Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 39 128
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • На остров
Утре съм на контролен преглед, надявам се вече всичко да е наред.

# 496
Уанче, стискам палци всичко да е наред при прегледа.
Тези мутации могат да объркат всички. Аз като почнах да правя изследвания и още докато чаках резултатите изчетох томове литература. Видях всякакви мнения от за лечение с АП и фракси, до общо взето нищо. Пълна лудница.  Crazy
Както Мацето ме посъветва преди няколко поста четенето понякога много обърква и подлудява. А още по-объркващо е, че всеки доктор има различно мнение по въпроса. Но от всичко най-много ме е яд, че въпросните изследвания не се поемат от НЗОК или поне не се назначават преди забременяване(ако е планирано) защото мисля, че доста болка би се предотвратила.
Нещо много се впуснах в мисли Grinning
Накрая да дам едно отчетче - беб вече е 130 гр и към 14 см. от главичката до крачетата. Пак ни потвърдиха, че ще имаме момченце Party Поръсвам със син прашец   babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

# 497
malachika, честити сини гащички   love001
Аз си ви следя изкъсо и се радвам на всичко хубаво, което пишете в другата наша темичка  Hug

На мен док не ми каза да изследвам тромбофилии, а пък и май хич не е евтино. Thinking Колко парички е?
То само туй дето ми го е назначил като изследвания е трицифрена сума. Ще рискувам да не ги изследвам, пък дано късмета е на моя страна  Praynig

# 498
  • София
Поли, в Майчин дом тромбофилиите пакета ми излезе 110 лева.
Малачика, честити сини гащи. Много се радвам на такива хубави новини в тази тема.
Да дам и аз отчет. Вчера бях на преглед и се видя плоден сак 2,5/1,5 см. имаше ембрион, но все още няма пулс. Имам доста страхове и този път да не се повтори миседа. В понеделник съм на преглед на по-хубав ехограф и се надявам всичко да бъде наред и да чуем сърчице. Praynig

# 499
  • На остров
Взимам си прашец Hug .

NigeL стискам палци да имате пулс Praynig при другият преглед.

Иследванията са скъпи и никъде не се назначват и поемат според мен.

# 500
NigeL , стискам всичките си палци  Praynig
Понеже аз се включих в темата предния месец, да те питам ти само един мисед ли си имала?
Предполагам какво ти е, докато не минат поне първите три месеца, но трябва да мислим положително  Hug

# 501
  • В градината...
Не разчитайте някой да ви назначи каквито и да било изследвания. А че са скъпи, скъпи са. Аз в един момент претръпнах и спрях да ги смятам парите.  Отдавна са над 10 хиляди. Просто сменяш приоритети - не купуваш кола за 10, ами за 2 х., не ходиш на почивки, не харчиш за парцалки и т.н., и т.н. Може да са скъпи, но си ги правим когато поискаме. Уанчето да каже в Швеция как е - даже и да искаш, не може.
Преди забременяването по инвитро и други процедури заминават много пари, после, по време на самата бременност 200 до 500лв. на месец.

# 502
  • София
Абсолютно, аз даже и не съм смятала колко сме изхарчили покрай забременяването за изследвания и после бременноста и раждането. Имайки предвид че бях на фракси, магнерот и утрогестан, плюс раждане и лежане без ин витро сихурно към 10 хил! Ама си струва, струва си и спокойствието че си направил една крачка напред за  да си сигурен че си дал всичко от себе си!

# 503
  • На остров
Така е, нищо не може да си изследвам независимо дали мога или не мога да си палтя. Казват ти просто - случва се не се тревожете и преди 3/4 загуби дори hcg не изследват.

# 504
  • В градината...
Аз бях на 6 утрогестана, 6 естрофема /за 3 дни ми отиваше 1 кутийка/, АП, витамини ортомол натал /по 106лв. на месец/, после - по 6 магнерота на ден, хормони и други изследвания почти всеки месец, тук вкючвам ТСХ всеки месец, преглед в София ежемесечно /800км. път с нощувка/, сега платени прегледи през 10 дни, вече и аз на фракси, следене всеки месец на магнезий, кръсвосъсирващи фактори,  .... абе станаха доста.

# 505
  • София
Аз пращах ММ да плаща, като не знам колко е не ме боли. Simple Smile Перу къде ще раждаш? Имаш ли дата вече?

Уан, ти скоро няма ли да идваш насам? Много момичета когато са тук пускат изследванията, ако имаш нужда от съпорт кажи ако идваш скоро ще те ориентираме, за няколко дни ще направиш всичко. Даже май в Малинов можеш да пуснеш и имунологични и генетични.Simple Smile

# 506
  • София
Имам 2 аборта - първия беше биохимична бременност - почти нищо не се виждаше до 7-ма седмица, когато прокървих. Втория аборт беше мисед - видяхме биещо сърчице в 7-ма седмица и в осма вече беше спряло  Sad Та сега съм на тръни как ще се развие този път... Дано третия път ми е за щастие  Wink

# 507
  • В градината...
За 20-ти май ми е секциото. В Русе ще раждам, че София вече ми идва бая далеч - много са ни опасни пътищата с тези дупки.
Аз в Малинов си пуснах имунологичните, а тромбофилиите в НГЛ - там са най-евтини. Отидох с готови резултати при доц. Русев, а той и без това щял да ми ги назначи.
Найджъл, щом си взела подходящите мерки, всичко ще е наред  Peace

# 508
Дано третия път ми е за щастие  Wink

Тъкмо щях да го напиша  Hug
Така и ще бъде Hug

perunika, стискам палци всичко да мине като по вода  Hug
Кой ще ти прави секциото, че и аз съм тук  Simple Smile

# 509
Nigel, силно стискам палци и съм сигурна, че всичко ще е наред. И аз съм благодарна, че сме достигнали ниво, в което можем сами да избираме какво да изследваме, къде и кога.  А за това колко струва съм сигурна, че никой не го мисли и наистина пренареждаш приоритетите. Просто ме е яд, че няма информираност по темата и ако не попаднеш на добър лекар или препатили момичета започваш да се въртиш в един омагьосан кръг.

Общи условия

Активация на акаунт