Мами, бясна съм

• 30 958
  • 488
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Защо трябва да запазваш брак, в който не се чувстваш добре? Не говоря за временен проблем.

# 106
Няма смисъл да ти отговарям , това са пълни глупости .
Обикновено съм съгласна с мнението ти ,но в тази тема се разминаваме.

Глупости е кое?

# 107
  • София
Това което дискутираме, нещата са много относителни.
Не мисля ,че има някакъв проблем . Просто се оплаква.
На всеки му писва от време на време.
Но всеки си познава най - добре ла*ното .

# 108
...Хората все по - малко са склонни да правят компромиси и за какви ли не глупости са готови да пренебрегнат толкова много хора включително и детето си ,само и само за собствена угода. 

Компромис се прави веднъж. Станат ли 2-3-5-10 вече е ясно, че няма да се оправят нещата. И именно заради децата трябва да се стегнат и да да им намерят по-добра среда. Защото едно е да вземеш лично решение да бъдеш мачкан и тъпкан, друго е да позволиш детето ти да види това и да предопределиш разбиранията му за живота. Да, може да стане и обраното, т.е. то да си извади поука, но много зависи от коя страна е. Ако е момче и вижда такова отношение от страна на бащата към майката, вероятността да го прави с жена си е много голяма. Има изключения и шапка им свалям, но обратните случаи са по-скоро правило.

...При авторката смятам ,че проблема е ,че и двамата сте още в след родилна депресия и обръщате прекалено внимание на детайлите. Като ти порасне малко детето и си по - склонна да го оставяш на мъжа ти и почнеш малко по - малко да си обръщаш повечко внимание , ще спре да ти пука дали той излиза или не.

Точно това чака и той - тя да спре да обръща внимание и да започне най-сетне да си живее спокойния ергенски живот. Да си родител на дете на 7 месеца и за това време да не можеш да се грижиш за него и няколко часа, това е подигравка с детето. Да си родител не значи само да си участвал в правенето, а много повече.

# 109
...Хората все по - малко са склонни да правят компромиси и за какви ли не глупости са готови да пренебрегнат толкова много хора включително и детето си ,само и само за собствена угода. 

Компромис се прави веднъж. Станат ли 2-3-5-10 вече е ясно, че няма да се оправят нещата. И именно заради децата трябва да се стегнат и да да им намерят по-добра среда. Защото едно е да вземеш лично решение да бъдеш мачкан и тъпкан, друго е да позволиш детето ти да види това и да предопределиш разбиранията му за живота. Да, може да стане и обраното, т.е. то да си извади поука, но много зависи от коя страна е. Ако е момче и вижда такова отношение от страна на бащата към майката, вероятността да го прави с жена си е много голяма. Има изключения и шапка им свалям, но обратните случаи са по-скоро правило.

...При авторката смятам ,че проблема е ,че и двамата сте още в след родилна депресия и обръщате прекалено внимание на детайлите. Като ти порасне малко детето и си по - склонна да го оставяш на мъжа ти и почнеш малко по - малко да си обръщаш повечко внимание , ще спре да ти пука дали той излиза или не.

Точно това чака и той - тя да спре да обръща внимание и да започне най-сетне да си живее спокойния ергенски живот. Да си родител на дете на 7 месеца и за това време да не можеш да се грижиш за него и няколко часа, това е подигравка с детето. Да си родител не значи само да си участвал в правенето, а много повече.
Съгласна съм напълно с НСЧ, казвам почти същото по-горе.

# 110
Herz, просто хората приемат клишето "трябва да се правят компромиси" грешно.
Едно е да направиш компромис, след което човекът да покаже желание за промяна. И съвсем друго да правиш компромис след компромис, без да ти щракне нещо в главата, че другата страна не желае да промени нещата. И така лекичко набутва връзката в едни релси, от които няма излизане.

# 111
Просто в единия случай е компромис за човека с теб, а в другия е компромис със себе си.

# 112
  • София
Драмата пак е на лице.
Компромиси се правят цял живот. Гълташ жаби и това е. Приказки не съществуват , зависи сам как гледаш на нещата де.
Повечето мъже изявяват желание на по късен етап да се грижат за децата и това всички го знаем много добре. А пък и много майки направо обсебват бебетата си, после се оплакват , че не им помагат. Както го предразположиш, така.

# 113
Herz, просто хората приемат клишето "трябва да се правят компромиси" грешно.
Едно е да направиш компромис, след което човекът да покаже желание за промяна. И съвсем друго да правиш компромис след компромис, без да ти щракне нещо в главата, че другата страна не желае да промени нещата. И така лекичко набутва връзката в едни релси, от които няма излизане.

Именно! Това се опитвам да кажа тук
Компромиси се справят, тогава когато виждаш, че другият човек е осъзнал грешката си и има желание да промени нещо в себе си. Какъв компромис да направиш на един битов алкохолик? Към кое точно да проявиш разбиране? Следродилна депресия, при мъж? Просто на него не му пука, той такъв ще си остане цял живот, готова съм да се обзаложа! А авторката защо търпи...вероятно защото той винаги е бил такъв! Не съм сигурна, че решението е в това да спре да ти пука.

# 114
Драмата пак е на лице.
Компромиси се правят цял живот. Гълташ жаби и това е. Приказки не съществуват , зависи сам как гледаш на нещата де.
Повечето мъже изявяват желание на по късен етап да се грижат за децата и това всички го знаем много добре. А пък и много майки направо обсебват бебетата си, после се оплакват , че не им помагат. Както го предразположиш, така.

Аз ти го казах и в една друга тема. Искрено съжалявам, че около теб са само такива мъже и жени и това те кара да го приемаш за нормално. Не, не е такъв животът и не са такива хората. Въобще не ми дреме, че някой мъж ще се сети, че е баща след години, ако въобще се сети. Но щом има кой да го търпи, ще е такъв. Каква е разликата м/у това детето да расте без баща и да расте с такъв, които присъства само на книга? Как се чувства това дете пренебрегвано ден след ден? Това са неща, с които компромис не се прави. Прекалено сериозни са.

# 115
По темата едно ще напиша само:  Shocked Shocked Shocked
Като зная какво прави мъжът ми за нас и за семейството си, и ми е едно такова гадно, като зная и какви други мъже съществуват. То не е като да подкрепиш някой само, защото теглото си е за горката женица. А мъжете като цяло много трудно се усещат, те си знаят едно: жената си се цупи, ма защо, ма какво, не ги е много грижа, ние сме едва ли не само, за да си се цупим. Съвет няма как да дам, не съм в такава ситуация, но ми звучи нетърпима, дори не искам да си помислям, ако аз бях в такава ситуация, какво щеше да последва, но при здрави родители, които винаги биха си ме приели, май зная отговора!!!

# 116
Мъжете и жените- ВОЙНА НА СВЕТОВЕТЕ....  Grinning
Понякога ми се иска да съм мъж...толкова по-лесно ми изглежда. Правиш само 1 или 2 неща едновременно, мислиш за 1 или 2 неща наведнъж, рядко влизаш във филма, а и го няма онзи ежемесечен период, да не говорим че и си спестяваш мъките по раждането. Ние жените сме много по-емоционални, премисляме всичко, търсим, ровим, а понякога всичко е само в главата ни, понякога сами правим филмите.
За конкретната ситуация според мен на авторката просто и е писнало, но тук трябва или да тропне с крак и да каже какво иска или да прояви някоя женска хитрост...все пък мъж на секс и храна не отказва освен ако не са му по вкуса.

# 117
Мъжете и жените- ВОЙНА НА СВЕТОВЕТЕ....  Grinning
Понякога ми се иска да съм мъж...толкова по-лесно ми изглежда. Правиш само 1 или 2 неща едновременно, мислиш за 1 или 2 неща наведнъж, рядко влизаш във филма...

Така са само онези, които не се срамуват да стоварят всичко на гърба на жена си и чиито жени са съгласни да влачат товара, за да им е лесно на мъжете им. Че и се подиграват, ако случайно кажат, че не е правилно. Докато има жени, които да го считат за нормално, ще има и мъже, които за 7 месеца не са се научили да гледат собственото си дете, ама те себе си не гледат, защото жена им тича да ги обслужва, та какво остава за децата.
И ще водят война, няма как да не водят, защото лекият живот не се изпуска лесно, със зъби и нокти, клишета, че това е мъжко поведение и други смешни оправдания... но пък щом има кой да им се върже, що не  Laughing

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 16:28 от Не се сърди, човече

# 118
  • София
Драмата пак е на лице.

Какви са тия глупости? Младо, хубаво момиче, в каква среда и с какви мъже си се набутала, че да говориш така?
Недей така, не си затривай живота! Жаби ще гълташ, компромиси ще правиш, мъжа я се включи, я не ...
Има друг живот, Симона, други мъже, други семейства ...

# 119
Четейки темата, се питам, колко още години, десетилетия, столетия трябва да минат, за да може всяка жена да си знае цената и да не се "продава за жълти стотинки"?!
Защо бе, мили момичета, нямате самочувствието да отстоявате себе си, от ден първи на съвместния ви живот?Защо правите компромиси след компромиси, като не получавате НИЩО насреща?Защо гледате на мъжете си като на малки деца, на които трябва да осигурите чисти дрехи, чиста къща, топла храна, послушни деца?Защо си мислите, че не заслужавате и вие да получите от него чисти дрехи, чиста къща, топла храна, послушни и обгрижени деца?
Нямало да се справи дърт мъж със 7-месечно бебе....Айде, бе.Не му се е налагало да се справя, не че не може.
Как едни мъже могат от ден първи на бебето в къщи и да го къпят, и да сменят памперси, и през нощта да стават, и да го хранят, и да го разхождат, и да го успокояват, а на други мъже ръцете им са заврени там, където слънце не огрява?
За подобен мързел на мъжете в болшинството семейства са виновни жените им.Не мъжете.

Общи условия

Активация на акаунт