На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 462
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • в ябълковата градина
Функциите на НАП вклюват и
Чл. 3. (1) Агенцията:

1. обслужва данъкоплатците, осигурителите, осигурените и самоосигуряващите се лица, като им осигурява необходимата информация, разяснения по правата и задълженията им, осигурява отпечатването и безплатното разпространение на данъчни и други декларации, съдържащи указания за попълването им, на формуляри и други документи, които се изискват или издават въз основа на закон, като ги публикува и в Интернет на страницата на агенцията;

# 121
  • София
Radus, не съм ползвала още праха, смятам по към края на март да започна с прането на дрешките, дано и времето се постопли до тогава. Освен техния прах всъщност нямам друг и май не съм много наясно с тая тема кои прахове са подходящи за бебешки дрешки.

# 122
  • В градината...
Кой говори тук за НАП  Thinking Naughty

# 123
Момичета, имам следното питане - мислите ли да ползвате колан за прибиране на корема? Имате ли някакви отзиви или може би мамите, които са с второ и следващо бебче да споделят опит?

Simple Smile

# 124
Момичета, имам следното питане - мислите ли да ползвате колан за прибиране на корема? Имате ли някакви отзиви или може би мамите, които са с второ и следващо бебче да споделят опит?

Simple Smile
аз съм доволна ползвах на чико!

# 125
Аз ползвах на ортотех- много съм доволна. После и колан тип гащи, но не помня на кой беше. Искрено се надявам да получа същия резултат.
Габс в сайта на ной имаше секция, в която беше описано кога точно и какво се подава. На телефона за контакти, също трябва да ти дадат инфо. Има възможност за подаване на он лайн запитване, на което са длъжни да отговорят.
И по принцип на всякъде има определени хора, за даване на информация, така че лелката да не се дърви много, нали за това е там. Аз се чудя примерно защо държат толкова служители като им е автоматизирана системата... Само получават заплати, а нищо не вършат... Ами да си ги заслужат поне. По принцип се държат адски нахално, но като ги натиснеш и покажеш, че си знаеш правата и си ги търсиш омекват. В крайна сметка болничните се обработват за 15 раб. дни след получаване на инф. от осигурителя. А ако има проблем са длъжни да го уведомят за да бъде птстранен.
За съжаление живеем в България.

# 126
Здравейте, момичета! До къде стигнахте с покупките и приготовленията?  Simple Smile

# 127
  • сф
здравейте,

влизам в новата тема да помрънкам от лекарката си по ЖК.
бременността ми е безпроблемна засега, съпътствана от нисък хемоглобин.
последните 3 пъти като правя изследване "урина" по ЖК т(в лабораторията на мед.центъра, където се следя) все ми излизат бактерии. на другата сутрин пускам "стерилна урина", само че в цибалаб до нас -  защото трябва да е първа сутрешна урина и няма как да я занеса навреме в лабораторията на медицинския център. и все излиза, че нищо не расте в нея.
сега последния път при изследване на урина излязоха пак бактерии и повишена глюкоза. а изследването на кръвна захар ми излезе в норма, но по-към горната граница. но все пак в нормата. даже сравних стойността с тази от предишната бременност в този срок и излезе, че са почти еднакви. и сега тази ми ти докторка по ЖК искаше да ме прати на глюкозо-толерантен тест на база на кръвна захар в норма и уж повишена глюкоза в урината на база компроментирани изследвания, без дори да се консултирам преди изследването с ендокринолог. това е доста натоварващо бременния организъм изследване - даваш кръв, пиеш чаша глюкоза, чакаш един час, пак даваш кръв, пак пиеш глюкоза и чакаш и така 3 пъти. и чак след като има резултати от изследването, да отида с тях при един конкретен ендокринолог от въпросния медицински център... еми сори, не съм толйкова неграмотна и няма как да ги надробя тези, при положение че всичко се базира на резултати от изследване на урина, които всичко сочи, че не са акуратни!
аз съм си решила проблема де, ще направя в трета лаборатория изследвания на урина, ПКК и кръвна захар и с тях ще посетя друг АГ (този, при когото ще раждам евентуално). но просто се ядосвам много, хората какви глупости правят за пари! да не говорим днес като се чухме по телефона с тази въпросна докторка по ЖК и като ми каза "ами хайде иди днес да направиш теста и после при нашия ендокринолог с резултата". и аз мигам и казвам, ама не трябва ли на гладно сутрин по принцип (разговорът беше днес в 14:00ч)??? на което тя каза "ами да, значи утре сутринта иди".  и ако съм някоя шматка безподобна, досега да  съм изпила литър глюкоза. и това без реално никакви симптоми, оплаквания и никакви предпоставки за гестационен диабет. оплаках се.

