Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 38 683
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Нигел, стискам ти палци! Praynig
Перу, желая ти леко раждане! Hug Hug
Относно Уреаплазмата, някое момиче питаше/ забравих кое беше/. И при мен беше + и я утрепах от раз! Пожелавам късмет, ще се отървеш от нея!

Относно секса след К: Ние се въздържахме докато не се мина 1-вия Ц!

Пожелавам кураж и успех на всяка една от Вас момичета! Не губете вяра, когато е най-мрачно се задава лъч светлина! Praynig Praynig Всяка една ще гушне един ден изстраданата си рожба!   bouquet Вярвам го! Hug

# 691
  • София
Еййй Даниелка, къде се изгуби ти? Hug Как сте?

# 692
Здравейте, момичета!

Не пиша често, но ви чета. Вие сте историите с щастлив край, които ми дават надежда   bouquet

Ще дам малко отчет за случилото се досега:
След консултации с 5 гинеколога, в т.ч. д-р Калчев от Малинов ни дадоха зелена светлина след втория цикъл, така че миналия месец се върнахме към опитите. Според напрвавените изследвания - няма проблем, явно съм изтеглила късата клечка.
Има една стойност обаче, която не ми дава мира, а не мога да намеря информация в нета. Излезе ми, че съм имала ЦМВ с Игг 250, игм - отрицателно. Някой да е попадал на информация за високи стойности на Игг?

# 693
Здравейте! Не съм сигурна дали при вас трябва да пиша и се извинявам ако не съм избрала правилната тема. Ще ви разкажа проблема си и ще помоля за съвет.
На 04.08.14 ме оперираха от ендометриоза и имах лечение от 4 инжекции золадекс, по същото време ми откриха завишаване на ТСХ, който контролирам в идеални стойности с 25 микрограма еутирокс. Забременях края на декември и всичко си беше наред, но на 16.03.15 се установи, че пулса е спрял и на 17.03 ми се направи кюртаж, бях в началото на 12 г.с. на 20.04 ми дойде цикъла и продължи 5 дни без почти никакви болки. Преди първия цикъл ходил при лекарката си и тя каза, че съм с обърната матка, не пожела да уточни дали е възможно при кюртажа да се обърне и това ми е единия въпрос. Някоя от вас получила ли е обръщане на матката след кюртаж, възможно ли е да е от некадърност на лекарите. А другото, с което се надявам да ми помогнете е да ми кажете, какви изследвания трябва да направя за да съм сигурна, че няма да се повтори случилото се.
Благодаря ви предварително!   bouquet

# 694
Обърнатата матка е анатомична особеност и няма отношение кюртажа! Това , че е обърната  не трябва да те притеснява - с такава матка се износва и се ражда без проблем !

# 695
  • Варна
Лорче, добре дошла при нас! Колкото и не ми се иска да има нови попълнения. Преди К. казвали ли са ти, че имаш обърната матка? Няма как да се получи при К. Знам, че има проблеми, когато матката е двурога. За изследванията не мога да помогна, защото и аз съм мсе още объркана и съм от питащите тук.

# 696
До този преглед никой лекар не ми е казвал, че е обърната матката. А аз в последната година заради ендометриозата съм ходила по 1, 2 пъти в месеца на прегледи. Ходех при моята си лекарка и при още 2-ма за допълнителни консултации преди операцията, защото моята лекарка предполагаше, че имам рак. А винаги съм казвала на докторите, че сме правили опити за дете преди да ми открият образованието в левия яйчник ( т.к. ендометриоза). А и когато почнахме опитите за бебе преди 2 години отидох първо на гинеколог за контролен преглед. Всичко ми е пълна каша в главата, имам чувството, че лекарите ме объркват повече.

# 697
  • На остров
За обърнатата матка аз не знаех, че съществува докато един гинеколог не ми каза, че имам, синът ми е бил поне на 6 7 г тогава. Сега на всички покрай милионите прегледи обяснявам, че съм с обърната матка, ама не била се врътнала правилно, специално попитах как става и казаха, че се случвало.

