Кремове против стрии?

• 206 170
  • 550
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, аз съм в 3 месец. Време ли е вече за крем против стрии?

# 406
  • Телиш/Плевен
Казват, че колкото по-рано се почне, толкова по-добре. Но според мен всичко е до кожа. Ако си предразположен към стрии, нищо не може да те спаси. Аз късно започнах да се мажа и то не особено редовно, защото не ми се занимаваше, но въпреки това нямах.

# 407
  • Стара Загора
Само тези, които са по- слабички нека да знаят, и да не пропускат зони, на които също се пълнее.
Най- много пострадали има от областта зад коляното, защото не предполагат, че се качва и там. За това се мажете и там.
Другата такава зона е не само самия бюст, ами и отстрани на бюста по линията на мишниците.

# 408
  • sofiq
Казват, че колкото по-рано се почне, толкова по-добре. Но според мен всичко е до кожа. Ако си предразположен към стрии, нищо не може да те спаси. Аз късно започнах да се мажа и то не особено редовно, защото не ми се занимаваше, но въпреки това нямах.

И преди съм писала...знам,че кожата ми е предразположена към стрии ,когато бях на около 20 качих 4-5 кг. и от вътрешната страна на бедрата ми се появиха големи стрии,от тогава си казах че един ден като забременея задължително ще се мажа обилно.Знам,че и гена има значение... майка ми има стрии по корема,краката,ръцете малко и гърдите от двете бремености според нея.

Веднага след като видях положителния тест започнах с мазането,първите 2-3 месеца с лосион за бремени ,след това с олио за бремени.Колкото и да ми беше досадно се мажех всяка вечер ....коленете,бедрата,корема,гърдите,гърба и ръцете до лактите.Олиото съсипа няколко пижами които не можаха да се изперат с никакви прахове,но поне ме спаси от стрии.Нямам стрии от бремеността.

Нищо не пречи са се мажеш....никой не може да гарантира какво ще спасиш,но по добре да отделиш 10-15 минути на ден ....всяка грижа за кожата се отблагодарява Peace

# 409
  • Стара Загора
Е, лятото избягвайте олиото, много нагрява в жегите. Поне мен де Simple Smile Така си ми стои моето.

# 410
  • Телиш/Плевен
Смятам, че всеки сам решава как да се грижи за кожата си.
Но в подобни теми обикновено бременните питат с какво да се мажат, някой препоръчва, те купуват и се мажат, но въпреки това им се появяват стрии и след това се отваря нова тема (или се пише в старата) с оплакване как някой си продукт бил боклук, понеже не помагал срещу стрии. А въпросът изобщо не е до продукт, до кожа е. И това беше идеята на поста ми, изобщо не съм целяла да съветвам някого да се маже или да не го прави. Това си е лична преценка. Аз просто дадох личен пример, но не е било с идеята някой да го приема за правилен или да го следва.

# 411
Ted., сподели какво олио си ползвала, аз още се лутам в избора си.

# 412
  • sofiq
Ted., сподели какво олио си ползвала, аз още се лутам в избора си.

Ползвах олиото на Бюбхен за бремени,тогава преди 8,даже почти 9 години нямаше особен избор на козметика за бременни и то ме устройваше като цена .
Доста мазно  и както писах оставяше следи по дрехите ,които не се изпираха след това.
Аз родих юли месец ,мажех се вечер когато не е толкова горещо,сутрин душ и след него лосион и така не съм имала проблем в жегите.

# 413
Мами кажете нещо,  което не е олио за мазане, че не мога да го изтурпя в момента. Може би като захладнее, аз и без това съм още едва в трети месец.

# 414
Мами кажете нещо,  което не е олио за мазане, че не мога да го изтурпя в момента. Може би като захладнее, аз и без това съм още едва в трети месец.
Аз се мажа от началото на май месец с крем против стрии на Elancyl. 500 мл опаковка, с помпичка е. Попива много бързо и не оставя следи по дрехите.
Също съм чувала, че продуктите на Palmers били хубави, сравнително евтини. Не съм ги ползвала, чела съм отзиви за тях.
Една позната е ползвала крем Barral с бадемово масло вътре и била доволна.

# 415
  • Стара Загора
Palmer`s ползвам Simple Smile

# 416
Аз го избягвам заради миризмата на какао, идва ми тежка, особено сега.

# 417
  • Стара Загора
Много разхлаждащо ми действа, не знам защо. Иначе на мен на кокос ми мирише предимно.
Но само с него това иначе досадно мазане сутрин и вечер ми е приятно.

# 418
Ммм то изобщо няма кокос в състава си, ей сега бях в една аптека и го душих-няма да се разберем него.
Имаше тестер на ей това масло https://www.aroma.bg/catalog/maslo-za-tialo-zdrave-mama-557/ мирише много слабо, лек, приятен аромат, а и много бързо попи. Сега се колебая дали да взема него, крема им против стрии или http://www.marvi.bg/maternea-anti-stretch-marks-body-cream-krem- … -150-ml-6881.html

# 419
Аз се мазах с кокосово масло на Икаров,но не редовно,а когато се сетя и не се появиха стрии. Дали маслото ми е помогнало или кожата ми е предразположена незнам ☺.
П.С. Преди да забременея тежах 49 кг.и качих 20 отгоре. После пак си ги възвърнах (без стрии).

Общи условия

Активация на акаунт