Мами, бясна съм

• 30 900
  • 488
  •   1
Отговори
# 420
Вие пак си говорите за домашни помощници и т.н., е то и колата понякога е на сервиз, а не лежат мъжете ви под нея. Ясно е, че за едно или друго ползваме външна помощ.
Не става дума за чистене, метене, миене, а за това, което е пред двойката и трябва да се направи. След като си тръгне помощницата, след като си тръгнат всички - останалото. Та това нещо защо е лошо да се споделя, а е хубаво да бъде поето само от единия от тях?

Защо е хубаво да се споделят отговорностите в няколко дни годишно, а в останалите споделянето е лошо?

Ами, лошо. Не я слушай ти Популе. Прави се на голяма работа. Два пъти в месеца викала жена да и чисти ВСИЧКО за 20 лева???? Как става това? Явно няма много прозорци за миене, пердета за пране и бани за чистене. А уж е голямата работа!

Като не може да изкарва пари ТЯ и е зависима от мъжа си ще чисти, ще готви, ако трябва и чехлите му ще обува. Иначе няма да може да се справя в живота.  Mr. Green

# 421
Съгласна съм . Въобще кой защити тезата , че не трябва да се споделят , че нещо изпуснах нишката вече .А дам , някой раздели работата на мъжка и женска ...

# 422
  • тук-там
.........Та това нещо защо е лошо да се споделя, а е хубаво да бъде поето само от единия от тях?
Защо е хубаво да се споделят отговорностите в няколко дни годишно, а в останалите споделянето е лошо?

Защото на някой от двамата му е ПРИЯТНО да поеме останалото - приеми го.  "Останалото" е една манджа на три дни - при нас е почти  всеки ден, защото просто обичам да готвя, с изкл. на почивните дни.  Миялна, боклук - щерката.  Пералня, сушилня - аз. Имам гардеробна - с отворени рафтове - женски-мъжки. Мятам ги и всеки си взима това, което му е необходимо. Нещата за закачалки - отиват в химчи-то.
Е, какво точно да "споделим" ? newsm78 Аз да сложа прах, той да натисне копчето? ooooh!

Винаги натяквате за "слугини", мързели, бейове, не им пукало....Дрън, дрън. Просто се опитвате да оправдаете собствения си киселяк. Peace
А, малко воайорствах...сори, но ако за хладилника ми имаше място само в коридора, повярвай, не само ще  пуска миялна, ами и на ръка ще пере и ще мие.  Hug

# 423
Ами нейния мъж изкарва пари . Това е много добре . За това никой не бива да я обвинява или завижда . Въпроса е , че не във всички семейства стоят така нещата . И не означава че като не могат  мъжете ни да изкарат достатъчно за домашна прислужница трябва да им набием шута .В нейното семейство баланса са си го намерили . Тя не се оплаква . Нека не се заяждаме едни с други . Ясно е , че би било идеално всички да живеем в имения с домашни прислужници , мъжете да ни носят скъпи дарове и да ни  слушат. На всеки положението е различно . Но основното е , че задълженията за това са семейни , защото са и на двамата и трябва да се разпределят . 

# 424
  • тук-там
Ами нейния мъж изкарва пари . Това е много добре . За това никой не бива да я обвинява или завижда . Въпроса е , че не във всички семейства стоят така нещата . И не означава че като не могат  мъжете ни да изкарат достатъчно за домашна прислужница трябва да им набием шута .В нейното семейство баланса са си го намерили . Тя не се оплаква . Нека не се заяждаме едни с други . Ясно е , че би било идеално всички да живеем в имения с домашни прислужници , мъжете да ни носят скъпи дарове и да ни  слушат. На всеки положението е различно . Но основното е , че задълженията за това са семейни , защото са и на двамата и трябва да се разпределят . 

