На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 465
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
  • София

Относно ваничките със стойка от Айко, бих се радвала ако споделите дали са ви харесали, притеснява ме доколко са стабилни.  newsm78  мисля да поръчам, не мога да ходя на място?

Снощи купихме от Айко ваничката със стойка. Много съм доволна. Ваничката е обикновена, не е анатомична, стойката е стабилна и добавихме подложка за къпане в същия цвят + 7лв. Купихме в зеленичко, много е приятно. Сметката: ваничка+стойка+подложка за къпане= 42 лв.

# 511
Добро утро!  Hug
Добре дошли на новите мамчета!  bouquet
Обсъждате раждането - предпочитам нормално, но ако не дай си Боже има усложнения, не се плаша и от секцио.
За упойката - не я искам. Crossing Arms

# 512
  • София
blondellina, аз с подобен вирус пих деган в 7ми месец. На мен нещо не ми понесе и получих много силни болки в гърдите, но ако си го пила преди и ти понася, не би трябвало да има проблем. За обезводняването ми бяха изписали Хидратин алфа, ужасно е на вкус, но на малки глътки ако се пие се понася. Все пак питай и ЛЛ и бързо оздравяване  Hug

За епидуралната упойка преди бях силно против, защото някъде бях чела, че не се усещали напъните и трябвало да ти казват кога да напъваш, но на последната лекция в МД едно момиче пита точно за това и казаха, че изобщо не е така, та сега не съм особено сигурна. Този понеделник лекцията ще е точно за обезболяването при раждане и се надявам да науча повече.

# 513
И след обезболяване напъните се усещат разбира се. Най-добре е да се обадите в болницата, където ще раждате и да си направите справка на място, в която да ви обяснят какви начини на обезболяване се предлагат и как действат..все пак такива неща са важни да се знаят от рано и да са коментирани със съответното вещо лице, което ще ги прилага при нужда Simple Smile

# 514
  • В градината...
Говорих с док., при която смятам да раждам, по-скоро, която ще ми прави секциото. Споделих си скритите надежди за естествено раждане и тя каза, че ако настоявам, няма нищо против, но е по-рисково за бебето. А след инвитро рисковете се оценяват съвсем различно, няма място за тях.
Освен това, имам една неоперирана херния, която доста ме притеснява.

# 515
  • София
Здравейте, момичета! Чета ви редовно, но не съм писала отдавна. Каквото мисля, някоя го е казала преди мен Simple Smile Относно раждането, първия път бях със секцио, което се наложи след предизвикване на раждане със система. Много ми се искаше да родя нормално, но не се получи. След това постоянно четях за т. нар. ВБАК (VBAC). Не знам дали имам смелост за него... а толкова искам!  От друга страна, следящият ме АГ (при нея и ще раждам), въобще не иска и да чуе за нормално раждане след секцио. Минали са вече 5 години. Ако може някоя от вас да препоръча доктор, който би се наел да води ВБАК, ще съм благодарна! За София става въпрос. Останало е някакво чувство на неудовлетвореност, на несправяне, на планиране на нещо толкова лично от някой друг...

Ванче, препоръчвам ти да се свържеш с д-р Киров (1САГБАЛ "Св. София", бившата Тина Киркова).
Има и други, въпрос на договорка.

danielka_88, ваничката, която е на промоция със стойка е без изход за източване на водата. Според мен това е по-важно и от стойката  Laughing

http://www.pakostnik.com/bg/bania-i-higiena/vana-s-s-stojka-lilly-moni

http://www.hippoland.net/bertoni-anatomichna-vana-s-otvor-i-stojka

# 516
Много Ви благодаря момичета, Rose Rosy,моля те да пишеш след следващата лекция.
Приятен ден на всички  bouquet

# 517
  • София
danielka_88, ваничката, която е на промоция със стойка е без изход за източване на водата. Според мен това е по-важно и от стойката  Laughing
http://www.pakostnik.com/bg/bania-i-higiena/vana-s-s-stojka-lilly-moni
http://www.hippoland.net/bertoni-anatomichna-vana-s-otvor-i-stojka
А сега де... разколеба ме  Laughing но май мога да преживея липсата на изход за оттичане (имам си помощник), стойката ми е важна, защото няма къде да сложа ваната (освен на земята, но така не става, кръста ще ми трябва и занапред  Joy )

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 08:03 от danielka_88

# 518
blondellina, аз с подобен вирус пих деган в 7ми месец. На мен нещо не ми понесе и получих много силни болки в гърдите, но ако си го пила преди и ти понася, не би трябвало да има проблем. За обезводняването ми бяха изписали Хидратин алфа, ужасно е на вкус, но на малки глътки ако се пие се понася. Все пак питай и ЛЛ и бързо оздравяване  Hug

За епидуралната упойка преди бях силно против, защото някъде бях чела, че не се усещали напъните и трябвало да ти казват кога да напъваш, но на последната лекция в МД едно момиче пита точно за това и казаха, че изобщо не е така, та сега не съм особено сигурна. Този понеделник лекцията ще е точно за обезболяването при раждане и се надявам да науча повече.

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 11:59 от Gabs90

# 519
Добро утро!  Hug
Добре дошли на новите мамчета!  bouquet
Обсъждате раждането - предпочитам нормално, но ако не дай си Боже има усложнения, не се плаша и от секцио.
За упойката - не я искам. Crossing Arms

Напълно съгласна !И първото родих без упойка и второто ще го направя пак!

# 520
  • Варна
Упойките от 200 лева не са задължителни все пак!!!
Не мога да разбера защо след всеки въпрос, свързан не толкова с решение - ясно е, че то се взима самостоятелно и отговорно, а с нужда от дискусия, съвет и подкрепа; се появяват мнения тип последна инстанция.
Ако някой не желае упойка, нека не я слага. Постоянното повтаряне колко по-добре е без нея обаче, какво точно цели?

# 521
Нищо не цели, просто коментираме. Никой не може на сила да ме накара да сложа упойката. Мисля, че всеки има право на мнение и не мисля, че коментарите ще ми повлияят. Peace

# 522
Да, ама този въпрос с упойките го коментирахме 100 пъти. Стана ясно кой на какво мнение е, не виждам защо трябва да говорим едно и също толкова пъти. Всеки си има глава на раменете и решава.

# 523
Упойките от 200 лева не са задължителни все пак!!!
Не мога да разбера защо след всеки въпрос, свързан не толкова с решение - ясно е, че то се взима самостоятелно и отговорно, а с нужда от дискусия, съвет и подкрепа; се появяват мнения тип последна инстанция.
Ако някой не желае упойка, нека не я слага. Постоянното повтаряне колко по-добре е без нея обаче, какво точно цели?

+1  Peace

# 524
  • София
danielka_88, ти си знаеш, в нас, при двама мъже в къщата, вечно трябваше да се напомня да излеят коритото, така съм го запомнило, чакащо, самотно, пълно в банята  Laughing
За това сега първото, което гледах е да има тапа.
Взехме нашата ваничка от ОЛХ, със стойка, канал, маркуче, анатомична подложка... всичко в перфектно състояние за 25лв  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт