За щитовидната жлеза, пролактина и паническите атаки ?!?!?!

• 42 701
  • 231
  •   1
Отговори
# 135
Балониии, смятай, че съм те разцелувала  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Косопад казваш  newsm78, аз точно от там тръгнах.....моята лекарка смята, че няма връзка между аденома и косопада  newsm78, би било прекрасно с един куршум да излекувам две неща.

Аз също съм качила 2-3 кг, дори питах дали е възможно да е то това, но ми отговориха, че те нямат такъв проблем, а аз все съм на диета /сега хапвам сладолед де   Mr. Green/, а не мога и не мога да смъкна.

Мигрена също имам от десети клас сигурно....

Колко години се бори ти, балони?

А за призива за помощ- няма да ти казвам как ми скапа настроението, когато го видях за пръв път, но не съм споменавала тук, за да не ошашкам Катрин, но все ми е в ума  Confused

# 136
ох , ох , чета ви .. и всеки ден ще ви чета. Та дано ми дойде акъла в главицата 25 годишна Simple Smile хихи
Епа младичка съм си Simple Smile
Трябва да се стегна и заминавам да си Упека дИбелото дуПИ утрИ на морето Simple Smile пък каквото ще да става !!!
Ама пак ще пиша ,ако има нещо Simple Smile Аз съм си досадница Simple Smile хихи
Мъча се да вкарам малко настроение!   bouquet newsm78
Сега , шегата настрана,  благодаря ви мили Дами!!!!  Hug
Ще се стегна! Днес добре ... утре ще съм по-добре. ! както и вие!!!
Явно ще трябва да потърпя малко тези симптоми, дали са от аденома , или от Достинекса или от хипохондрията ми ... няма значение!!!
Само едно въпросче последно към по - опитните с Достинекс. Принципно трябва петък да го пия , дали ще се сбърка много ако го пия неделя като се прибера. Изписан ми е по 1 път в седмицата. Как мислите ?

# 137
Райа , и на теб мерси много!

# 138
И още нещо да добавя ... Миналата година (през май 2014г.) си направих лазерна корекция на късогледство в Истанбул, Смятате ли, че може тя да е провокирала хипофизата ? Страх ме е да не ми се влоши пак зрението: (
Какво да правя за да го избегна ?
Иначе не мисля, че от хипофизата е било късогледството, по - скоро то да е отключило нея Sad
Защото бях с очила от 7 клас, едва ли и тя е била разбутана тогава без дтуги симптоми Sad  #Crazy

# 139
Моля те, разкажи за тази манипулация, може и на лични  Peace

# 140
Здравейте момичета, понеже не знам в коя тема да попитам за моя проблем, пиша тук, ако не е много на място се извинявам предварително... От известно време имам много странни симптоми, които не знам защо, но свързвах с щитовидната жлеза... А именно тежест в гърдите, задух, опасващо чувство на шията (не е болка, по-скоро все едно имам стегнат шал на врата си) и това главно вечер... Случи ми се на няколко пъти пак вечер нещо като паника, че нещо ми притиска гърдите и не мога да си взема въздух, че се задушавам и трябва да изляза навън на открито... Понякога имам и дразнене ниско в гърлото и усещане за гъсти задни секрети, които трудно преглъщам...Ходих първо на УНГ за секретите, гледа ме доста, направиха ми тестове за много алергени, които бяха отрицателни и доктора така и не откри нищо... После отидох на ендокринолог, направиха ми кръвни изследвания на хормоните и ме гледа на ехограф. Каза ми, че в дясно единия дял на щитовидната жлеза е леко уголемен и ме пусна на ЯМР. След него когато събра кръвните резултати и ЯМР, ендокринолога ми каза, че изменението е много малко и надали симптомите ми са от това... Само да спомена, че не живея в БГ и така и не ми дадоха да видя никакви резултати и не ми изписа никакви лекарства.. Каза ми, ако искам да отида и на кардиолог, за да се изключи и сърдечен проблем.. Но моите симптоми продължават и даже започнаха да се появяват и през деня, не само вечер.. Това непрекъснато усещане на тежест около гушата, понякога тежест в гърдите и задух... Сега се чудя на какво може да се дължат?  newsm78 Четох доста в нета, симптомите си приличат със доста заболявания и не знам какво да мисля... Дали не е депресия това или нещо свързано с нервите и психиката? Че живеем в стрес, то е ясно и не е за изключване и това... Но не мога да разчитам и на домашните лекари, системата е много тромава и тук и предпочитам директно да ходя при специалисти. На какъв специалист освен кардиолог да отида за моите оплаквания? Просто не знам тук и кого да попитам...