А, защо тогава наистина работещите мъже се изкарват лигльовци, мърльовци, мамини синчета и т.н.
Защото не пускали прословутата пералня.
Да, темата отиде пак в ....Като много други.
Приемете, че някои мъже наистина вършат мъжките си работи, и, че на някои жени, като мен, им е приятно да вършат, това, което е "женска" работа.
Вие говорите за задължения, аз говоря за приятни дейности. За неприятните си има персонал. Peace

# 425

Той и моят мъж "изкарва" пари. Не е изобщо в това въпроса! Не съм тотално еманципирана - предпочитам аз да подредя, той да изхвърли боклука, примерно, но не виждам драма в това мъжът ми да пусне съдомиялна, да пусне пералня, да пусне сушилня, когато аз съм изморена! Нито го емаскулира, нито го принизява. Напротив! Прави го още по-мил за мен, защото е забелязал, че на мен ми се почива в този момент, а работата трябва да се свърши.

И още нещо, мили дами. Може за някои да бъде изненада, но и ние, жените можем да "изкарваме" пари! И то не лоши. Но спирам до тук.

# 426
Аз не останах с впечатление , че някой тук се изказа за мъжете които изкарват пари като за мърльовци . Осигуряването за пари в всно семейство също е задължение . Не съм чула някое семейство да оцелява от въздуха . Но дори мъжа ми да изкарва милиони , пак ще ми е гнусно да си хвърля дрехите по пода например и ще го приема като неуважение . За това при нас това беше проблем който трябваше да се реши . Пари не купуват уважение. Ако мъжа ми изкарва предостатъчно аз също бих си стояла в къщи поне докато децата са малки . Но не бих приела да ме унижава и например да не си почиства елементарно около себе си .

# 427
Аз не останах с впечатление , че някой тук се изказа за мъжете които изкарват пари като за мърльовци . Осигуряването за пари в всно семейство също е задължение . Не съм чула някое семейство да оцелява от въздуха . Но дори мъжа ми да изкарва милиони , пак ще ми е гнусно да си хвърля дрехите по пода например и ще го приема като неуважение . За това при нас това беше проблем който трябваше да се реши . Пари не купуват уважение. Ако мъжа ми изкарва предостатъчно аз също бих си стояла в къщи поне докато децата са малки . Но не бих приела да ме унижава и например да не си почиства елементарно около себе си .

Казус: ако ТИ изкарваш повече пари, той би ли останал вкъщи, или ти ще жертваш пари и кариера, защото си жената/майката?

# 428
Об
Вие говорите за задължения, аз говоря за приятни дейности. За неприятните си има персонал. Peace

Нещата в живота се променят. Може да дойде ден, в който да не може да си позволите персонал. И тогава неприятните задължения ще са за теб, не за мъжа ти.

# 429
  • тук-там
Об

Нещата в живота се променят. Може да дойде ден, в който да не може да си позволите персонал. И тогава неприятните задължения ще са за теб, не за мъжа ти.

E, той мъжа ми 10 г е живял преди мен сам. Научил ме е на повечето неща, които "мога". Отглежда ме от 17 годишна. Как мислиш, дали ще се справи.

Дрехи по пода! ooooh! Че и моите са там -  или на поставката, в спалнята, мръсните отиват директно в коша.  Какво му е на пода - чист е. Чак пък да ви вади очите....
Надявам се не си "пльоска" мръсните чорапи посред хола или кухнята.
За "изкарването на пари" не ми се навлиза.. Не съм спирала да работя. Но съм избрала да работя от 9 до 17. Без да се напъвам. За прилична заплата. Той е този, който пътува по 500 км - днес например-, той е този, който няма работно време и седмица.  На него лежи изхранването на семейството. Така сме решили.  И важното е, че всички са щастливи. Peace

# 430
Софи , не мога да ти отговоря еднозначно на този въпрос . Миналото лято аз изкарвах повече пари . Работих от 10 до към 4-5. Той стоеше с бебето като го водеше да го кърмя . Детето беше малко докато аз бях на работа не съм очаквала от него да върши и други домакински работи. Това около 4 дни в седмицата Тази зима аз си работих от вкъщи . Той ходи по цял ден на работа . Както казах при нас проблем е че няма на кой друг да проверим детето . Моите родители са в България , а неговите не помагат . Не ми се иска да го давам на ясла още е мъничък . По принцип аз съм с потенциал да изкарвам повече пари от мъжа ми имам     добре платена професия.  Ще не ще ще стои , но и на мен ми се стои в къщи с малкия Simple Smile приятно ми е . Сега чакаме още едно бебе - те тогава тотално ще я закършим Simple Smile радвайте се на помощта на бабите !