# 128
Ние сега в събота отиваме на пазар за довършителните покупки!кошара купухме(понеже няма къде да сложим още едно дървено креватче решихме кошара) количка имаме ит каката нарочно я купихме цвят беж да става за момче след време то пък дойде веднага хаха!дрешки сме понакупили останаха дребни неща козметики памперси за болницата разни неща!

# 129
Перу благодаря  Hug

renji по добре да не те бях прочела. Егати ужаса, представям си да ми дръпнат нещо от картата. Как имат право да теглят. Аз имам само една карта с един овърдрафт - 500лв. дето не го пипам и там превеждат и болничните, но те ги превеждат и почти веднага от банката си ги дърпат по ипотеката  ooooh!

Здравейте, момичета! До къде стигнахте с покупките и приготовленията?  Simple Smile

До средата Simple Smile) Мисля че повечето неща имаме. Остава памперси, кърпички, за мен разни консумативи за болницата, ще ми се и някое памучно гащеризонче да взема, че имаме само плюшени, ама чакам и една приятелка да ми даде багаж, да видя и там какво ще има. Иначе гледах тия в АнгелБейби, харесаха ми. Евентуално от там две гащеризончета и съм готова мисля  #Crazy

# 130
  • Варна
Аз ви следя и чета редовно, но при мен няма нищо ново. И днес не ме изписаха, надявам се на утре.
Междувременно се добрах до 31-ва седмица.

# 131
  • В градината...
Bibs, натоварването с глюкоза хич не е добра идея при бременност, освен ако няма достатъчно основания за това  Naughty

Mother of Princess, kакто казах, много дела водят доставчиците. Да те осъдят, без да знаеш, трябва да стане, ако не са те откривали на адреса. В този случай се залепва уведомление на вратата за срок от 30 дни. Тогава ти се назначава служебен адвокат. След като приключи делото  се образува изпълнително дело и съдия изпълнителя може да наложи запор по банкови сметки. Не че Глобул ще тръгнат да ти запорират сметката. Дали някой ще заведе дело е въпрос на лично решение и никой не може да ти каже дали и какво ще решат да правят. Освен това, ти можеш /което мисля, че е напълно безмислено/ да заведеш дело, с което да установиш, че не дължиш сумата, тъй като  е погасена по давност. Но това дело хич няма да ти излезе евтино. Затова ми се струва безмислено. При погасено задължение по давност към НАП, например, може да се подаде молба за прилагане на давноста, не мисля, че мобилен оператор би се съгласил на такова нещо. Направих си труда да звънна на Теленор и те потвърдиха това мое мнение.

# 132
Нямат право да запорират майч и болнични това не е доход!

# 133
Здравейте майчета  та за Нои Фирмата е длъжна до 15 число на преходния месец да внесе по закон ,повечето ги внасят след изплащане на заплатите а  след това Нои уж до 15 дни работни изплащат болничния ,но принципно ги изплащат след плащане на осигуровките от работодателя .Колкото до болничните от Януари имаше проблеми с тяхното приемане аз от 31 .12.14 -29.01 .15 си го получих с този за 30 .01 -28-02 сега .Тези който имат проблеми и имат пик и не в Нои още да звънят във Фирмите си първо после в Нои.
Колко то до битови сметки и актове имат даденост .само тормозят хората ако има глупави да се подадат Simple Smile

Няма да се оплаквам мн  мене от няколко дена ме наболява вече какво ли не та корем зъби глава и бебе рита мн и естествено си имам и контракциите но са търпими .Но зъбобола ме дразни защото зъбите са ми здрави  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
И да се похваля поне с днешната ни покупка  и сега само и кошарата чакаме Simple Smile

# 134
Нямат право да запорират майч и болнични това не е доход!

По закона за кредитните институции (ако е става дума за кредит) трябва да се докаже произходът им чрез 6м. извлечение и е в тежест на длъжника да го докаже - това значи за жалост, че е възможно да се запорират (защото чси-та обикновено се правят да ампери куку), но в последствие да се обжалва действието на съдията изпълнител.

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 18:24 от Radus

Общи условия

Активация на акаунт