# 141
Според мен на ендокринолог. Описаните симптоми за мен отговарят на проблем с щитовидната жлеза, но сещаш се, че те са много общи и се срещат при различни заболявания. Но на фона на описаното от теб, все пак съм на мнение за ендокринолог.
Това че в даден етап ехографски е имало само леки изменения не изключва последващи по-сериозни изменения в структурата на жлезата.
И паник атаки, депресия, стягания в гръдната област, в шията са типични за болна щитовидна жлеза. И трудно преглъщане, нетърпимост към тесни дрехи, носене на поло, чести възпаления в гърлото или чувство на буца в гърлото, тремор (треперене), нетърпимост към топлина или към студ и т.н. и т.н. Напълняване, рязко отслабване, косопад, акне, нарушения в менструалния цикъл, ускорен или забавен пулс, повишаване или понижаване на кръвното, анемии... абе много са.
Това че хормоните са в норма в даден етап не изключва, че след месец, два пак ще са в норма. Изобщо, нещата са толкова ясни и прости, че с един преглед и изследване да се отпишат симптомите на болна щитовидна жлеза. Заболяванията на щитовидната жлеза рядко се отключват от раз без налични изменения в структурата на жлезата, по-скоро са първо измененията и чак като достигне едни 50% увреждане на структурата се разбутват хормоните. Изключая случаи на постпартален (следродов) тиреоидит, там предимно хормоните се разбъркват следродовия процес преди да се появят измененията в структурата на жлезата (ако изобщо се появят) и често следва спонтанно излекуване.

# 142
Лунна пътека и аз мисля за жлеза. Аз имам проблеми с нея и имах такива симптоми.
Моя съвет е да пуснеш ТСХ, ТАТ И МАТ Антитела !!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и пролактин, евентуално за хипофизарен проблем. Защото нещата са много свързани. И не на последно място - стрес!!! И той много влияе !

# 143
Merelenda,  katrinkoleva благодаря, че се включихте... Аз също клоня към проблем на щитовидната жлеза, имам някои от симптомите, които Merelenda е споделила (сърцебиене, постоянен студ, главоболие, нервност и паника когато не ми стига въздух)... Още повече, че имаме и родова предопределеност... Но имам и други неща, които не ги свързвам толкова с жлезата и това ме обърква... Например гъсти секрети постоянно в гърлото (не е трудно преглъщане само по време на хранене, а даже и без нищо да ям и пия тези храчки са там... Sick) Изтръпване на лявата ръка и болки в гърба и сърдечната област, киселини понякога вечер, които ги усещам пак в гърлото и като спазъм на хранопровода може би.... Оххх не знам много  са объркани... Но този задух и тези храчки през деня ме побъркват вече... А и се ядосвам, че ендокринолога нищо не ми изписа, а ми даде час за края на септември за кръвен анализ и ЯМР отново да види има ли промяна на жлезата... Но аз как ще изтърпя с тези симптоми до тогава???? #Crazy
Кажете поне какви билкови таблетки, чайчета или друга диета, която може да успокои жлезата и мен самата... Mr. Green  От този задух има ли спасение? Или да не усещам поне стягане отвън на гушата....

А да знаете дали астма или болест на хранопровода биха дали подобни на моите симптоми? Имам и проблеми в стомаха и си мисля дали не са увредили и хранопровода, но пък тези храчки не се връзват пак нещо или да са от някакво локално възпаление в гърлото, което доктора УНГ не откри.. newsm78
Дали мога да пия водорасли например, понеге те съдържат йод доколкото знам, а аз пия понякога? Въобще какво да избягвам при леко повишение на жлезата?

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 13:31 от lunna pateka

# 144
Аз не мога да дам конкретен отговор дали останалите симптоми имат връзка с щитовидната жлеза. Но при болна щитовидна жлеза обвиняват пропускливост на червата за възникване на автоимунно заболяване и като цяло стомашни проблеми, и общо бактериални и вирусни инфекции като причина за отключване на такова заболяване.
Не мога да ти препоръчам никакви билкови истории, чайове, хапчета, просто защото не знам да има такива, които наистина да помагат на жлезата. За лечение изобщо не говоря.
Чай от маточина действа успокояващо на нервната система - само за това се сещам на този етап.
Но да не забравяме, че диагноза нямаш, тъй че не е уместно изобщо да те насочвам към каквито и да е лекове.  Hug

# 145
аз мога само да те посъветвам да отидеш в частна лаборатория и да си изследваш кръвта, и най -вече каквото ти казах нагоре за жлезата. Щото и мен така ме мотаха и като си ги изследвах сама се установи проблем. Не се стряскай, може да няма нищо , симптомите ти са и от нерви със сигурност!!! Прочети темата от началото .
Иначе за жлеза препоръчват чай и гаргари с еньовче

# 146
Здравейте, а да ли някой приема достинекс и антидепресанти?

# 147
Аз имам паническо рязтройство с паник атаки от 10 месеца на 26 съм.Правих си скенер глава и хормони тсх и пролактин всичко в норма,паническо разтройство си остана та сега го "борим" Simple Smile поздрави!

# 148
Аз пия Достинекс и понякога валериян, но не чак АД. Иначе пия и бахови капки

# 149
Аз съм на достинекс и золофт+бетаблокер.

Общи условия

Активация на акаунт