Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 39 128
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Nigel, стискамм  палци следващия път да чуете сърчицето, а след това всичко да върво по мед и масло до финала  Hug

Перу, хайде, не остана  Hug

Malachika, честити сини гащи  Hug

# 511
  • В градината...
Дано третия път ми е за щастие  Wink

Тъкмо щях да го напиша  Hug
Така и ще бъде Hug

perunika, стискам палци всичко да мине като по вода  Hug
Кой ще ти прави секциото, че и аз съм тук  Simple Smile
д-р Минчева, зав. Патологична бременност, при нея ходя последните месеци. Ама и тя не пое инициативата да ми следи кръвосъсирването, добре, че сама си реших и си ги пуснах, та се разбра, че трябва да мина на фракси  Naughty

# 512
  • Варна
Пак ни потвърдиха, че ще имаме момченце Party Поръсвам със син прашец   babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Честити сини гащи.  Hug Аз няма да се редя за прашец, ще чакам да мине някой с розов. А този го предостъпвам с чисти и добри намерения.

Ама питайте бре момичета, ако не питате няма да се научите никога. Wink

Предполагам мутациите от тромбофилиите ви объркват  Wink

Ще се възползвам с питанки, разбира се, само да му дойде времето. Мен всичко ме обърква, дори тези хормони за ЩЖ. Надявам се, че тогава няма да досадя с тъпи въпроси.
Чакам си вторият цикъл, нещо закъснява обаче. Ако беше дошъл навреме мислех да си изчакам и третия и да пусна хормоните за ЩЖ, но тъй като ще пътувам в самия край на май месец и с това закъснение сега, няма да ми се получат нещата.
Дайте съвет да ги пусна ли сега на чист ден след като ми дойде МЦ. От личния мога ли да взема направление за тях, мисля, че вече бях питала, но дали вас или майка ми, не помня. И за да не ме бодът 100 пъти, какво друго кръвно изследване да пускам и къде във Варна?
С влаглищен секрет хламидия, микоплазма и уреаплазма ли само?
Ето питам.  Mr. Green Може и линк към някоя лаборатория, в която мога да пусна повечето неща.

# 513
  • NE
Пепси Може да пуснеш хормоните на ЩЖ преди МЦ - TSH, FT3, FT4 и в допълнение антителата ТАТ и МАТ. Спазвай да не си пила кафе или кола и по възможност в чист ден без кървене и сутрин. Аз си пускам моите в http://www.laborexpres.com/ в МЦ Хелиос в двора на Окръжна болница. Имат и удобни пакети.

# 514
  • София
Флауърче колко време след раждането пусна ТСХ?

# 515
  • NE
Маце Три месеца. После пак на 6-7 месец. Ендото ми каза, че дотогава може да реагира лошо жлезата. Но аз сега не съм на терапия, само бременна.

# 516
  • София
Да и аз спрях еутирокса, т.е забравих че го пиех, но моето ТСХ беше нормално 3, и беше превантивно, докарахме го под 1 в един момент. На мен само ме е яд сега , след раждането ми се върна ПКЯ, яйчниците са ми в кистички. Ще видим колко и кога ще се нормализирам, поне до 3 месеца се надявам

# 517
  • На остров
Имаме зелен сигнал и може да започваме с опитите  Simple Smile . Лигавицата ми е тънка и всичко е наред. Имам киста на десният яйчник, но ще се наблюдава не би трябвало да е проблем тя, каза доктора  Simple Smile .

Скоро няма да си идвам за да си правя изследвания, а и като идвам е за много кратко, освен всичко друго тук няма да ми ги признаят изследванията или рецепта за нещо.

# 518
Уанче, страхотни новини! Хайде стискаме палци и чакаме скоро да развееш двете черти!!!
Пепси, аз пусках ЩЗ на 2 ден от МЦ, така ми каза док заедно с женските хормони. На 21 ден - тромбофилиите, токсоплазмозата, антифосфолипиден синдром, нк клетки, цитомегаловирус, ПКК, урина и още разни кръвни показатели, като ползвах разни пакети и най-вече, за да ме бодат веднъж.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 23:47 от malachika

# 519
  • В градината...
Пепси, хормоните на ЩЖ най-добре на чист ден  Peace

Уанче, браво. А за изследванията - ние не ги правим, за да ни ги признае някой, а за самите нас. Би могла /като си тук/ да се изследваш  за каквото намериш за добре и да си направиш бърза консултация с репродуктивен АГ. Както и да се подготвиш с медикаменти.

# 520
  • София
Да, Перу е права, хем ще си по спокойна че знаеш какво става с твоя организам. Светлето така се пртибра с кутии дуфастон, в Шотландия са на принцип естествен избор, а сега си има две прекрасни бебета  Peace, пък ако знаеш че има нещо, душата ще им извадиш да ти направят изследванията там. Тук за два часа ще направиш консултацията + кръв, даже можеш предварително да си запазиш час  преди да си дошла тук.

# 521
  • Варна
Уанче, страхотни новини! Хайде стискаме палци и чакаме скоро да развееш двете черти!!!
Пепси, аз пусках ЩЗ на 2 ден от МЦ, така ми каза док заедно с женските хормони. На 21 ден - тромбофилиите, токсоплазмозата, антифосфолипиден синдром, нк клетки, цитомегаловирус, ПКК, урина и още разни кръвни показатели, като ползвах разни пакети и най-вече, за да ме бодат веднъж.

Такааа ... , снощи ми дойде МЦ. Края трябва да е на 5-ти (вторник). На 7-ми да пусна
TSH, FT3, FT4 и в допълнение антителата ТАТ и МАТ.
+LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Testosteron?
Прогестерона, кога, на 21 ден от началото на цикъла ли се брои?

# 522
  • В градината...
Прогестерон се пуска на 21-ви ден при точно 28-дневен цикъл и овулация на 14-ти ден - това е по учебниците. На практика - на 7-ми ден след доказана овулация - с фоликулометрия или с ову тестове /последните не доказват точно овуто, защото тя може и да не се е осъществила/. Освен това, прогестеронът е променлива величина, в един цикъл може да е по-нисък, в следващия - не.

# 523
  • На остров
Ще пусна аз като дойдем то е ясно, мисълта ми беше, че не мога да разчитам на дългосрочно лечение за лекарства с рецепти. Но, че ще си купя каквото мога и ще си пусна излседвания е сигурно.

# 524
Мацето, Начев на мен ми каза, че трябва задължително да направя изследване ако кърмя 40/45 дни след раждането. Единствено важно било при кърмене да е около 2 и да се следи, ако не кърмиш не било проблем и да е около 3 (Т.е да си в реф.граници).  

Моята бременност също ни излезе доста скъпо. Всеки месец изследване на плацентата, платена ЖК, следене на Tsh. И макар уж да бях с 4G/5G и всички лекари до един да казваха, че такива неща са иинцидентни(т.е др аборт едва ли ще има) и уж мога да мина само с аспирин, се оказа, че не достига достатъчно кръв до детето и до края бях на фракси. В държавна болница и ЖК по ЗК, нямаше да изкарам повече от 8г.с и пак щях да чуя - "...Плода е без аномалии, чудно защо е без сърдечна дейност".

Последна редакция: пт, 01 май 2015, 15:01 от Тeɣa

Общи условия

Активация на акаунт