Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 39 127
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Ех, само за щипкане и гушкане е малкия сладур, Маце!
Явно трябва да минем през ада и обратно по няколко пъти, но накрая ще сбъднем мечтата си!
Момичета, от изследването за тромбофилиите  излезе ми че имам MTHFR- мутация С677Т хомозиготен носител Т/Т. Има ли някоя с тази мутация? Четох, че някои лекари казват, че не  е причина за аборт, но други пък твърдят обратното. Ако някои има опит да сподели, моля.
  bouquet

# 631
  • София
 Да, тази  мутация е малко спорна. Основно е показател за това, че не можеш да усвояваш ФК и трябва да приемаш метилирана такава. Не е лошо и метилиран Б12 да приемаш, защото са от същата група. От друга страна е част от панела за тромбофилия и според накои проучвания трябва задълже АП, а даже и фракси според други. Много спорна мутация. Аз я имам, но съм хетерозиготен носител, т.е. една идея по-добре. Приемам метилирана ФК, метилколбаламин (метилиран Б12) и АП (спрях го вече). Какво ще предприемете в твоя случай ще решите с доктора ти. Peace

# 632
  • Варна
Маце, страхотен бонбон  Heart Eyes

# 633
  • На остров
Изпуснах промоцията, но чакам и се надявам да имаме добри новини от Nigel  Praynig

# 634
  • София
За съжаление и аз пропуснах промоцията. Маце, най-вече да ти е жив и здрав и много да ви радва.
Аз сега се върнах от преглед. Плановете ми малко се поотложиха... Видя се мнооооого малко ембрионче (5 мм) със слаб пулс, но имаше такъв. АГ-то ми каза, че по принцип няма много шансове, но има 5% вероятност да се развие ( в което аз не вярвам, защото предния път пак беше същото - много малко ембрионче с пулс и след една седмица вече нямаше пулс). Ще отида пак в петък при него на преглед, за да видим дали има някакво развитие. Ако няма - каза, че няма да има проблем с медикаментозен аборт, тъй като той се правел до 9-та седмица, а в момента ембрионът отговаря на не повече от 6-та седмица. Така че ще чакам до петък, за да направя аборта с чиста съвест. АГ-то ми хареса, защото не е такъв, който крие от теб шансовете - все пак ми каза да не се надявам много и аз това определено го оценявам, защото с предната бременност не съм очаквала как ще се развият нещата до последно. Честно казано това чакане го мразя най-много. Така хубаво си бях направила плановете за тази седмица, а сега всичко се променя  Crazy

# 635
Nigel, дано да си в тези 5 %  Praynig

Момичета имам малко смешен въпрос  Blush
Като си взех епикризата от аборта, ми я дадоха в два екземпляра, и ми казаха единия да го занеса на личния лекар. Вие носили ли сте на вашите ЛЛ  newsm78

# 636
  • София
Аз не.
Нигел, много силно ви стискам палци! Praynig Praynig

# 637
  • Бургас
Е, аз се моля малкото ембрионче да учуди всички ви  Praynig

Polin4eto, онзи ден си разглеждах медицинските документи и забелязах, че съм забравила да занеса копие от епикризата на личната, така че живо ме интересува и мен този въпрос.

# 638
Solace, на нея всъщност за какво й е се чудя, някъде ще го вписва ли  Rolling Eyes
Пък и не ми е давала тя направление за аборта.  Thinking

# 639
  • София
Абсолютно. Peace

# 640
Nigel  Praynig Hug
Аз лично след първия аборт занесох епикризата, но после смених личния лекар и съм сигурна, че новият не ми е получил картона. Още не съм си взела епикризата от миналия месец Whistling
Благодаря Кашмир!

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 16:12 от Del_Mar

# 641
Ама какъв картон има при нея/него, защото ако става въпрос за Личната амбулаторна карта (ЛАК), тя си стои в мен.

# 642
  • Бургас
Мъжа ми в началото на годината имаше здравословни проблеми и полежа малко в болница дори, тогава си спомням, че трябваше неговата епикриза да я нося на личната. Тя специално се обади за това. Но пък за моята и дума не е обелила. И в двата случая направленията не ги е издавала тя.

# 643
  • На остров
Нигел ще успее Hug много се надявам и стискам палци   bouquet !

При нас медикаменотозен до 12 седмица правят, аз бях в 10. Но ти сега мисли позитивно и аз ти изпращам много северна положителна енергия Praynig Praynig .

# 644
  • Варна
Нигел, силно, силно , силно стискам палци всичко да е наред!!!

Общи условия

Активация на акаунт