Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 39 126
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Полинче според мен веднага отиди на лекар да те прегледат и да ти изпишат нещо за задържане или да ти включат система. При мен започна така и нямаше кървене, след което се появи само една капка и веднага отидох на лекар и се оказа, че вътре има силно кървене и съсиреци и лоши неща. Действай по-добре на време и спаси бебо.
Аз си започнах противозачатъчните вече и след цикъла ще ида на преглед.

# 61
Veninka, при мен е въпроса дали има изобщо бебо, в събота ме гледаха последно и ми казаха, че не виждат ембрион, а само ембрионална сянка  Thinking ooooh!
Утре вечер съм на последен окончателен преглед.

За сега да не ме чуе дявола, болките спряха бързо след като изпих един но-шпа, нямам и кървене.

Иначе си слагам Утрогестан почти от самото начало  Peace

# 62
Polincheto в коя седмица си защото и на мен когато бях 6-7 седмица така ми казаха че не виждат ембрион само жълта течност, но след това всичко беше наред ( е при мен имаше след това др усложнения, но..) надявам се да ти кажат нещо хубаво и всичко до края да е наред Simple Smile

# 63
В 9 или 10-та г.с съм, така и не разбрах как се броят.
Според този калулатор http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

пише че съм в 9-та, но реално днес съм 9 сед.+4 дни, което за мен значи в 10-та седмица.
Абе не са ми малко седмиците, трябва да има и ембрионче и сърце, ще видим утре вече окончателно.  Praynig

# 64
Според мен при всеки е индивидуално има някакви стереотипи, но и изключения така че мисли позитивно Simple Smile Надявам се всичко да е ок  Praynig Hug

# 65
 Hug Настроила съм се психически и за едното и за другото, каквото стане.

# 66
  • NE
Полинче Всичко зависи кога ти е била овулацията. Ако си с по-дълъг цикъл и късна овулация може всичко да си е наред. Може и да е кухо яйце. Имаш палци от мен. Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 67
Flower Fairy, благодаря ти  bouquet
Но за жалост цикъла ми е почти винаги на 28 дни. По калкулатори дават, че зачеването е станало на 16. 01, а аз знам че е един ден по-късно на 17.01, тогава е станало на 100 %, т.е имам закъсняла овулация само с един ден  Simple Smile

# 68
Момичета, днес пуснах част от хормоните:
Test (profile) name   Result   Measurement   Reference values
Глюкоза ( Glucose )   4.97   mmol/l   венозна кръв: 3.8 - 6.1; периферна кръв: 3.5 - 5.5
Хормонален анализ
Note: Няма.
Test (profile) name   Result   Measurement   Reference values
FT4+TSH   *   Профил   Виж по-долу
FT 4 ( свободен Т4 )   17.89   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   3.420   mIU/l   0.27 - 4.20
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )   *   Профил   Виж по-долу
anti Tg ( TAT )   20.51   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   14.99   IU/ml   < 34
Progesterone ( Прогестерон )   37.73   nmol/l   М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5 (7 дена след овулация)
Сега се чудя дали TSH може да е повлияно от повечкото стрес и безсънни нощти в последния месец или има проблем. СА беше преди 5 месеца, би трябвало да са се нормализирали нещата след него. Някой да е пробвал с витамини, добавки или хомеопатия, не ми се ще да почвам да пия по-сериозни хапчета, но както дойде? След 10-тина дена ще го пусна пак, заедно с хормоните на 3-ти ден (така или иначе са в пакет), но тогава няма да е на чист ден, но пак ще се види стойността. Много ме е яд, че не те карат да пуснеш най-елементарни изследвания преди бременност, при все, че ходих 3 месеца преди да почнем опитите за преглед и с въпрос дали не е добре да пусна нещо като изследвания (естествено казаха, че нямало нужда). Много се радвам, че ви има!  Hug Имам чувството, че съм станала половин доктор вече...
polin4eto, стискам ти палци! Дано си от изключенията и се похвалиш с най-хубавите новини!

# 69
  • София
Щом си наясно кога е станало вече е късничко да няма сърчице. И аз бях така, имам Овулация по учебник и нямаше нищо което да показва по късно зачеване. Съжлявяам! Hug

Вилито повтори ТСХ в чист ден в друга лаборатория. Ако е същото среща с ендокринолог.

# 70
  • Варна
Полинчето, стискам палци за добър развой,макар че ако си сигурна за О наистина вече трябва да има туптящо сърчице, но пък историята знае какви ли не случаи. Аз например съм с Ц 28-дни,като по часовник, но О ми е на 7-8 ден, а не на 14 както се предполага  Peace

Пепси, след моя мисед първо пуснах - цатамегаловирус, токсоплазмоза, рубеола и херпесите  Peace  Тях може да ги пуснеш веднага след К  Peace

# 71
Мацето, знам, знам, че е така, но мъничко надежда имам проблема да е бил в задапаратното устройство, не ми вдъхва много доверие, затова утре на второ и то надявам се качествено мнение  Peace

dessiss, начетох се на какви ли не истории, та надеждата умира последна, т.е утре вечер  Simple Smile

vili_t0, и на теб   bouquet

# 72
  • NE
Вилито Няма причина да се тревожиш за терапията за ЩЖ. Тя се пие и по време на бременност и по време на кърмене. Дори си мисля, че ще свалиш това високо ТСХ с най-ниската доза, но определено ти трябва консултация с ендокринолог и то добър. Преди забременяване се иска ТСХ 2,00, а в начална бременност още по-ниско.

# 73
  • София
Мацето, знам, знам, че е така, но мъничко надежда имам проблема да е бил в задапаратното устройство, не ми вдъхва много доверие, затова утре на второ и то надявам се качествено мнение  Peace

dessiss, начетох се на какви ли не истории, та надеждата умира последна, т.е утре вечер  Simple Smile

vili_t0, и на теб   bouquet

Знам, знам, и аз чаках една седмица, и се надявах да съм от онези истории. Гуш и дано да си от онези истории!

# 74
Маце, ТСХ-то е правено на чист ден, днес, 8 дни след положителен тест за овулация, но ще го пусна след 10 дни отново на 3-ти ден от цикъла, понеже изследванията са в пакет. След още 10 дни мисля да повторя в друга лаборатория и ако е високо ще ходя на ендокринолог. Чудех се обаче дали не мога да почна някакви добавки междувременно, за да видя дали се повлиява от тях? Дали можете да ми препоръчате добър ендокринолог в София? Преди няколко дни установих, че при профилактичния преглед, който реших да направя 3 месеца преди да почнем с бебеправенето, лигавицата е била 7.2 мм в деня на овулацията (нарочно отидох тогава, за да се види дали всичко е ок), а в деня на прокървяването, единственото, след което се отлепи сакчето (беше с ембрион и сърдечна дейност), лигавицата е била 4 и нещо мм (за 6 часа 1 път прокървяване няколко капчици кръв не вярвам да е била супер дебелата и изведнъж за толкова малко време да е станала толкова тънка). Изобщо, много съм разочарована, тъй като коментирах и профилактичните резултати с 3ма лекари - навсякъде си платих (частен гинеколог, Токуда и Шейново) и тези от деня на случката и всички се изказаха, че всичко било наред, но аз след толкова четене попаднах на статия за лигавицата и си мисля, че хич не е наред. А прогестеронът как ви се струва? Сега гледам да пусна хормоните, тромбофилиите и антифосфолипидни антитела и мисля да си запиша час в Щерев при Коновалова, дано намеря добър лекар най-после...
Flower Fairy, а каква е всъщност терапията, хормон или?

Общи условия

Активация на акаунт