# 431
ОФ, хайде стига с тези прахосмукачки вече, повтори се вече 100 пъти, кой какво има предвид. Става дума за това да се чувстват добре хората един с друг, а не в това, кой какво точно поема. Абе тийм уорк дето се вика на чист български... с помощница или без.
А, на мен идеята ми беше, че не е болка за умиралка, ако мъжът ти е забравил за китката на 8ми март, стига да те отразява редовно в другото време.

# 432
  • тук-там
ОФ, хайде стига с тези прахосмукачки вече, повтори се вече 100 пъти, кой какво има предвид. Става дума за това да се чувстват добре хората един с друг, а не в това, кой какво точно поема. Абе тийм уорк дето се вика на чист български... с помощница или без.
А, на мен идеята ми беше, че не е болка за умиралка, ако мъжът ти е забравил за китката на 8ми март, стига да те отразява редовно в другото време.

Опитвам се да обясня, че е важно всички да се хепи, ама някой искат да са по-хепи. Ами....не са. Peace

# 433
  • София
Вие пак си говорите за домашни помощници и т.н., е то и колата понякога е на сервиз, а не лежат мъжете ви под нея. Ясно е, че за едно или друго ползваме външна помощ.
Не става дума за чистене, метене, миене, а за това, което е пред двойката и трябва да се направи. След като си тръгне помощницата, след като си тръгнат всички - останалото. Та това нещо защо е лошо да се споделя, а е хубаво да бъде поето само от единия от тях?

Ами, лошо. Не я слушай ти Популе. Прави се на голяма работа. Два пъти в месеца викала жена да и чисти ВСИЧКО за 20 лева???? Как става това? Явно няма много прозорци за миене, пердета за пране и бани за чистене. А уж е голямата работа!

Като не може да изкарва пари ТЯ и е зависима от мъжа си ще чисти, ще готви, ако трябва и чехлите му ще обува. Иначе няма да може да се справя в живота.  Mr. Green

Е, 20 лв. е на идване. И то, защото идва често при нас, иначе взимат по 25 лв. Не бъди буквалистка. Тарифите са както си го договори човек, моята домашна помощница ми взима 20 лв., получава обяд и стои 6 часа, от които половин е за обедната почивка. Както казах - идва веднъж седмично. Ако се налага, я викам допълнително.

# 434
Скрит текст:
Точно тия кърпички да ти кажа тук никой вече не ги ползва , съдържали канцерогенни вещества . Потърси на английски в интернет и ще се убедиш сама .Добре значи на пенка от Стрелча мъжа й не изкарва колкото тоя дето е в София . И кво излиза Пенка да го зареже за по- заможен или да се дигнат да живеят в по- голям град където заплащнето е по- високо . Хм по тая логика всички по градовете и задължително женени за заможни момци . Ами ако тоя дето изкарва повече и осигурява прислужница ако пък изневерява или обижда жена си . Те нещата не са само черни и бели . Ако беше  така нямаше да има толкова жени които се оплакват от бедност. Мързеливи и изневерявали мъже . Аз съм далеч от мисълта , че всяка жена която има проблеми с мъжа си - дали се карат кой да пере или изневери си ги е заслужила . И въобще научих се в тоя живот да не съдя бързо хората . Винаги има повече обстоятелства отколкото се виждат на пръв поглед . Както казах и по- горе случват се неща в живота на човека - например моя баща изкарваше повече пари и винаги е било така . Еми в следствие на здравословни проблеми вече не може . Ако утре остана без сушилня поради някаква причина няма да си мисля как си го заслужавам защото еди какво си ...

Тук си говорим по принцип. Всеки с неговия опит и живот. Ако мъжът ти не изкарва добри пари и домашната работа не се поема от техника или помощница, естествено е, че трябва да помага, ако разбира се, жена му работи. Но започнахме да се въртим в кръг, защото тези неща сме ги обсъждали и по други теми и тази вече ми оскуча да ги повтаряме по сто пъти.
Доживях да го кажеш, че от толкова техника, забравих, че съществува живот на тази планета!  newsm20

Общи условия

Активация на акаунт