# 698
Лорче, съжалявам за случилото се! Пожелавам ти късмет!  Praynig

Кашмирче, добре сме! Растем, нямам много време за форума. Ти как си, напредваш вече и си почти към края! Прегръдки и погали бебка в коремчето!  Hug Hug

# 699
  • София
Лорче съжлявам че се включваш тук. Знам от някъде ( не знам колко е вярно)  че обърната матка се обръща по време на бременност и после пак обратно. Въобще не е предпоставка за аборт или проблемно износване.

Дани,  леле вече сте на 9 месеца! Астинед не се е включвала отдавна?

# 700
Здравейте, момичета. Пишех и четях тук преди време и искам да помоля за мнение и съвет. Копирам поста ми от друга тема във форума. Знам, че е малко нахално да се включвам така, но въпреки това се надявам на мнения.:

Здравейте момичета,

темата е стара, но се надвам някой да ми помогне и даде адекватно мнение. Става дума за следния проблем. Имам две химически бременности, в момента съм бременна в 6 г.с. Имам тромбофилия, за която си бия фраксипарин. Увеличена щитовидна жлеза, съответно завишено ТСХ (3,22) пия Л-тироксин. Също така дуфастон (3 по 1), но-шпа и витамини Прегникеър.

След втория аборт правихме имунологични изследвания, при които НКТ клетките ми бяха повишени - 12% при реф. стойност 2-10%. Заради това пия и преднизолон кортико, 10 мг/ден.
Тогава изследвахме и следните антитела:

Анти-Фосфолипидни антитела - igG 0,9 - отрицателен <10 U/ml
 igM 1,0 - отрицателен <10 U/ml
Анти-Кардиолипинови антитела - igG 1, 5 - отрицателен <10 U/ml
 igM 0,4 - отрицателен <10 U/ml
Анти-B2-Гликопротеин 1 - igG 1, 9 - отрицателен <10 U/ml
igG 0, 9 - отрицателен <10 U/ml

Миналата седмица правихме имунологични изследвания в Надежда със следните резултати:

T cells (CD+) 77% (61-85%)

Helper T cells (CD3 +CD4 +) - 43% (34-59%)

Suppressor/cytotoxic T cells (CD3+CD8+) - 28 % (19-36%)

B cells (CD19+) 16 % (6 - 15%)

Total NK cells (CD3-CD16+56+) 6 % (7-26%)

CD16+CD56+ NK cells 9 0-10%

Серумен IgA (RID) 2.10 g/l 0.9-4.50/l

Серумен C3 (RID) 1.29g/l 0.9-1.80 g/l

Серумен C4 (RID) 0.29g/l 0.2 - 0.50 g/l

Антикардиолипинови антитела (ACL) 1.33 U/ml  - до 10 U/ml

Анти B2GP I антитела (ELISA) 0.80 U/ml - до 10 U/ml

Доктор Балтаджиева ми каза, че препоръчва вливка с имуновенин 40 ампули, съответно с неговия чуждестранен аналог. Цената в първия случай би била 500 лева, а във втория - 1000. Освен това контролни излседвания и евентуално повторни вливки.

От една страна почти не можем да си го позволим, от друга не ми е ясна ползата и подозирам, че иска да ни вземе парите. При положение, че НК клетките са ми под норма каква е логиката да ми се подтиска още повече имунната система?

Някой има ли представа каква е ролята на B cells?

Ще съм изключително благодарна за мнения на момичета, които са минали по този път и имат представа от такива проблеми.

Благодаря ви предварително!

# 701
  • София
Защо не направиш консултация с доц. Русев в Малинов? Peace

# 702
Защо не направиш консултация с доц. Русев в Малинов? Peace

kashmir, мерси за отговора. Той имунолог ли е?

# 703
Здравейте и аз съм нова тук(за съжаление имам същите проблеми) искам да ви попитам след кюретажа, след колко време пак забременяхте?Разбрах,че след изчистването по-бързо ставало Simple Smile

# 704
manzanaАз забременях една година след кюретажа ,за жалост се повтори случката ,но аз имам и уреаплазма и сигурно тя е изиграла някаква роля.

Общи условия

Активация на акаунт