Искам да кажа ... (27)_09.03-15.03

• 74 127
  • 2 081
  •   1
Отговори
# 180
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Моите деца се някакви дивни селянчета, предпочитат скумрия пред сьомга. Сериозно.
И аз. Сериозно. Сьомгата ми е много тежка на вкус на мен. Опитвала съм печена на оребрен тиган, купена пушена и маринована лично от мен - всички я харесаха, на мен ми е тежка.

Сьомгата си е морска, само си хвърля хайвера в реките. Обичам речна, прясна: мряна, сулка, сом и пъстърва, ако може речна, да не е от ферма. Ама рядко се намира вече. Може да обичам и други риби, но не съм пробвала.
А цаца на клечки много обичам, само че вече и цаца няма. Сафрид май ми е любимата риба. Е, лефер и калкан са ми любими, ама вече не може да си позволи човек, толкова поскъпнаха. Един калкан да си купиш е по-скъпо от едно агне.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 14:20 от svetal4o27

# 181
Бърдсфлу, остави ги тея палачинки, такива всички сме яли, но не всички сме ходили на опера в Букурещ. Там ми е интересно как беше.

Накратко.
Представлението ме изпрати на седмото небе, че и отвъд, но не мога да гарантирам дали заради качеството на самата постановка, или защото просто ми е любимо, и за първи път го слушам на живо, което винаги ми е било мечта. Направи ми впечатление, и много ми допадна, че изпълнителите им повечето бяха млади, слаби, енергични. Страхотен балет, много ярка сценография, плюс хубавата музика - празник за сетивата! Много добре беше предаден контраста между дневния живот на сцената - суматохата, светлината, бутафорията, и нощния - мрак и пустота, в които всичко кънти...
Много съм доволна.

За самия град и впечатленията си няма да говоря, защото са доста... полемични, да речем. Затова реших да не ги споделям засега, докато не ги затвърдя или отхвърля при следващо посещение. Очертават ни се още две ходения до Букурещ тази година, на друг вид концерти, така че ще имам възможност да ревизирам мнението си.

# 182
  • София
Моите деца се някакви дивни селянчета, предпочитат скумрия пред сьомга. Сериозно.
Не са само твоите, така че въобще не се учудвам. Сьомгата е тежка риба, затова много хора не я харесват. А скумрия аз също много обичам, но вече много рядко може да се намери качествена, да не смърди. Кумовете са бяха сдобили от някъде миналата година с един кашон норвежка скумрия - много вкусна беше, ама много! Отядохме си! После купих от магазина - ммм, не баш Rolling Eyes А едно време мама вкъщо само скумрия печеше, нашите друга риба не ядат, и си беше супер, ама това беше преди 30 години.

# 183
Искам да питам Мамче как върви лечението с болезнените инжекции и много ли остава? Все са това си мисля, като вляза тук...
Светълчо, останаха ми още 2 дни - утре и в сряда и приключвам с тях. После продължавам с друга терапия, която няма да е така болезнена. Благодаря за загрижеността! Hug
Упорита, радвам се, че сте си дали още един шанс. Дори нещо да не се получи между вас, не бива да съжаляваш след това. Хората трябва да се разделят заради това, че са изчерпали всички възможности да бъдат щастливи заедно, а не заради други хора.

# 184
Имам контузия, не фатално, но  ще почивам два три дена.
Вие кво, карате се, студено ви е и обичайните неща ?

# 185
Мър, мъжът ти по заведения изобщо ли не ходи? Защото там все някои обарва я чашите, я приборите, за храната да не говорим.  Laughing
Аз суши не се наемам да правя, то си е голям майсторлък и аматьорството си личи веднага.

С рибата и аз съм така. Речна не понасям, освен пъстърва. Сьомгата не е точно речна риба.

А ходи, ама се глези и той  Crazy Иначе сушито си е майсторство наистина, но аз като за аматьор добре се справям, да кажем разлика с Хепи и Сушискпрес не намирам (иначе с по-изявените майстори и ресторанти, много ясно че разлика има голяма  Wink), освен че си го правя с каквото искам, а като поръчам сет то основното е краставици и морков, иначе стъпва малко скъпо, ако го поръчам само със сьомга, скариди и пр.

# 186
  • София
И аз суши проядох от домашно, но аз не съм ценител и стига да има авокадо и краставица, съм доволна Mr. Green За тия със суровата сьомга, не ме търси Laughing

# 187
  • някъде ... тук ...
Не можах да го харесам това суши. За мезе и за опитване става, ама за основно ядене - не е за мен.
Домашно съм яла у едни приятели. Готови - от друг приятел, който има заведение за суши. Голямо кандардисване му удари, обяснява от къде и как взема продуктите, как се правел ориза и т.н. Донесе и уасаби, динджифил и куп кутийчета със добавки.
Не е моето ядене.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 14:44 от ЕлиТ

# 188
За пръв път пия кафе по това време. Знам, че, ако го изпия, ще ми докара безсъние, обаче ме боли глава, спи ми се и това е единствения начин да остана в кондиция.
Обожавам суши, но не съм правила домашно. Май не би се и пробвала. Напълно ме устройва да си го поръчвам, нищо, че и аз имам проблем с хигиенните навици на някои готвачи.

# 189
Белинда, скумрия не бях купувала от около 10-тина години. В Лозенец, срещу Сити Центъра, на ул. Д. Хаджикоцев отвориха Гръцки магазин и вземах декември месец скумрия и то на доста прилична цена - 9,90 и беше добре.
Сьомга синът ми обича, аз купувам за него парче, а за нас приготвям пъстърва. По някога, ако не ми се занимава приготвям за всички пъстърва. На нас тази първокласна риба ни идва тежка и мазна, а сина като малък много обичаше пюретата със скумрия и чушка едни червени бяха, леле като се сетя колко смърдели бяха, а той се облизваше и с такъв апетит го омиташе, че и сега му се чудя.

# 190
  • Пловдив
Аз обичам суши и сашими. Точно от онова със суровата риба - сьомга и риба тон. А странно - иначе не обичам риба. Парадокс Simple Smile

# 191
  • София
blackcat6, магазина само за риба ли е? След малко ще се пусна до там. Как не го знам  ooooh!

# 192
Риба напоследък хич не мога да харесам и да ям.
Малкият синковец пък много обича и с кеф хапва.

# 193
Аз обичам суши и сашими. Точно от онова със суровата риба - сьомга и риба тон. А странно - иначе не обичам риба. Парадокс Simple Smile

Свекърва ми мрази риба, а за сурова да не говорим, ама яде суши със сурова сьомга (не беше разбрала, нищо че казах преди това  Crazy) и първо почти припадна като разбра, после започна да се чуди как така й е харесало толкова много.

# 194
У нас сьомгата е на почит, а и аз не знам какво друго да купувам. Харесвам снапер, а останалите нямам идея какво да ги правя. Скумрията е огромна, не като тази в Европа и не ни допада. Аз харесвам и пържен шаран, но тук няма в магазините.
Суши и сашими харесваме, по някога и правя.

Общи условия

Активация на акаунт