Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 39 127
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Честита дъщеричка на мама Маре! Да расте здрава, щастлива и много игрива! А на мама бързо възстановяване!

# 121
  • София
Записвам се да ви следя   bouquet

Честито на maresr. Да е жива и здрава малката принцеса!   bouquet

# 122
Здравейте момичета.Ходих на лекар и се оказа че имам остатъци в матката и вчера ми правиха ре-абразио с вакуум.Не било от това че не са ме изчистили добре,а имало жени спо-здрава лигавица и аз съм била една от тях.Абе гадна работа.Добрата новина е че май месец живот и здраве може да се подновят опитите.Доктора ми каза че трябва да се пуснат изследвания в третия ден на цикъла,бихте ли ми казали колко може да струват,че вчера доста се изръсих за процедурата и ми идва нанагорнище.Предложи ми даже да ми вземат материал за да се установи причината за миседа,но нямам възможност да ги дам така че....каквото е станало станало Sadще гледам напред и дано стане скоро PraynigУспех и дано скоро се похвалим всички с двете  EFP

# 123
ivv755, хормоналните изследвания на 3-ти ден струват между 55-75 лв. (приблизително), в зависимост от лабораторията, но трябва да изчакаш 2-3 цикъла, за да ги пуснеш.

# 124
Vili Док. не ми каза да изчаквам,а сега със следващата менструация да ги пускам newsm78Дали защото аборта ми беше януари??Незнам,замисли ме.Но беше катогоричен,а и ходя във специализирана клиника по репрод.здраве Щерев....Не ми се вярва да не ми кажат такова нещо ако трябва.Vili защо трябва да се изчака заради хормоните да се нормализират ли?

# 125
На мен ми казаха да изчакам 2-3 цикъла след аборта, за да се нормализират. Щом абортът е бил януари, спокойно можеш да ги пускаш вече Simple Smile В цибалаб излизат най-евтино, понеже са в пакет.

# 126
Здравейте момичета
Честито момиченце на щастливата майка да и е жива и здрава Simple Smile

Искам да попитам тези хормони ,които си пускате след 1 или повече спонтанни аборта ли ги пускате.Аз януари месец имах един и сега се чудя дали да се впускам в тези филми или да си продължа с положителното мислене.И кога според вас е редно да се започнат пак опитите? Знам , че зависи от лекаря , но искам Вашето мнение .

Благодаря Simple Smile

# 127
  • Варна
ivv755, как така чак 2 месеца след абразиото видяха, че има остатъци? На предишния преглед не се ли е видяло? Има ли наистина такова изследване, което да покаже, каква е била причината за миседа? Другата седмица ще излезе хистологията, но лекарят ми каза, да не очаквам там да пише, каква е причината.

megi_magdalena, и аз се чудя точно същите неща. Засега си мисля да се доверя на лекаря и само ако той ме посъветва да търся причината.

# 128
  • София
Момичета, не знам какво да ви посъветвам. Аз след първия аборт послушах гинеколожката ми и не правих никакви изследвания. След втория обаче вече бях твърдо решена да пускам изследвания, въпреки че тя пак ми каза, че няма толкова нужда... Каза ми: "Еми единия вариант е да се пробваш за трети път, а другия е да се впуснеш в изследвания." Еми... как така да се пробвам трети път - че това да не е тото... Чувствах се ужасно след втория ми аборт. Започнах с изследвания и не съжалявам. Мога да ви посъветвам да си направите например само хормоналните, просто за ваше успокоение при една следваща бременност.

# 129
Разбирам и аз си направих някой изследвания който ми казаха, но тука като чета и изобщо не ми се виждат познати с тези който правите Вие Simple Smile освен прогестерона и някой други и незнам за добре или лошо са добре хм....

# 130
Момичета,след абразиото  док.ми каза че няма смисъл/в смисъл че приемали че стават такива грешки и в повечето случаи не се повтаря/ да се пускат след един аборт такива изследвания.Когато ми свърши менструацията непосредствено след процедурата не отидох на преглед ,защото докато си взема направление и си запиша час ми дойде втората със продължителното зацапване,затова се видя късно.В Тутракан където ми правиха снимка и абразиото ми дадоха само епикриза без хистология от плода.Тук в Русе в Щерев където ми правиха Ре-абразиото ми предложиха да вземат от .......което е останало Cryи се изследва.Док.ми каза че ако ми го направят ще ми кажат точно каква е причината за миседа.И понеже за ре-абраз.ми искаха 200лв.нямах възможност да дам още към 150лв.за тази хистология а и мъжът ми нещо му стана криво и вика по-добре да не го правим....и така Rolling EyesИскам момичета само да уточня,че всички изследвания и процедури са ми правени в клиники по репродукт.здр.и определено ти обръщат внимание.

# 131
От хистологията не могат да ти кажат причината.. поне в моята не пише какъв е проблема и повечето други момичета, които съм питала ми казаха да не очаквам от хистологията да разбера какъв е проблема. Освен с изследвания, но и на мен докторката ми каза, че просто така е трябвало да стане няма проблеми и да изчакам да минат три цикъла и да започваме отново опитите, попитах я за изследвания които мога да си направя и тя ми каза да не правя нищо. Но аз сега след Ц ще ида на преглед, че на мен и доста ми закъсня и сега изпитвам такива болки не мога да се изправя и да стоя права, получавам сърцебиене и имам чувството че въздуха не ми стига. Чудя се дали не е и от противозачатъчните и една микробиология ще си пусна да видим дали съм убила гъбичката.

# 132
Честита рожба  bouquet Радвам се да чуя хубави новини Hug

Днес лекарят ми каза, че иска да се пазим 3 месеца, докато направим изследванията при имунолог. И после, че до есента ме искал пак бременна и ще ходим за риба заедно  Grinning И че този път сигурно ще почна Фраксипарин от началото още - не ми е познато това лекарство.
Трите седмици кървене били нормални, макар че при повечето жени не било чак толкова.

Днес, докато чаках за прегледа, видях в отделението лекаря, които ми прави кюретажа, не моят гинеколог, друг се случи на смяна тогава. Изпитах убийствено желание да го хвана за гушата, сякаш той е виновен. Не мога да се позная, полудявам сигурно.

# 133
  • NE
Montessori Не знаеш съдбата кога ще ви събере с този лекар. Мен докторката, която ми направи кюретажа ме изписа с бебе на ръце и ме помнише. Wink

Изследванията са препоръчителни и повече момичета в темата сме си ги правили на своя глава с повече четене. При мен имаше смисъл да се емна и да ги направя. Както казах ако не я бях хванала тая ЩЖ още щях да си изпадам в оная черна дупка.

# 134
  • Варна
Аз бих си платила, за да знам, каква е била причината, но никой не ми предложи такова изследване.
Най-вероятно и аз ще си пусна за хормоните за ЩЖ на своя глава, тъй като съм обременена. Но ако ми се случи втори мисед, ще се задоволя с двете си прекрасни момчета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт