Мами, бясна съм

• 30 872
  • 488
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Според мен не иде реч за конкретния празник и празнуването.  Peace  А за това как  се държи един мъж с жената до себе си. Ако се сеща да я отмени, да направи нещо вместо нея, да й подари цвете, масаж -без повод .. тогава дали е 8.03 или някой друг ден -няма значение. Ама ако дори на празник не се сеща за нея - тогава май има проблем  Wink

Ами аз точно това имам предвид - що чакате някакви си празници да си демонстрирате, в повечето случаи двулично, някакво добро отношение? newsm78 Ще ми поднесе подарък или цвете на 8 март, а през останалото време ще се държи като задник, е, мерси му за празника. Аз нямам нужда от празници, за да си доказвам какво съм за мъжа ми и дали ме обича и уважава - ако не го виждам през останалото време, празникът няма да ми помогне да се почувствам по-добре. Ден на жената, тинтири минтири...Навремето беше "празник на колежката" - така звучи по-добре... Party

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 15:52 от Popule

# 46
Ден на жената, тинтири минтири...

Той деня си е имал друг смисъл, ама се е изродил яко. Некви бабички да ми пълнят тротоарите да продават цветя или мартеници, тва е то днес.  Laughing

# 47
Така са ги възпитали въпросните мъже.
Познавам и такива, които не са точно задници, помагат когато се наложи в домакинството, но е адски трудно да изкопчиш от устата им каквото и да било пожелание за празник. За цвете и подарък - изобщо да не говорим. Това обикновено са хора със спартанско възпитание, живели в бедност и приемащи всеки празник като своего рода разхищение. Такива дори и на гости могат да се изръсят само с цялото си достойнство. Не се чувстват неудобно, ако вечно са в позицията на тези, които ги черпят по заведенията...абе дебелокожи и стиснати хора. На тях просто им е удобно така да се правят на недосетливи, но ако човекът до тях не приема такова поведение, е наистина трудно да се съжителства с такива.

# 48
Според мен не иде реч за конкретния празник и празнуването.  Peace  А за това как  се държи един мъж с жената до себе си. Ако се сеща да я отмени, да направи нещо вместо нея, да й подари цвете, масаж -без повод .. тогава дали е 8.03 или някой друг ден -няма значение. Ама ако дори на празник не се сеща за нея - тогава май има проблем  Wink

Ами аз точно това имам предвид - що чакате някакви си празници да си демонстрирате, в повечето случаи двулично, някакво добро отношение? newsm78 Ще ми поднесе подарък или цвете на 8 март, а през останалото време ще се държи като задник, е, мерси му за празника. Аз нямам нужда от празници, за да си доказвам какво съм за мъжа ми и дали ме обича и уважава - ако не го виждам през останалото време, празникът няма да ми помогне да се почувствам по-добре. Ден на жената, тинтири минтири...Навремето беше "празник на колежката" - така звучи по-добре... Party

Съгласна! Аз лично не съм много по празниците и пожеланията, нито да получавам, нито да честитя и пожелавам. Малко съм дърво в това отношение. Но така или иначе, особено пък 14.02. ми е супер измислен празник. На моят мъж от както сме гаджета съм го помолила, без валентинки, китки и т.н. Изобщо не ми липсва, за сметка на това той се отчита в друго време и основно без повод. Еми, не се чувствам необичана на свети Валентин, никак даже. С две думи, завъдете си свестни мъже, да ви уважават, зачитат и да ви обичат всеки ден, а не само с повод, защото тогава и да пропуснат, това ви е най-малкия проблем.

# 49
 Аз пък си мисля че точно на 14.02 и 08.03 трябва да се постараят малко повече. Да , като цяло държанието през останалото време е същественото , но кога ако не на тези дни ще ни поглезят? Иначе като си тръгнат делниците ... инерция.... Еми аз съм ЗА тези поводи.

# 50
...Ще ми поднесе подарък или цвете на 8 март, а през останалото време ще се държи като задник, е, мерси му за празника...

Ако се държи като задник, той си е задник. Говорим за нормалните мъже, не за задниците.
За мен пък е задник мъж, който не ще да подари нещо дори дребно за рождения ден на жена си или дните, които са приети в обществото за ден на жената, не майката и т.н.
И не става дума за китки, валентинки и лигни. Противни са ми и на мен. Но подарък, дребен жест, поне да са заедно във въпросната вечер, да я поглези, да направи вечеря. Нищо няма да му стане. Пък нека си го прави И другите дни, тя също, така и трябва.

# 51
  • Beyond the stars
Аз пък си мисля че точно на 14.02 и 08.03 трябва да се постараят малко повече. Да , като цяло държанието през останалото време е същественото , но кога ако не на тези дни ще ни поглезят? Иначе като си тръгнат делниците ... инерция.... Еми аз съм ЗА тези поводи.

И аз така  Mr. Green Искам си китката - с повод и без повод.  Laughing
Това вече е въпрос на вътрешно усещане - но, ако знаеш,че жената до теб държи на тези неща и въпреки това не полагаш никакво усилие да направиш дори елементарен жест ..  ooooh!
Далеч съм от мисълта, че на авторката мъжлето е мил, грижьовен и любящ през останалото време, та празникът само е проблемът  Laughing

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 15:04 от Вълшебство

# 52
Той проблема не е в едната китка един път в годината.Проблема е в отношенията м/у мъжа и жената,или по точно казано липсата на такива.

За мен не нормално мъжа ми да не гледа детето,да не помага и да не може да се оправи с всичко. Трябва да ме уважава и мен и детето.Иначе нищо няма да излезе от това семейство.

Няма как да се случи да се прибере пиян и залян в 5 сутринта и да събуди бебето , за да ми пеят. #Crazy Човека мисли за собственото си дете и никога няма да го направи нарочно. Или да сме се разбрали да излезем и аз да си остана в нас ,а той на дискотека.  #Crazy

Това за мен не са мъже а някакви пияници плужеци.Как ги търпите не знам.

П.П. за протокола - Честитиха ми празника още със събуждането с едно просто - Честит празник.Цвете на получих,но пък ми купиха ваза.Цял ден бяхме навън тримата с детето.обядвахме,играхме си,пихме кафе и подарък ми купиха.Съвсем нормален ден за нас,с изключение на подаръка.

# 53
Подкрепям с 2 ръце горния пост. Винаги съм казвала, че детето е и на двамата. Аз не съм го довела от родителите си. Щом аз се научих да се грижа за дете и мъжът може. Все пак и за двамата е нещо ново и за първи път.
ММ си взе отпуск при раждането на сина ни и бяхме тримата вкъщи, за да свикнем с новите си роли. Редувахме се единият да спи, а другият да е с бебето. За мен това са нормални и правилни взаимоотношения в семейството. Сега уча магистратура и събота и неделя съм на лекции, а те се оправят вкъщи.
За подаръците- освен на празници получавам и без повод и ми става още по- приятно. Вчера ми сервира кафе в леглото, а около обяд ходиха на разходка с малкия и ми донесоха цветя.

# 54
  • София
MM излезе още от сутринта с малкия, върнаха се към обяд, без цвете, ама не им се сърдих.
Много повече ме нервира един муньо, дето му дадох да ми оправя компа, а той ми го развали!
Още съм бясна!

# 55
  • София
...Ще ми поднесе подарък или цвете на 8 март, а през останалото време ще се държи като задник, е, мерси му за празника...

Ако се държи като задник, той си е задник. Говорим за нормалните мъже, не за задниците.
За мен пък е задник мъж, който не ще да подари нещо дори дребно за рождения ден на жена си или дните, които са приети в обществото за ден на жената, не майката и т.н.
И не става дума за китки, валентинки и лигни. Противни са ми и на мен. Но подарък, дребен жест, поне да са заедно във въпросната вечер, да я поглези, да направи вечеря. Нищо няма да му стане. Пък нека си го прави И другите дни, тя също, така и трябва.

Подарък, дребен жест...Навремето като бях по-млада се сърдех, когато мъжът ми ми носеше бонбони. Отишъл на пазар, носи ми ликьор, бонбони, а аз - на диета. Обаче на 8 март - нищо. И аз...ама бла бла, къде ми е "диамантения пръстен" (за буквалистите - метафора) глупости. Сега като поостарях виждам, че това, че човекът се сеща за мен в ежедневието да ми прави мили жестове, а е забравил, че е 8 март или го е домързяло да джапа из снега за увехнал зюмбюл, не е най-важното нещо на света. По-важно е цялостното усещане за щастие. Така животът е празник всеки ден и никога не се знае кога ще се случи нещо хубаво.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 16:27 от Popule

# 56
Умрели цветя не обичам и съм си го казала. А и не е нужно да джапа на 8-ми март, може да купи подарък и по-рано. Чак пък толкоз трудно не е, магазини под път и над път. За елементарното уважение извинения няма, само оправдания.

# 57
  • София
А, вечеря ми направи и винце беше купил. Grinning

# 58
  • София
Умрели цветя не обичам и съм си го казала. А и не е нужно да джапа на 8-ми март, може да купи подарък и по-рано. Чак пък толкоз трудно не е, магазини под път и над път. За елементарното уважение извинения няма, само оправдания.

Ами аз затова питах по-нагоре - не се ли напразнувахте вече, ненахарчихте ли се на пари? Все пак, тия пари за подаръци от семейния бюджет излизат. Или викаш - при вас всеки си държи бюджета в джоба?

# 59
 Жената никога не забравя цветето, което НЕ си й подарил  Laughing

Не веднъж съм казвала, поне по повод 14.02 - по-хубаво е, като се съчетаят нещата - ето ти едно вино, доста общо дотук. И една вечеря за двама е много повече от едното цветенце (не че го умаловажавам).
Поради ангажименти, този осми март го изкарах с едно кафе и закуска сутрин с моя  Crazy

Ами ако има желание, а средства няма - винаги има начин да зарадваш любимия човек. Дали ще откъснеш някой хубав бурен за букет или ще направиш закуска/обяд/вечеря и си прекарате супер...Има ли желание, има и начин!

Общи условия

Активация на акаунт