарет е, че се мисли за голяма работа. Има самочувствие, но не го отхвърля поради тази причина.

Хигинс е профсъюзен лидер, но е далеч от фанатизма...

И изобщо анотацията е леко неточна.

Съгласна съм напълно с това мнение.
Маргарет не е високомерна, но има южняшко възпитание, което трудно се примирява с реалностите на Севера. Сблъсъкът е между ценностните системи на Севера и на Юга, в случая на Торнтън и Маргарет. В книгата Маргарет е описана като изключително красива, но изпълнена с предразсъдъци. Джон Торнтън е очарован от нея и е готов на всякакви компромиси, за разлика от нея, която е непреклонна и упорита във възгледите си.

Персонажите претърпяват доста промени - Торнтън, Маргарет, Хигинс... Изключения май правят само г-жа Торнтън и сестрата на фабриканта. Последната намирам, че е истински срам за брат си.

Историята в много отношения напомня на "Гордост и предразсъдъци". Накрая разбира се побеждава любовта Simple Smile . Между другото финалната любовна сцена е много по-добра от варианта, който е в книгата.

# 559
    Да, за финалната сцена - наистина е чудесно решение вместо обясненията в романа - толкова лаконична, изискана и многозначна, и прекрасно изиграна! Любима!

# 560
Току-що изгледах първи епизод на Джерико. Доста обещаващо начало, мисля, че ще си струва гледането.  Някой да го е започнал? Thinking
П.П.: освен това в главната роля е Ханс Матисън, който е участвал в много исторически филми/сериали и е много добър актьор, но и доста подценяван(според мен)

# 561
  • Вестерос
Аз също му се каня, нямаше ли преди години друг сериал с това име, аз мислех, че е той старият  Rolling Eyes

# 562
Аз също му се каня, нямаше ли преди години друг сериал с това име, аз мислех, че е той старият  Rolling Eyes
Нов е, започна да излиза през януари. Стария не съм го гледала, не знам дали има връзка в сюжета на двата.

# 563
Току-що изгледах първи епизод на Джерико. Доста обещаващо начало, мисля, че ще си струва гледането.  Някой да го е започнал? Thinking
П.П.: освен това в главната роля е Ханс Матисън, който е участвал в много исторически филми/сериали и е много добър актьор, но и доста подценяван(според мен)
Може ли да напишеш оригиналното заглавие на сериала ?

# 564
Оригиналното име е Jericho.
Ето линк към imdb: 
http://m.imdb.com/title/tt5178604/
Много ми харесва. Вече съм на 5-та серия и не мога да се спра, една след друга ги гледам Blush

# 565
Аз също му се каня, нямаше ли преди години друг сериал с това име, аз мислех, че е той старият  Rolling Eyes
Нов е, започна да излиза през януари. Стария не съм го гледала, не знам дали има връзка в сюжета на двата.

има ли го в замунда-моят редовен въпрос  Joy

# 566
  • Вестерос
Да, аз от там видях, излиза ми като предложение като тегля друго

# 567
  • в морето до колене
Руснаците започват от утре да излъчват по националната си телевизия новата екранизация на "Война и мир". Много ми е любопитно, какъв ще е отзвукът.  Grinning
А пък аз трябва да се стегна и да я догледам, че както зациклих на трети епизод... така си и стоя там още.

# 568
Без съмнение ще бълват змии и гущери Sunglasses.

# 569
Давай, Мяч, догледай преди да почнеш руския, мисля че точната дума е, че е забавен

Общи условия

Активация на акаунт