Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви тестове трябва да направя преди да забременея?
Какви са симптомите, когато плодът започне да се ражда?
Какви изследвания и хормонални тестове трябва да се направят преди и по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви тестове трябва да направя преди да забременея?
-
Какви са симптомите, когато плодът започне да се ражда?
-
Какви изследвания и хормонални тестове трябва да се направят преди и по време на бременност?
Преди да забременеете, е важно да направите някои тестове. Те включват проверка на щитовидната жлеза с TSH, FT4, anti-Tg (TAТ) и anti-TPO (MAT) тестовете. Други хормони също могат да бъдат проверени. Винаги е най-добре да се консултирате с лекар, за да разберете кои тестове са най-подходящи за вас. При следваща бременност е препоръчително да се извършват хормонални изследвания като ЧХГ, прогестеронов ТСХ и ФТ4. Тези тестове трябва да се повторят 48 часа след първоначалното вземане на проби. Те са важни за ранното откриване на проблеми и наблюдение и коригиране на хормонални дисбаланси, които могат да повлияят на успешното развитие на бременността.
-
Какво представлява TSH и защо е важно по време на бременност?
-
Какви са цените на хормоналните изследвания на третия ден от цикъла?
Леко раждане ти желая, че наближава.
Аз днес бях на изписването на една такава малка, сладка бебка, толкова хубаво ми беше.